Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najtańsze prywatne kampingi?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monkahead
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monkahead » 13.02.2016 19:42

OK to może ceną się nie sugerujmy do końca. Nie byłem jeszcze w Chorwacji i nie do końca orientuje się jak widać w cenach. Ostatnie lata to Czarnogóra i Bułgaria.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.02.2016 19:46

monkahead napisał(a):Witam,

Pierwszy raz jadę do Chorwacji z dziećmi: 7 & 11 lat. Szukam sprawdzonego, prywatnego kempingu na Istrii, najlepiej na kontynencie, nie na wyspie. Będziemy spać w namiocie. Interesuje mnie spokojne miejsce, z dostępem do morza, najlepiej z atrakcjami dla "aktywnych" chłopaków: sporty wodne, rowery, plażowe gry zespołowe, etc. Cena za nocleg w okolicach 25 Euro, wyjazd 2 tygodniowy na przełomie lipca i sierpnia.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Czy są jakieś wyszukiwarki kempingów w stylu booking.com?

Witam.
Na Istrii jest bardzo mało małych prywatnych kempingów.
Przeważają duże i średnie.
Wyszukiwarki są np. takie

http://www.chorvatsko.cz/kemp/miniistra.html (małe i średnie)

http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzava=2&obmocje=21

https://pl.camping.info/chorwacja/istria/kempingi
monkahead
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monkahead » 13.02.2016 21:35

Dziękuję. A czy opłaca się rezerwować np. przez taką stronę:

istra.hr

Czy jest jakaś różnica w cenie (dodatkowe marże)?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.02.2016 21:47

Rezerwować można - ale to dodatkowa opłata, a w terminie w którym jedziecie, są największe opłaty za pobyt na kempingach.

Jeśli nie znasz położenia kempingu, może trafić się zarezerwowana parcela w niezbyt ciekawym miejscu.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.02.2016 22:03

monkahead napisał(a):Witam,
Pierwszy raz jadę do Chorwacji z dziećmi: 7 & 11 lat. Szukam sprawdzonego, prywatnego kempingu na Istrii, najlepiej na kontynencie, nie na wyspie. Będziemy spać w namiocie. Interesuje mnie spokojne miejsce, z dostępem do morza, najlepiej z atrakcjami dla "aktywnych" chłopaków: sporty wodne, rowery, plażowe gry zespołowe, etc. Cena za nocleg w okolicach 25 Euro, wyjazd 2 tygodniowy na przełomie lipca i sierpnia.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Czy są jakieś wyszukiwarki kempingów w stylu booking.com?

Wyszukiwarki wrzucił Janusz - cena 25 eu na Istri z atrakcjami w tym terminie - 2+2 nierealna, bez atrakcji też nierealna :mrgreen:
Nawet na najtańszych kempingach cena za os. dorosłą wraz z taksą klimatyczną oscyluje w granicach 8-9 eu, dzieci ok. połowy stawki + jeszcze miejsce pod namiot.
Ja korzystam najczęściej z drugiej wyszukiwarki wrzuconej przez Janusza i ceny tam umieszczone są rzeczywiste. Masz tam przegląd wszystkich kemp. na Istri i nie tylko, dość dokładny ich opis wraz z odnośnikiem do mapy, galerią, cennikiem, opiniami.

monkahead napisał(a):Dziękuję. A czy opłaca się rezerwować np. przez taką stronę:
istra.hr
Czy jest jakaś różnica w cenie (dodatkowe marże)?

Sprawdź w cennikach bezpośrednich kempingów czy jest różnica w cenie, tu nie ma ogólnej zasady - większość kempingów pobiera opłatę za wcześniejszą rezerwację miejscówki i zazwyczaj jest to tak, że nie rezerwujesz konkretnej miejscówki tylko jedną z wielu w danej kat. np. z widokiem na morze.
Jadąc w grupie może i warto rezerwować jak chce się mieć sąsiadujące parcele.
Jeśli nie zależy Ci na miejscu w pierwszej linii to nie widzę sensu rezerwacji.
wjasiak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wjasiak » 14.02.2016 01:03

Witam. Czy ktoś był może na KEMPING BARINICA PRIMOŠTEN? Ciekawią mnie opinie na jego temat. Znalazłem go w wyszukiwarkach, ale nic konkretnego nie udało mi się o nim dowiedzieć. Do tej pory jeździłem z rodziną na Male Ciste. Nawiasem mówiąc polecam, jeśli ktoś poszukuje rodzinnego cichego kampu, ale po kilku latach chcemy zmienić miejsce. Ciekawi mnie jakie są warunki na Kamp Barinica. Moje kryteria to:
1.Pierwsza linia dla przyczepy pod drzewami.
2. Możliwość cumowania pontonu z silnikiem.
3. Plaża prywatna kampu.
4. Możliwość polowania z kuszą w okolicy kampu (jeśli ktoś jest zorientowany w tej kwestii).
5. Brak dyskoteki, kamp cichy, rodzinny.
6. Przyzwoite sanitariaty i ciepła woda pod prysznicami (np. na Male Ciste sprzątano łazienki trzy razy dziennie)
7. Cena przystępna, nie musi być najniższa- to się mniej liczy.
Jeśli ktoś miałby jakieś informacje o tyk kampie będę wdzięczny.
monkahead
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monkahead » 14.02.2016 10:17

Janusz i gusia-s, dziękuję za Wasze uwagi.
Skorzystałem z wyszukiwarki wskazanej przez Janusza, znalazłem Kamp CampingIN Park w Umag'u. Ponieważ potrzebuję jedynie miejsca na postawienie namiotu oraz samochodu, dlatego wystarczy mi "economy pitch", cena również jest bardzo dobra, 35 Euro/doba.

Widzę że kemping nie pobiera wstępnej opłaty za rezerwację poprzez stronę avtokampi.si, czy to prawda? Rezerwował już może ktoś?

Kamp CampingIN Park ma bardzo dobre opinie, po zdjęciach widzę że jest tam co robić, chyba się na niego zdecyduję.

Czy Wy nie rezerwujecie miejsc wcześniej? Jedziecie w sezonie i dopiero na miejscu sprawdzacie dostępność miejsc?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.02.2016 12:54

monkahead napisał(a):... Skorzystałem z wyszukiwarki wskazanej przez Janusza, znalazłem Kamp CampingIN Park w Umag'u. Ponieważ potrzebuję jedynie miejsca na postawienie namiotu oraz samochodu, dlatego wystarczy mi "economy pitch", cena również jest bardzo dobra, 35 Euro/doba...
Oj oj ... dołóż jeszcze więcej niż 15 eu do tego :mrgreen: Nie wiem jak to policzyłeś ...

- działka ekonomiczna 14 eu
- 2 os. dorosłe x 9,10 = 18,20 eu
- 2 dzieci x 5,60 = 11,20 eu
Łącznie 43,40

do tego klimatyczne 4 x 0,9 eu = 3,6 eu (nie widzę zniżki na dzieci)

Łącznie za dobę ... 47 eu Tak wychodzi z cennika na stronie avtokamp.si, tak samo przez stronę kempingu.
tu masz kalkulator
Za rezerwację jest podana cena 45 eu ... nie wiem jak to działa, bo nigdy nie rezerwuje. Nie ma sensu rezerwować parceli ekonomicznej ... zazwyczaj są one najgorzej położone na kempingu.
Parcele ekonomiczne na Umag są gdzieś w w tej okolicy
Mapka kempingu parcele ekonomiczne skrajnie w prawo (kolor taki szaro-oliwkowy?) pomiędzy parcelami clasic.
Uważam że położone są fatalnie! i w dodatku za taką kasę! Kompletne zadupie w dodatku przy drodze. Do najbliższej plaży 400 m. Poza tym Umag plaż w zasadzie nie ma ... beton i skały.

Zastanów się jeszcze.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2016 17:55

Zamień Park Umag na Camp Valkanela
Rozbij namiot w części nieparcelowanej jak najbliżej hotelu Funtana.
Chyba nie znajdziesz kempingu na Istrii bez opłat za osoby.
monkahead
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monkahead » 14.02.2016 20:50

Nie liczcie proszę 2+2, bo jedziemy 1+2. Według cennika z avtokampi.si, całość wyszła 352,17 Euro.

Umag_economy.JPG

Rozumiem że economy jest daleko od plaży ale ponieważ jadę z dziećmi, nie chciałbym znaleźć się wieczorem w strefie imprez, dlatego wydaje mi się że dalej od plaży jest ciszej. W namiocie w taki upał i tak nie będziemy siedzieć, cały czas nad wodą.

Na zdjęciach widzę baseny, korty, ścieżki rowerowe, park wodny na morzu, wygląda to całkiem OK.

Na avtokampi.si CampingIN Umag ma notę 8,72 i 4 gwiazdki, a Valkanela 7,09 i 3 gwiazdki. Co zatem przemawia na korzyść tego drugiego? Wychodzi 423,6 Euro.

Valkala_Camping_place.JPG

Ponieważ jadę pierwszy raz, w środku sezonu, boję się jechać w ciemno, bez rezerwacji. Czy Wy szukacie parcel dopiero na miejscu?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2016 21:09

Byłem na kempingach 10 razy - nigdy nie rezerwowałem pobytu.
Ceny Umag i Valkanela zaraz sobie porównanam z ciekawości.
monkahead
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monkahead » 14.02.2016 21:32

Janusz Bajcer napisał(a):Byłem na kempingach 10 razy - nigdy nie rezerwowałem pobytu.

To w takim wypadku napisz mi proszę jak wyglądało szukanie parcel w Twoim przypadku. Jeździłeś w środku sezonu?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2016 21:42

Umag tak jak liczyła gusia + 2 × 0,90 taksa (dzieci do 12 lat bez opłaty)
Valkanela - 51,60 doba za 2+2

Faktycznie trochę drożej.
Dlaczego polecam Valkanelę - chyba z sentymentu, byłem tam 4 razy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2016 21:46

monkahead napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Byłem na kempingach 10 razy - nigdy nie rezerwowałem pobytu.

To w takim wypadku napisz mi proszę jak wyglądało szukanie parcel w Twoim przypadku. Jeździłeś w środku sezonu?

Z uwagi na dzieci w wieku szkolnym jeździłem w lipcu, sierpniu.
Na dużych kempingach zawsze miejsce na części bez rezerwacji było.

Tylko te kempingi niestety nie są tanie w sezonie.
Ale warte swojej ceny ze względu na warunki.
monkahead
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monkahead » 14.02.2016 21:58

Przeczytałem właśnie Twój opis pobytu na Valkaneli:
https://www.cro.pl/istria-2008-powrot-do-zrodel-t20975-90.html

wydaje mi się jednak że ten kemping ma mniej atrakcji niż CampingIn Park Umag. Poczytam jeszcze troszkę na ten temat i pewnie się jednak zdecyduję coś zarezerwować w tym tygodniu :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi