napisał(a) gusia-s » 09.08.2016 14:04
rav119 napisał(a):... W miedzyczasie przegladam kempingi na Krku i troche nie sa jasne cenniki dla mnie. Możecie wyjasnic jak czytac cenniki ze strony camping-adriatic? Niestety nie moge wrzucac linków. Na przykaldzie campingu Jezevac tzn ze 9,40E za osobe i na tym koniec? Bo czytałem tu na forum, że placi sie za osobe, za oplete klimatyczna, za samochod itd...
Na kempingach tej sieci płacisz za osoby + taxa klimatyczna + parcela, w którą masz wliczony już postój auta, przyczepy/namiotu, prąd. Parcele różnią się ceną ze względu na oferowane udogodnienia, np. + woda na parceli, widok na morze lub pierwsza linia.
Na innych kempingach bywa właśnie, że każda pozycja jest odrębnie wyceniona (osoba, auto, namiot, prąd, taxa)
rav119 napisał(a):...Polecany jest równiez camping skrilla i tak patrze ze roznice od osoby w kempingach na Krku to ok 1E..
Czyli trzeba 50zl liczyc za nocleg pod namiotem, sporo :/
Może cos polecisz na Krku?
W tym roku byłam na tym kampie, on jest obecnie w sieci camping-adriatic. Kemping super, okolica b. ładna, fajne plaże.
Zajmowaliśmy parcelę Comfort, mimo że nie była to Comfort More to widok na morze mieliśmy
W lipcu parcela + 2 osoby z taxą płaciliśmy 258 kun za dobę co w przeliczeniu na pln wyniosło 151,96 zł/doba.
Tańsze są parcele Standard ale w zasadzie zajęte przez stacjonarne przyczepy, były też miejsca nieparcelowane w strefie dla namiotów - jeszcze tańsze. W tej strefie nie ma szans na trzymanie auta obok namiotu. Przed kempingiem po drugiej stronie ulicy jest niewielki parking i tam można trzymać auto za szlabanem. W strefie nieparcelowanej masz prąd ale długi kabel raczej potrzebny - cena za 2 os. wyjdzie ciut poniżej 30 eu za wszytko.