niezawodny napisał(a):A zatem zreasumujmy;
1) Są 4 rodzaje blach: białe z gwiazdkami, białe z flagą, czarne i skorodowane
2) Są 2 rodzaje krajów; unijne i nieunijne
3) jest także konwencja wiedeńska ratyfikowana przez część krajów
4) naklejka jeśli jest potrzebna może być przyklejona: u góry po prawej, u góry po lewej, u dołu po prawej i u dołu po lewej
5) Naklejki bywają różnych rozmiarów
W/w (należy przemnożyć możliwości wszystkich punktów) daje niemal nieskończoną liczbę rozwiązań, co oznacza że problem naklejki jest w swej istocie nierozwiązywalny...
Wnioski:
Przed wyjazdem do Chorwacji należy zapoznać się z tekstem ujednoliconym konwencji Wiedeńskiej, przy czym dla bezpieczeństwa należy to uczynić w dniu wyjazdu bo nigdy nie wiadomo czy akurat się nie zmieni. Optymalnie jest zabrać ze sobą laptopa z dostępem do internetu i na każdej granicy sprawdzać aktualny tekst w/w konwencji bo ryzyko posiadania vel nieposiadania naklejki obciąża turystę. Osobom o słabszych nerwach zaleca się zostać w domu (na CRO.PL)
jurekg napisał(a):Szanowny Kolego Niezawodny!!!
Czytając Kolegi post wydaje mi się, że strasznie komplikuje Kolega problem związany ze znakiem przynależności państwowej. W/w kwestię reguluje Ustawa prawo o rd
JasioJasio napisał(a):Na wszelki wypadek zakupiłem "PL-ke" w Kauflandzie ( to moja druga w życiu wizyta w tej nędznej sieci) za 0,99 PLN.
w tym akuraat wypadku - polecam.
niezawodny napisał(a):A zatem zreasumujmy;
RO.PL)
jurekg napisał(a):Szanowny Kolego Niezawodny!!!
Czytając Kolegi post wydaje mi się, że strasznie komplikuje Kolega problem związany ze znakiem przynależności państwowej. W/w kwestię reguluje Ustawa prawo o rd Art. 59. (...)
Jacunio napisał(a):jurekg napisał(a):Szanowny Kolego Niezawodny!!!
Czytając Kolegi post wydaje mi się, że strasznie komplikuje Kolega problem związany ze znakiem przynależności państwowej. W/w kwestię reguluje Ustawa prawo o rd Art. 59. (...)
Szanowny Kolego Jurkug!!!
Czytając Kolegi post jestem pewny, że przytoczył Kolega Ustawę uchwaloną i obowiązującą w naszym kochanym kraju. A więc NASZ celnik ma prawo sprawdzić, czy stojący na naszym przejściu samochód jest poprawnie oznakowany. Jednakże w momencie wjazdu do kraju ościennego zaczynają obowiązywać przepisy ruchu drogowego, uchwalone w tymże kraju. Wydaje mi się więc, że jedynym argumentem w tej dyskusji byłoby przytoczenie odpowiedniego aktu prawnego z tegoż kraju.
PozdraV
J.
blacha napisał(a):niezawodny napisał(a):A zatem zreasumujmy;
RO.PL)
Generalnie zgodzilbym sie z Toba, ale pozwole sobie wtrac swoje 2 grosze...
Ad1-jest 5 rodzajow blach-białe z gwiazdkami, białe z flagą, czarne i skorodowane+ blachy wirtualne ,te zgubione
Ad1.sa 4 rodzaje krajow-unijne i nieunijne + niemcy i austria
..i to by bylo na tyle..
piotrus napisał(a):Są jeszcze blachy białe z polską flaga a na to jest naklejona przyklejka z gwiazdkami unijnymi np. takimi:
http://allegro.pl/item105723826_unijne_ ... _best.html
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi