Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Naliczanie oplat autostrady CRO a CB radio

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mirek38
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirek38 » 15.07.2009 19:21

Ludzie mam pytanie ci co mówią że jadą któryś raz z kolei czy to prawda czy fałsz bo już nie wiem - proszę potwierdzi ktoś ale tylko osoby które jechały z taką anteną nie ci co wymyślają proszę bo w piątek jadę i nie mam zamiaru odkręcać a mam wysoką Pozdrawiam
marfipl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marfipl » 15.07.2009 19:38

Jadę za 3 dni więc nie powiem jak jest teraz. W zeszłym roku jechałem całą drogę z batem na dachu i nikomu ani niczemu to nie przeszkadzało. Chrysler Voyager razem z anteną liczył ok. 2,5m wysokości. Powtarzam - nie było problemów na bramkach.
Mirek38
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirek38 » 15.07.2009 19:49

Dzięki marfipl - I TERAZ Z WIELKICH LITER NIE PISZCIE TAKICH RZECZY CO SIĘ NIE WYDARZYŁY OK - jadę pierwszy raz i nie dam się zwariować powiem więcej nie lubię jak się robi wariatów z ludzi i jakieś niesprawdzone rzeczy się piszę - przecież na Chorwację co drugie auto ma CB i nikt nie zameldował o tym tylko jedna osoba - dziwna sytuacja prawda. Jeszcze jedno nie dajmy się zwariować z tymi przepisami LUDZIE przed chwilą ktoś napisał że trzeba mieć 2 trójkąty no wybaczcie albo to są prowokacje albo przesada Pozdrawiam wyjeżdżam 17 Lipca rano pierwszy raz i tak sobie myślę że pojadę spokojnie bez przesady z wysoką anteną i jednym trójkątem i najważniejsze z nastawieniem że jak nas tylu tam jedzie to sobie na trasie pomożemy POZDRAWIAM JESZCZE RAZ A i Przypominam że w Polsce za rozmowę przez CB radio w czasie jazdy grozi mandat - nie rozwijajcie tego tematu NA RAZIE może ktoś w Kastel Stafilić - JAKIEŚ PIWO
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 15.07.2009 19:58

Ja jeżdżę nie tylko z anteną CB ale nawet z canoe na dachu. Łódka ma długość całego auta (ok 4,5m) i na pewno jej dno (w trakcie transportu do góry dnem) jest powyżej 1,9m. (zdjęcie jak by co w wątku "jakim autem.."). Zawsze płaciłem normalną stawkę, nic mnie nie "wykrywało" jako dostawczak.
leeluu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) leeluu1 » 15.07.2009 20:04

sieją popeline ;)

niech ktos dla spokoju napisze ze jechal jakims jeepem i miel jeszcze antene i bylo ok albo Hammerem no jak to przeszlo jako osobówka to wszystko gra;)
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 15.07.2009 20:07

Jeżdżę zwykłą osobówką z antenką dł. około 130cm, i ani razu nie naliczyło mi więcej niż powinno.
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 15.07.2009 20:29

Zamiast zastanawiać się nad głupotami wsiadajcie w auto i w drogę. W 2006 miałem jechać nad Bałtyk. Z powodu fatalnej pogody dwa dni przed wyjazdem zmieniłem kierunek i pojechaliśmy do Chorwacji. Nie czytałem jeszcze wtedy forum, nie miałem pojęcia o zapasowych żarówkach, apteczkach, trójkątach opłatach autostradowych ani przelicznikach walut. Nie mieliśmy także paszportów (tylko dziecko). Pojechaliśmy do Poreca na Istrii. To były super wakacje. Później zacząłem czytać forum. Oprócz mnóstwa pożytecznych informacji także mega problemy. Aż strach ruszać się z kraju. Więcej luzu. Byłem w tym roku w chorwacji po raz czwarty. Od dwóch lat jeżdżę z CB. W czasie wyjazdów najmniejszych problemów.
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 15.07.2009 20:50

piotr68 napisał(a):Zamiast zastanawiać się nad głupotami wsiadajcie w auto i w drogę.

Święte słowa!I szerokiej drogi :D
Kisiels
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kisiels » 15.07.2009 20:52

Całe szczęście sprawa się wyjaśniła :) Baty na dach i w drogę :)
Mirek38
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirek38 » 15.07.2009 20:56

Pozdrawiam i dzięki wszystkim tym którzy faktycznie byli i jeżdżą na Chorwację a nie tym co piszą - ja też pierwszy raz ale nie dałem się zwariować - czyli tak jak napisane CB na włączać i pomagać i rozmawiać Pozdrawiam i na usłyszenia na Trasie
henbed
Plażowicz
ale jaja :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) henbed » 15.07.2009 21:25

Haweł napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a):
Kisiels napisał(a):Nie mam boxa ale mam antenke 1,5 m wiec czubek antenki pewnie jest gdzies na 3m wiec jesli wierzyc ze czujnik wykryje taka antene to bede mial inna taryfe? ;/ Nie fajnie bylo by przed kazda bramka sciagac bata ;/

Jechalem z boxem caly czas , na pierwszej bramce w CRO bilet mi wyszedl nie z dolnego podajnika tylko z gornego jak dla kierowcy ciezarowki . oplata ok 70zl , na nastapnych bramkach antene zlozylem w koncu zdjalem i bilet wychodzi z dolnego podajnika jak dla osobowek . stad moj wniosek ze policzulo mi jak dla ciezarowki no moze busa ...

A jakie wysokie masz auto i jakiego bata ? ladne jaja...

nie no chopy - nie pytajcie sie o długośc batów bo to brzmi dwuznaczniei ,ale jaja he.
ddevilka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ddevilka » 16.07.2009 08:29

A ja tak z innej beczki zadam pytanie dotyczące CB : na którym kanale można spotkać polskich cromaniaków w drodze do Chorwacji??
tj_jankes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tj_jankes » 16.07.2009 08:51

Tu znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie i nie tylko....
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 16.07.2009 13:09

ja jechałem a autoboxem i antenka 1,2 nic więcej nie liczyło, przejechałem spokojnie
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 16.07.2009 13:36

Tym z anteną cb policzą według kategorii samolotu. Ja pier.... ale ludzie potrafią wymyśleć głupoty.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Naliczanie oplat autostrady CRO a CB radio - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone