Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Naklejka ekologiczna na Niemcy.

Forum jest wielowątkową kopalnią wiedzy o Chorwacji oraz podróżach po całym świecie - wiemy, że trudno to od razu ogarnąć, więc nasi nowi forumowicze mogą w tym dziale zadać dowolne pytanie, a z czasem ich post będzie przeniesiony w odpowiednią lokalizację.
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 13.01.2025 13:43

Ja zamawiałem na berlińskiej stronie. Przyszła pocztą. Bez najmniejszych problemów.
Oczywiście jak masz odpowiedni zapas czasu.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 13.01.2025 15:02

StaryMarek napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a): :lool: Że chce ci się tak kombinować :roll: 8) Do głowy by mi nie przyszło. O tyle dobrze, że nie chodzi o oszukanie tylko o porządek na szybie :) Bo byli tu tacy co doradzali jak na Plitvička Jezera wejść bez biletu. Albo na Sv. Jure wjechać, obok szlabanu.

Właśnie że nie chodzi o kombinowanie i coś za darmo. Bo za te 5 euro to nie wydatek.
Chodzi o to by używać, posiadać wówczas jak potrzebne. Coś co w samochodzie się wozi, a jak jest potrzeba to na szybę i się trzyma.
Skończyła się potrzeba to ściąga i do schowka. Do kolejnego razu.
Owszem, jedna to nie przeszkadza, dwie to pewnie też nie. Niektórzy nawet dumni że we Francji byli. Ale jest wiele systemów z tymi naklejkami.
Są winiety (owszem, są elektroniczne i problem z głowy), winieta na tydzień i można wywalić.
Kolejna to do Francji. Też naklejka. Bruksela wymaga tylko rejestracji, też elektronicznie. I jest Ok. Ale cholera wie co jeszcze i gdzie wymyślą by auto pooklejać. A jak wiadomo z odklejaniem i powtórnym przyklejaniem miejsca na nadużycia nie ma. Naklejka ma numer rejestracyjny.

Rozwiązaniem jest naklejka elektroniczna ale jej póki co nie ma i trzeba używać takiej jaka jest. Zielona jest bezterminowa, przyklejasz i masz. I odpada problem, że zapomnisz przyczepić, może odpadnie itp. I potem płacz do policjajstra, panie Polizeihauptmeister, miałem ale odpadła :D oszczędź mnie Pan te 80 ojro :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Naklejka ekologiczna na Niemcy. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone