Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najtańsze rozwiązanie na pobyt w Chorwacji.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.02.2007 15:04

el_guapo napisał(a):- w dodatku kwoty były podane w terminie w którym wynajmuję zawsze app. czyli pierwsze 2 tyg. września - skąd zatem Twoje wnioski?

No to proszę ja Ciebie sprawdź w tym cenniku ceny ze środka sezonu - lipiec sierpień. Załamałem się. :(
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 09.02.2007 15:08

rg napisał(a):wrzesień 2006, wyspa vir. camping przydomowy przy plaży, 2 osoby dorosłe, auto i namiot = 70 kun. na terenie campingu dom z pokojami do wynajęcia - pokój dwuosobowy = 150 kun. czyli prawie dwa razy drożej.

Czy na tym kampie był sklepik z lodami przy wyjściu na plażę?
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 13.02.2007 18:58

faktem jest że nie byliśmy jeszcze w HR ale ja sobie wyliczyłam takie oto koszty całkowite wyprawy. proszę o ew, korektę 2 osoby dorosłe i 2 dzieci 13 i 5 lat
1. noclegi ok. 12 nocy po 32 euro to daje nam ok. 1500zł.
2. paliwko plus autostrady w dwie strony 1300 zł.
3. róznego rodzaju zwiedzania i wejściówki 400zł.
4. zakup jedzonka tu w Polsce - znaczy suchy prowiant 550 zł.
5. ubezpieczenie rodzinki na 2 tyg. 200zł.
6. kieszonkowe 1000zł no może więcej??
To daje nam ok. 5000zł. coś pominęłam??????
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 13.02.2007 19:15

Wygląda na to, że nic nie pominęłaś. Mozna się oczywiście zastanawiać nad kwotą kieszonkowego :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.02.2007 23:27

Można dodać jeszcze ze 100 ojro na noclegi tranzytowe w obie strony...
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 14.02.2007 08:05

Sławomir Wocial napisał(a):Można dodać jeszcze ze 100 ojro na noclegi tranzytowe w obie strony...

albo zabrać kartę płatniczą i mieć wyliczenia w d.... :wink:
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 14.02.2007 08:17

rich72 napisał(a):albo zabrać kartę płatniczą i mieć wyliczenia w d.... :wink:

Zabierając kartę, w zależności, jaka jest to karta, musisz mieć albo środki ma koncie, albo liczyć się z tym, że po jakimś czasie będziesz musiał zacząć spłacać zaciągnięty kredyt przy pomocy kart.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 14.02.2007 09:43

Fakt - ale od kilku już ładnych lat nie żyję "od 1 do 1" a na wczasy zapingalam wraz z żoną cały boży więc chyba to "COŚ" nam się należy :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.02.2007 10:49

rich72 napisał(a):Fakt - ale od kilku już ładnych lat nie żyję "od 1 do 1" a na wczasy zapingalam wraz z żoną cały boży więc chyba to "COŚ" nam się należy :wink:

To zależy, czym jest dla każdego owo "COŚ".
Chyba nie chciałabym spłacać kredytu wziętego na wakacje :( Wolę wakacje, na które mam "wolne środki" :) To dopiero przyjemność!
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 14.02.2007 12:23

Plumek napisał(a):
rich72 napisał(a):Fakt - ale od kilku już ładnych lat nie żyję "od 1 do 1" a na wczasy zapingalam wraz z żoną cały boży więc chyba to "COŚ" nam się należy :wink:

To zależy, czym jest dla każdego owo "COŚ".
Chyba nie chciałabym spłacać kredytu wziętego na wakacje :( Wolę wakacje, na które mam "wolne środki" :) To dopiero przyjemność!

"COŚ" oznacza dobre wakacje adekwatne do moich średnich wymagań :wink: a kredytu w życiu nie miałem i na pewno na wakacje, samochód, TV set itp nie wezmę, nawet kredytowych kart płatniczych nie posiadam i nie mam uruchomionego debetu na koncie choć bank takowy oferuje. Stać mnie co roku na te parę tygodni w kochanej Chorwacji a i do skarpety też udaje się "conieco" odłożyć w razie nastania gorszych czasów :wink:
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 14.02.2007 12:32

My bierzemy, jak potrzebujemy, kredyt na wakacje. Wcale nam to nie przeszkadza w dobrym wypoczynku. Doszliśmy z żoną do wniosku, że po roku ciężkiej pracy należy nam się, jak to napisał Rich 72, to COŚ.
Uważam, że sprawa ta jest drugoplanowa. Ważne jest jak potrafimy się na tych wakacjach bawić, wypoczywać słowem korzystać z nich.
rg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rg » 18.02.2007 21:02

e.zetka napisał(a):Czy na tym kampie był sklepik z lodami przy wyjściu na plażę?

nie było, ale w pobliżu były dwie knajpki i lodziarnia/cukiernia. we wrześniu tylko ta druga (dalsza) knajpka była otwarta.
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 19.02.2007 11:36

klopot napisał(a):My bierzemy, jak potrzebujemy, kredyt na wakacje. Wcale nam to nie przeszkadza w dobrym wypoczynku. Doszliśmy z żoną do wniosku, że po roku ciężkiej pracy należy nam się, jak to napisał Rich 72, to COŚ.
Uważam, że sprawa ta jest drugoplanowa. Ważne jest jak potrafimy się na tych wakacjach bawić, wypoczywać słowem korzystać z nich.

A ja pierwszy i drugi wyjazd miałem trochę wspomagany - szwagierka wyjeżdżając za granicę zostawiła nam swoje konto do dyspozycji :P . I też nie mam z tym kłopotów. Wychodzę z założenia, że życie ucieka - trzeba gdzies jeździć - a spłacać będe na starość (ale oddaliśmy po powrocie - czasem ktoś nam nie zapłaci i trzeba "poprzesuwać" wydatki. Ale oczywiście lepiej jechać za odłożone.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 24.02.2007 21:07

A jaka część Chorwacji jest najtańsza??? Środkowa Dalmacja, Wschodnia Dalmacja, a może Istria???
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 24.02.2007 22:14

Torcida1 napisał(a):A jaka część Chorwacji jest najtańsza??? Środkowa Dalmacja, Wschodnia Dalmacja, a może Istria???

Większość Ci powie, ze Istria jest droższa. Ja byłem 4 raz na Istrii i 2 razy w Dalmacji, dla mnie Istria wychodzi trochę taniej. Nie wiem dlaczego panuje odmienna opinia, za apartament na Istrii płaciłem od 8 do 10 euro, w Dalmacji tak samo, raz nawet 12 euro, ale nocowałem 4 dni, moze cena była wyższa dlatego. Jedzenia nie wiozę z Polski, kupuję na miejscu, tez istotnych różnic cenowych nie zaobserwowałem, kupuję głównie na bazarach. Dalmacja jest dalej, zużywasz więc więcej paliwa, autostrada droższa. Co ciekawe--pogodę miałem zawsze zdecydowanie lepszą na Istrii, a jestem tam we wrześniu. Moje doświadczenie wskazuje więc ogólnie na podobny poziom kosztów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne