rav119 napisał(a):No ja wlasnie pierwszy raz pod namiot. Nie widzi mi sie placic za namiot tyle co za apartament. Powiem szczerze, mamy po 21 lat i jedziemy na weekend pod namiot i zeby bylo jak najtaniej. Chcemu sie tylko gdzies przespac pod namiotem, wziac prysznic, skorzystac z pradu i cos ugotowac.
To w tym Jezevacu ile by finalnie bylo za namiot, 5 osob i samochod? Bo w cenniku jest tylko cena za osobe i tyle, nic nie wspominaja o dodatkowych oplatach
Tak to wygląda cenowo...
Nie jest tak, jak niektórym się wydaje, że pod namiot jedzie się dlatego, żeby było taniej...często nie jest taniej. Oczywiście, gdyby rozpatrywać jakieś mega drogie apartamenty to taniej będzie, ale w innym wypadku: porównywalnie.
My jeździmy, bo lubimy campingowe życie
- ale płacimy np w tym roku 42 euro za dobę (w ubiegłym roku 47 euro), na niezbyt dużych campingach, ale nowych. Najtaniej płaciliśmy w Supetarze - to było 120 kun za dobę, ale tego campu już nie ma
Rozumiem, że nie zależy Wam na luksusach, ale na campie zaoszczędzić się raczej nie da...
Ja rozumiem cennik campu Jezevac tak:
zapłacicie 5 x 9,40 euro
plus za parcelę bez prądu 10,60 lub 19,60 za parcelę numerowaną z prądem
cena parceli obejmuje : samochód i namiot (myślę że jeśli namiotów będzie więcej niż jeden może zostać doliczona jakaś kwota za dodatkowy namiot) i prąd w przypadku parceli Standart
taksa: 1 euro/osoba plus eco tax 1 kn (ok 0,15 euro)
więc razem:
w przypadku parceli tańszej 63,35 euro za dobę (niecałe 13 euro od osoby)
w przypadku parceli z prądem 72.35 euro za dobę (ok 14,5 euro od osoby)
To cena bez doliczenia dodatkowego namiotu.
Nie wiem na ile oni trzymają się regulaminu, ale na stronie jest info:
"Minimum stay per pitch is 2 nights, between 09 July and 28 August 5 nights."
A Wy wybieracie się teraz, tzn przed 28 sierpnia? Weźcie to pod uwagę.
Pozdrawiam
P.S. Myślę, że można znaleźć tańszy mały camp na wybrzeżu, może np Ujca koło Senj?