filip122 vel Darek napisał(a):Dla CB radiowców , jeśli macie długie baty do swoich radyjek to warto przed bramkami w Chorwacji je złożyć.
Na bramce jest czujnik wysokości pojazdu i w zależności od wysokości płacisz opłatę , ja miałem długi bat i mi policzyło jak za TIRa
przemekstan napisał(a):
Używali laserowego urządzenia do pomiaru prędkości. To będzie bardzo nielubiane urządzenie przez kierowców- duża odległość dokonywanego pomiaru (do 1 km) oraz krótki czas pomiaru przez co jest prawie nieosiągalny dla antyradarów i antylaserów
RafałSC napisał(a):A ja dodam więcej .Jeżdżę do Chorwacji od ok.6 lat .Czasami 2 razy w roku. Samochody głównie to Vectra lub Mondeo. Na dachu windserfing z żaglami itp. Obok deski przypięty rower . Wysokość znacznie przekraczająca I kat. Zawsze płacę normalną stawkę za samochód osobowy. Myślę ,że nie ma potrzeby wprowadzać na forum zbędnej paniki . Zwłaszcza wśród tych ,którzy sie wybierają po raz pierwszy. Mogę tylko dodać : Jedźcie spokojnie ,a zawsze będziecie chcieli tam wracać . Miłych urlopów:)
filip122 vel Darek napisał(a):Dla CB radiowców , jeśli macie długie baty do swoich radyjek to warto przed bramkami w Chorwacji je złożyć.
Na bramce jest czujnik wysokości pojazdu i w zależności od wysokości płacisz opłatę , ja miałem długi bat i mi policzyło jak za TIRa
robsunday napisał(a):Czyli mierzona jest tylko i wyłącznie wysokość sam.??
bez box-ów, rowerów, anten itp. zainstalowanych na dachu.
(Jedę pierwszy raz do CRO, vw caddy który ma 183 cm wysokości i chcę założyć na dach box, całkowita wysokość auta to ponad 2m.)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi