Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najtańsze prywatne kampingi?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 13.07.2015 21:41

Janusz Bajcer napisał(a):Najtańszy jest chyba Rogac >>> http://www.avtokampi.si/kamp/2/302/Rogac/

No i może kilka z tej listy >>> http://www.chorvatsko.cz/kemp/minidalm.html
Tylko niektóre małe nie mają stronek w necie.

Panie Januszu., przeglądałem cennik kempu Rogač i powiem szczerze nie wiem czy taxa jest w kunach czy euro. Przypuszczam, że w kunach?
http://www.dubrovnik-area.com/rogac/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2015 21:55

Na stronie kempingu cennik jest w kunach.

W euro jest tutaj >>> http://www.avtokampi.si/kamp/2/302/Rogac/#tab3_kamp
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 13.07.2015 22:02

Ale ta turisticna taxa jest też w euro w tym przypadku 1Eu/osoba jako opłata jednorazowa?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2015 22:08

Taksa turystyczna zawsze pobierana jest od osoby za każdy dzień pobytu.
(w sezonie przeważnie 1 euro lub 7 kun, od dzieci i młodzieży połowa stawki)
Jednorazowa opłata 1 euro od osoby jest za tzw. meldunek.
Na Rogacu nie ma meldunku, ta opłata jest na większych kempingach.
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 13.07.2015 22:14

Dzięki, rozumiem.
kobert4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobert4 » 30.07.2015 18:29

Ktos pytal o konkrety aktualnych kempow, wiec my bylismy w sierpniu 2014. Na poczatku na wyspie w miasteczku krk, klimat zrobil ogromne wrazenie, zapach lawendy itd, do tego zycie w miescie dzin i noc, bardzo duzo ludzi, dyskotek itd. Kempingi niestety sa tam tylko 2, ceny w obydwu takie same (wysokie)zatloczone strasznie (przynajmniej wtedy) zrobilo sie juz pozno wiec zostalismy na noc, 2 osoby auto i namiot 32euro, do tego o 12godz wynocha, jak sie spoznisz placisz kolejne 32euro, wiec przed 12 stala ladna kolejka wyjedzajacych. Dodam ze kemping olbrzymi, poprostu fabryka. Sanitariaty czyste (innych w Cro nie widzialem) blisko morze. Jednak ucieklismy z wyspy kierujac sie na poludnie. Juz w okolicach senj ogladalismy nie duzy kemp (ale nie przydomowy) napotkany jadac magistrala, cena dla nas ok 80zl. Ladny widok ze wzgorza, zacieniony, nawet miejsce juz wybralismy, wi fi dzialo tylko przy rejestracji a do plazy gdzies tam dalej trzeba bylo isc, wiec pojechalismy dalej. Ze 20km Zadarem w miejscowosci Šv Jakob i Peter zostalismy na jakis tydzien, cena ok 80zl za nas doba, bez pradu (bo nie chcielismy) Namiot stal z 10m od morza, dwie plaze kamieniste do dyspozycji. Na kampie i w poblizu restauracje sklepy, choc kamp raczej spokojny i glownie staly tam przyczepy i kampery, sporo lodzi. ludzi sporo ale bez tloku, lazienki ladne czyste, choc sam kamp zalesiony ale w male oliwkowe drzewka wiec cienia nie za duzo, o 8rano w namiocie 30stopni wiec trzeba bylo juz wskakiwac do morza:) nie pamietam nazwy kempingu ale tam jest chyba tylko jeden, nie liczac przydomowych, moge go spokojnie polecic. Ostatniego dnia naszego pobytu wlasciciel przyszedl i zaprosil nas na wieczor na fisch party czyli wyzerka za darmo ryb i wino do oporu dla wszystkich z kampu :) ...acha i nie bylo zadnej doby hotelowej jak coraz czesciej spotyka sie na kempingach, wyjezdza sie kiedy chce, bez zadnych doplat nawet w nocy. W tym roku tez wybieramy sie do Cro w sierpnu, moglibyscie polecic jakiec fajne miajsca? Chodzi o kempingi na wyspach bo zdaje sie nie jest ich duzo, jedziemy tym razem bez samochodu i chcieli bysmy wybrac sie promem i pomieszkac na jakiejs wysepce
Zoffia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zoffia » 04.08.2015 14:14

Witam. Właśnie wróciłam z rodzinką z Chorwacji i mogę z czystym sumienie polecić prywatny camping Trstenica Campeggio w Orebić. My za 4 osoby dorosłe,dwoje dzieci 11 i 16 lat,dwa namioty duży i mały oraz auto mieliśmy do zapłaty 27 euro za dobę. Za 5 dób właścicielka zeszła nam z ceny do 22 euro za dobę już za wszystko.Bardzo mili gospodarze, z Campu wychodzi się zaraz nad morze przez małą kawiarnię tych samych właścicieli.Bardzo fajna kameralna atmosfera.
Chcieliśmy skorzystać najpierw z Campu Nevio ale zejście na plaże i wejście przy takich upałach nie do zaakceptowania,nie wiem jak można go polecać,chyba że nie korzysta się z plaży.

My akurat jadąc do Orebić trafiliśmy na pożary,widok straszny.Paliło się kilka dni.Rano jak wstawaliśmy nie było widać gór,tylko dym i zapach spalenizny.Poza tym było super.Polecam.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 04.08.2015 18:37

Zoffia napisał(a):...
Chcieliśmy skorzystać najpierw z Campu Nevio ale zejście na plaże i wejście przy takich upałach nie do zaakceptowania,nie wiem jak można go polecać,chyba że nie korzysta się z plaży.
.

Można go polecać! Kemping jest bardzo fajny, czysciutki, warunki sanitarne na 5 z +. Na terenie jest basen, mały plac zabaw, teren super zacieniony, dużo roślinności, figi na parcelach, restauracja z super widokiem, przy plaży w cieniu stoliki innej knajpy. Zejście faktycznie zajmuje chwilę ale ludzie z kwater w Orebicu czy wielu innych miejscowości np. na Makarskiej Riverze mają dużo dalej. Poza tym plaża Trstenica to jest dopiero coś czego bym nie polecała, nie dość że ludź na ludziu to jeszcze brudno, woda zmącona. Na kempie Nevio na plaży był luzik, sama plaża i woda czysciutkie.
Nam ten kemping bardzo odpowiadał ale mamy też zwyczaj jeździć na inne plaże wiec może dlatego położenie tego kempingu na klifie nie wpłynęło negatywnie na jego ocenę.
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 31.08.2015 23:10

Wróciłem z Cro. Przebywałem min. na kampie Bambo w Slano. Polecam, miła atmosfera. Namiot rozbija się na fajnych ziemnych tarasach z których jest piękny widok na zatokę. Koszt za 4 dorosłe osoby, samochód, namiot, prąd, taxa wyniósł 210 kun za dzień.
Polecam też kamp Punta Povile. Pomimo, iż cennik podaje inaczej to moje dorosłe dzieci potraktowali jak do 15 lat a prąd skasowali za jeden dzień pobytu z pięciu. Na kempie są fajne skałki z których skakaliśmy na główkę do wody, jaskinia nad wodą, bardzo blisko dwa sklepy, konoby no i do Novi Vinodolski jest 2 km pieszo. Bardzo fajne miasteczko. Około 20 km jest miasteczko Senj i 30 km jest do Rijeki.
http://www.camppovile.com
Dwa dni byłem też w Vodicach na kampie Ivona, mili właściciele, ale wiałem z tamtąd po dwóch dniach. Wszędzie tłumy,tłumy i betony. Dla mnie pobyt w Slano wyznaczył chorwackie standarty, których Vodicom zabrakło. Cały dzień spędziliśmy na wodospadach i wialiśmy dalej szukać Chorwacji w stylu Slano.
Nie polecam za to kempingu Tunarica na Istrii. Najdroższy w których byłem (39 euro dzień). Na zadupiu, brudne i śmierdzące toalety, wszędzie śmieci, nawet gdzieniegdzie teren był "zaminowany" :lol:
alessio1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alessio1 » 10.09.2015 15:29

Czy pod koniec września prywatne campingi są jeszcze czynne? Planujemy wyjechać w okolice Zadaru i dalej kierować się na południe (co 2-3 dni inny camping) Chcemy uniknąć wielkich molochów i zatrzymywać się przy tych mniejszych. Czy nie będzie problemu ze znalezieni takiego bez planowania konkretnego miejsca? Chcemy zatrzymać się na takim ,który wpadnie nam w oko :) Głównie zależy nam na ładnej plaży
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 11.09.2015 14:06

No niestety, w ostatnich kilku latach przebywałem w CRO w II-giej połowie wrzesnia na campach i te małem przydomowe zamykane są ok 15 wrzesnia ( napewno są wyjatki). Ale czynne są te większe, cena po 15 wrzesnia też spada do cen proponowanych przez campy przydomowe. Termin b. dobry , jest ciepło i niewielka ilość turystów. Tak wiec jechać.
alessio1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alessio1 » 12.09.2015 09:04

Trochę szkoda, jednak mam nadzieję, że na tych większych tłoku nie będzie :)
laura2013
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) laura2013 » 10.01.2016 19:51

bardzo gorąco polecam autocamp DIDO kamp-dido.com/. Bardzo przyjazna atmosfera, stałe towarzystwo-wszyscy jak jedna wielka rodzina, bardzo przyjemni właściciele. Lokalizacja campingu blisko morza, niedaleko przepięknego miasta Zadar. Polecam ze względu na rewelacyjne ceny i bardzo miłą atmosferę na campingu.
Polecam dla miłośników spędzania wakacji na wolnym powietrzu
monkahead
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monkahead » 13.02.2016 19:32

Witam,

Pierwszy raz jadę do Chorwacji z dziećmi: 7 & 11 lat. Szukam sprawdzonego, prywatnego kempingu na Istrii, najlepiej na kontynencie, nie na wyspie. Będziemy spać w namiocie. Interesuje mnie spokojne miejsce, z dostępem do morza, najlepiej z atrakcjami dla "aktywnych" chłopaków: sporty wodne, rowery, plażowe gry zespołowe, etc. Cena za nocleg w okolicach 25 Euro, wyjazd 2 tygodniowy na przełomie lipca i sierpnia.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Czy są jakieś wyszukiwarki kempingów w stylu booking.com?
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 13.02.2016 19:40

Na Istrii to chyba ciężko o prywatny camping w takiej cenie, i w dobrym miejscu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi