napisał(a) robreg95 » 07.08.2016 16:46
Witam, jestem tu nowy
Razem z narzeczoną i 2 znajomymi chcielibyśmy się wybrać na tydzień do Chorwacji, początkowo miało być polskie morze lecz pogoda nie dopisuje... Spędziłem na tym forum od wczoraj kilka godzin, bardzo miła atmosfera. Poszukujemy miejsca na rozbicie namiotu 4 osobowego na 7 dni. Wertując ten post najwięcej "małych prywatnych kempingów" dowiedziałem się że jest w Sveti Petar. Będzie to nasza pierwsza w życiu tak daleka podróż, i w dodatku dopiero wczoraj się na to zdecydowaliśmy a urlopy mamy od 13.08.... Jest mało czasu, lecz dowiedziałem się że nie warto nic rezerwować, tylko jechać w ciemno i zawsze się coś znajdzie. Obejrzałem dziesiątki małych kempingów które posiadają strony www i u nich cena wychodzi ok 200zł od osoby za 7 dni. Więc jeżeli dobrze rozumuję to w takich "małych prywatnych" które mają jedynie numer telefonu będzie jeszcze taniej? Mógłby mi ktoś polecić jakiś kierunek? Miejscowość w której takich prywatnych kempingów nie brakuje? Nie interesuje nas moloch na kilkaset miejsc, wystarczy kilka
Mamy namiot i kuchenkę gazową, potrzebujemy tylko wody i prądu. Dużo osób pisze też że warto na południe bardziej jechać, chociaż dalej to koszta pobytu tam nam się wyrównają z kosztem dojazdu. Jeżeli o mnie chodzi to ja mogę jechać w ciemno, lecz nie koniecznie każdemu się to podoba i potrzebuję przynajmniej jakiegoś punktu odniesienia, jakiejś alternatywy ew. Poradzi ktoś coś? Pozdrawiam. Robert