Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najtańsze rozwiązanie na pobyt w Chorwacji.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta
Najtańsze rozwiązanie na pobyt w Chorwacji.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 28.01.2007 20:54

No właśnie. Jakie ono według Was jest??? Kemping czy kwatera??? Własnym samochodem czy transportem zorganizowanym???
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.01.2007 21:21

Bylem w Cro już wiele razy, tylko raz z biurem, było super i bardzo tanio, ale to był wyjazd bardzo wariacki, prawdziwe last minute. Ok 700 zł za 2 tyg, za bungalow w Umagu, bardzo tanio. Takie cuda niestety nie często udaje się załatwić, organizuję więc wyjazdy wg danych znajomych i po wielu latach wg własnych wymagań iwiadmości. Mam taką możliwość, że jadę we wrześniu, mam więc spory wybór wolnych, nieinternetowych i niebiurowych apartamentów--tylko takie wyjazdy polecam. Ale mam tez świadomość, że wielu z nas, forumowiczów, musi jechać w sezonie, dlatego polecam spokojne studiowanie postów.
Własne auto to ok 1000 zł na transport, paliwo, autostrady....
Apartament to ok 10/15 euro za osobę
Dla 2 osób koszty po sezonie to ok 3 tys zł min, nie daję wiary, że mozna taniej. Wyjazd do Cro to przecież urlop, na którym mamy coś zobaczyć, coś zdegustować z miejscowje kuchni, coś....
Mój urop zaczyna się pod domem, w trakcie pakowania. Wyruszam i jadę spokojnie, nocuję, np w Mikulowie, idę na spcer i zwiedzanie zamku, jem super kolację, wysypiam sięi rano jadę dalej, zawsze spokojnie, co nie znaczy wolno. Na miejscu też żyję spoko, jem to co kupię na bazarze, w sklepie, nie zabieram żarcia z Polski ( u nas też muszę za nie zapłacić), jem mniej (gorąco) niż w domu--wychodzi dla mnie cenowo dosyć tanio.
Własne auto--zabieram rowery, krzesłka na plażę, leżaki....tego wszystkiego nie wezmę do autokaru czy samolotu..
Apartament--lubię, ale docenaim kempingowiczów, kiedyś też tak podrózowałem.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 28.01.2007 21:53

wlasne kombi na gaz i campingi

wezmiesz wszystko co trzeba, wlacznie z 5 zgrzewkami mineralnej, butla gazowa, lodoweczka i innymi pierdolami. jednak z Torunia sam dojazd na Istrie to minimum 500 zeta z wszelkimi oplatami autostradowymi. doba na przyzwoitym campie to minimum 80 zeta/komplet

zalezy co dla kogo jest tanio :)

dla mnie tanio to jest wtedy jak podczas 2 tygodniowego urlopu wydamy mniej niz miesiecznie zarabiamy

jak na razie to w chorwacji jest tanio :)
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 30.01.2007 15:07

maciek1956 napisał(a):Dla 2 osób koszty po sezonie to ok 3 tys zł min, nie daję wiary, że mozna taniej. Wyjazd do Cro to przecież urlop, na którym mamy coś zobaczyć, coś zdegustować z miejscowje kuchni, coś....

VETO :!:

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=13741

Powyżej znajduje się moja relacja z pobytu w CRO we wrześniu 2006 - polecam lekturę, a zwłaszcza skupienie się na części dot. zwiedzania.
W skrócie: zwiedzaliśmy COŚ co 2 dzień, wszędzie samochodem, wchodziliśmy gdzie się dało (do niektórych miejsc nie weszliśmy, bynajmniej nie z powodu oszczędności, tylko ogólnego zmęczenia), co 2 dzień pichciliśmy sami (nie ma jak obiadek/kolacja na tarasie w promieniach zachodzącego słońca), a podczas wycieczek korzystaliśmy z lokalnych 'jadłodajni'. Zaliczyliśmy 3 noclegi tranzytowe.

Suma wydatków zamknęła się w 2kpln na 2 osoby. (jechaliśmy we 4 osoby autem na gaz).

Co do relacji apartament/pole namiotowe. Do tej pory z uwagi na mikry bagażnik korzystaliśmy z apartamentów - raczej tego nie zmienię z uwagi na wymagania żonki. Tak czy inaczej podliczając wszelkie koszty biwakowania zasłyszane od znajomych (miejsce na samochód, miejsce na namiot+opłaty za poszczególne osoby w namiocie, prąd, itp. zależne od kampingu) okazuje się, że kamping nie jest taki tani (różnica rzędu 2-4E os./noc)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.01.2007 15:23

el_guapo napisał(a):
maciek1956 napisał(a):Dla 2 osób koszty po sezonie to ok 3 tys zł min, nie daję wiary, że mozna taniej. Wyjazd do Cro to przecież urlop, na którym mamy coś zobaczyć, coś zdegustować z miejscowje kuchni, coś....

Suma wydatków zamknęła się w 2kpln na 2 osoby. (jechaliśmy we 4 osoby autem na gaz).

Napisz po ludzku abym mógł sie odnieść do sumy. 2kpln - ??? co to twór.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.01.2007 15:28

woka napisał(a):Napisz po ludzku abym mógł sie odnieść do sumy. 2kpln - ??? co to twór.

2 kilo polskich nowych złotych czyli 2000 zł ;), a żeby było w temacie to na 2 tygodnie pod namiotami w sierpniu poszło nam ok 4000 PLNów ;) razem ze zwiedzaniem.
:papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.01.2007 15:37

Acha, 2000 zł na dwie osoby ... mogło tak się zdarzyć. Zapewne był to paru dniowy wypad (łykend) :D Tylko coś mi nie pasuje,.... co drugi dzień zwidzania czegoś tam, trzy noclegi po drodze. Wychodzi na to że pobyt był dłuższy. .... Za 2 tys. zł i to na dwie osoby ..... w cuda nie wierzę. Przy tej aktywności jaką nam tutaj przedstawia. od 5 tys. zł. w górę licząc skromnie, a przy założeniu że pobyt był co najmniej tydzień ..... bardzo skromnie liczę wydatki.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.01.2007 16:13

el_guapo napisał(a):....Tak czy inaczej podliczając wszelkie koszty biwakowania zasłyszane od znajomych (miejsce na samochód, miejsce na namiot+opłaty za poszczególne osoby w namiocie, prąd, itp. zależne od kampingu) okazuje się, że kamping nie jest taki tani (różnica rzędu 2-4E os./noc)

Mnie wyszło ok 56 zł za dobę we trzy osoby 2+1 namiot i samochód czyli ile to euro :?: ok 14-15 euro. No to ja Cię przepraszam bardzo, ale to chyba jest różnica między 15 euro a 40 euro (tyle raz mi się zdarzyło zapłacić) za apartament 2+2 :?: za dobę. To za te 25 euro różnicy mieliśmy jazdy i zwiedzania do bólu :D bo te bidne 25 euro to było aż 175 kun ;)

Pozdrav :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.01.2007 16:41

Biorąc pod uwagę jak Ty mieszkałeś - opisałeś to w innym wątku:

el_guapo napisał(a):4 osoby
01-15.09
Apartament 2 poziomowy, 2 tarasy, 10m od wody
2 sypialnie na górze+łazienka, kuchnia + pokój dzienny na dole (rozkładana sofa). W sumie wygodnie może mieszkać 6 osób, a komfortowo będą się czuć 4 os. dorosłe +2dzieci.

TV+w pełni wyposażona kuchnia i barek :lol: (nic nie tknęliśmy), klima nie potrzebna (dom zacieniony, przez cały czas wiatr z nad morza). Knajpa 10m, sklep 50m, lody 20m, starówka Tribunji 300m - no i przede wszystkim rewelacyjna gospodyni Vesna :wink:

40E

To muszę przyznać, że wolałbym apartament. Coś tanio mi się wydaje, ale super że coś takiego udało ci się znaleźć :!:

P.S. Z tym, że Ty piszesz o wrześniu a my możemy tylko na przełomie lipiec - sierpień ewentualnie cały sierpień :(
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 31.01.2007 09:55

Jak chcesz tanio to szukaj apartamentu w czerwcu badź wrześniu i bez :klimy, TV - i tak nie masz czasu jej oglądać po zauroczeniu Croatią.
Zabierz ze sobą tyle jadła ile bagażnik pomieści... ale jak nie skosztujesz ich specjałów...to czy byłaś w Croatii???
Bez przesady - weż ze sobą wszelkie kaszki (kuskus, ryż itp) jakieś słoiki ale wejdź do ich konoby, skosztuj rakiji, winka
...koszt w graniacach 3-4 kPLN dla 2+1 na 12-14 dni.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 31.01.2007 11:31

To muszę przyznać, że wolałbym apartament. Coś tanio mi się wydaje, ale super że coś takiego udało ci się znaleźć :!:

P.S. Z tym, że Ty piszesz o wrześniu a my możemy tylko na przełomie lipiec - sierpień ewentualnie cały sierpień :(

Po raz 2 płaciliśmy 40E/app./za dobę (4 osoby). Fakt, kolejny raz były to 2 pierwsze tyg. września, ale zarówno poprzedni app. (w Kozinie) jak i ten (w Tribunj) były rewelacyjne.
Co do namiotu poniżej przedstawiam ceny na rok 2007 z pierwszego lepszego pola namiotowego w HR (bije się w pierś, faktycznie przesadziłem z tą różnicą, ale...)

Obrazek[/quote]
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 31.01.2007 11:38

woka napisał(a): Za 2 tys. zł i to na dwie osoby ..... w cuda nie wierzę. Przy tej aktywności jaką nam tutaj przedstawia. od 5 tys. zł. w górę licząc skromnie, a przy założeniu że pobyt był co najmniej tydzień ..... bardzo skromnie liczę wydatki.

Przeczytaj relację - jaki miałbym cel wprowadzać kogoś w błąd? Powtarzam za 2 tyś. wystarczyło na zwiedzanie i normalne 'życie'. Zwiedziliśmy to co chcieliśmy (niestety po raz kolejny nie dotarliśmy do Dubrv.) Kluczem niskich wydatków jest tutaj podróż we 4 osoby i rozbicie wszystkich kosztów na 2 rodziny.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 31.01.2007 11:39

GDZIE TEN CAMPING :?::?::?: 8O 8O 8O dawaj namiary jak dla mnie to rewelacja wyszło mi 10,30 ojro :lol: na moje potrzeby za 2+1 samochód, namiot :D

P.S. Żesz kurde :evil: dopiero teraz doczytałem w jakich to terminach podajesz ceny :cry:, znowu nie te, które mnie interesują :cry:
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 31.01.2007 11:44

Leszek Skupin napisał(a):GDZIE TEN CAMPING :?::?::?: 8O 8O 8O dawaj namiary jak dla mnie to rewelacja wyszło mi 10,30 ojro :lol: na moje potrzeby za 2+1 samochód, namiot :D

P.S. Żesz kurde :evil: dopiero teraz doczytałem w jakich to terminach podajesz ceny :cry:, znowu nie te, które mnie interesują :cry:

http://autokamp.planik.hr/kako.php?jezik=pl
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 31.01.2007 11:47

Dzięki :D już dodałem do "Ulubionych" ;)
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne