Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najtańsze prywatne kampingi?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2015 07:01

joajer napisał(a):
bajeczka napisał(a):Witam :) w Vodicach bardzo blisko centrum, na ul Blata, znajduje się przydomowy camping, byłam na nim w zeszłym roku na początku sierpnia, miejsca było dużo, sanitariaty bardzo czyste, dostęp do lodówek i kuchni, gospodarz bardzo miły, częstował nas swoimi warzywami z ogródka, atmosfera miła, polecam poniżej cennik oraz adres , jeśli już ktoś wczesniej o nim wspomniał to przepraszam za zaśmiecanie wątku :)

Ante Srdarev,Blata 26, 22211 Vodice tel mob 098 9569 800
cennik z roku 2014 w kunach
dorosły 30, dziecko 15,samochód 15, namiot 20,przyczepa 25, caravan 35, prąd 20

No to bardzo przyzwoite te ceny , a daleko do plaży było?

Wg stronki ok. 100 spacerku >>> http://www.dalmatina.info/srdarev/index.asp?lang=
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 19.06.2015 20:35

Janusz Bajcer napisał(a):
joajer napisał(a):
bajeczka napisał(a):Witam :) w Vodicach bardzo blisko centrum, na ul Blata, znajduje się przydomowy camping, byłam na nim w zeszłym roku na początku sierpnia, miejsca było dużo, sanitariaty bardzo czyste, dostęp do lodówek i kuchni, gospodarz bardzo miły, częstował nas swoimi warzywami z ogródka, atmosfera miła, polecam poniżej cennik oraz adres , jeśli już ktoś wczesniej o nim wspomniał to przepraszam za zaśmiecanie wątku :)

Ante Srdarev,Blata 26, 22211 Vodice tel mob 098 9569 800
cennik z roku 2014 w kunach
dorosły 30, dziecko 15,samochód 15, namiot 20,przyczepa 25, caravan 35, prąd 20

No to bardzo przyzwoite te ceny , a daleko do plaży było?

Właśnie na takie info czekałem. Cieszę się, że daliście namiar.

Wg stronki ok. 100 spacerku >>> http://www.dalmatina.info/srdarev/index.asp?lang=
dominzky
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominzky » 06.07.2015 22:20

Hej,

Witam na forum! :) W sierpniu już po raz drugi planuję wybrać się do Chorwacji. Wcześniej spędziłem półtora tygodnia na Hvarze i wyspa urzekła mnie niesamowicie.

Tym razem nastawiam się na wyjazd bardzo budżetowy i nocleg na kempingu. Przeszukuję forum i wciąż nie mogę znaleźć nic satysfakcjonującego, a najbliższy spełnienia moich oczekiwań jest Camping Brajdi. Jednak to chyba wciąż nie to, dlatego też szukam porady tutaj.

Kryteria wyjazdu mam 3.
Pierwsze, najważniejsze: cena. Czym niższa tym oczywiście lepsza.
Drugie, równie ważne: lokalizacja. Rejon Kvarner (najchętniej wyspa), ew. Istria.
Trzecie: przynajmniej średnie warunki do nurkowania z maską i rurką.

Jedziemy w czwórkę młodych ludzi, także kemping nie musi być jakiś spokojny, a wręcz fajnie byłoby jakby troszkę "hałasu" można dookoła znaleźć.

Dziękuję za pomoc.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 07.07.2015 10:43

Na campie Brajdi raczej hałasu nie znajdziesz... W ogóle na campach w Cro trudno o hałas, chyba że wybierzesz duży camp z "atrakcjami" typu disco na plaży, ale taki camp na pewno nie będzie ekonomiczny...

Niedrogi jest camp Ravno w Prizbie, a tam na plaży funkcjonuje beach bar - muzyka głośno do późna, przynajmniej tak było dwa lata temu, ale to daleko, na Korculi.
dominzky
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominzky » 07.07.2015 12:23

Aniu,

Dziękuję za odpowiedź. Ten hałas to akurat najmniej ważne kryterium. Jak będzie to okay, jak nie będzie, to też przeżyjemy. :)

Prizba i wyspa Korcula jednak troszkę za daleko, bardziej w grę wchodziłyby KRK, Cres, czy Rab.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.07.2015 12:33

dominzky napisał(a):Prizba i wyspa Korcula jednak troszkę za daleko, bardziej w grę wchodziłyby KRK, Cres, czy Rab.

W takim razie odsyła Cię do relacji mojego brata :lol: >>> cres-krk-nad-pod-wodna-relacja-t40797.html
Tasza64
Autostopowicz
Najtańsze prywatne kampingi?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tasza64 » 13.07.2015 18:37

Cześć,
już mam dość czytania, bo zrobiły mi się trociny w głowie, pytałam w innym poście, jednak nikt mi nie odpowiedział, może tu ktoś mi coś poleci i udzieli rady.
Nie mam doświadczenia w cenach w Chorwacji, jadę po raz pierwszy.
Mając na myśli tani kamp - o jakich kwotach mowa ? Szukam i szukam i wychodzi mi najtaniej 80 zl za 2 osoby, namiot i auto.
Czy możecie mi polecić jakiś kemping w rozsądnej cenie w okolicach bośniackiego Neum, może być Plejsac lub Korcula (czy tam pływa prom?), tak w granicach +/- 50 km od Neum, będę wracać przez Bośnię. Z ciepłym morzem, bo ponoć są takie miejsca gdzie woda jest zimna.
Szczególnych wymagań brak, nie jedno- sanitariaty mogą być stare ale czyste :D
Simon193
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Simon193 » 13.07.2015 19:17

A w HR, w okolicach Dubrovnika, nie na Peljesacu ani nie na wyspach (na południe od Neum w Bośni) nie ma jakiegoś campu za max. 12 EUR (lub 91,5 HRK - czyli 50 PLN)/2 osoby z namiotem i autem/noc? Byle było czysto. Pytam o camp, bo HR niestety ma bardzo nieciekawą politykę w sprawie spania na dziko. (w HR zamierzam spędzić max. 24 godziny/1 noc w okolicach 21 lipca)
Ostatnio edytowano 13.07.2015 19:36 przez Simon193, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2015 19:22

Simon193 napisał(a):A w HR, w okolicach Dubrovnika (na południe od Neum w Bośni) nie ma jakiegoś campu za max. 50 PLN/2 osoby z namiotem i autem/noc? Byle było czysto. Pytam o camp, bo HR niestety ma bardzo nieciekawą politykę w sprawie spania na dziko.

Bardzo dobra polityka.
Za pobyt na kempingach w Chorwacji płaci się w kunach lub w euro.
Simon193
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Simon193 » 13.07.2015 19:26

Janusz Bajcer napisał(a):(...)
Bardzo dobra polityka.
Za pobyt na kempingach w Chorwacji płaci się w kunach lub w euro.

Chodziło mi oczywiście o 50 PLN w przeliczeniu (91,5 HRK lub 12 EUR), myślałem, że to jasne. Przecież wiadomo, że w Chorwacji nie zapłaci się w PLN.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2015 19:36

Kilka znajdziesz, szukaj na tej stronie >>> http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzav ... ta=tekstil
Tasza64
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tasza64 » 13.07.2015 19:46

12 eur - nie ma szans, przeleciałam już wszystkie na tej stronie i najtańszy to Orasac ok 126 kn, oraz Baldo, ale za to po przeciwnej stronie autostrady za 13 eur, reszta w granicach 20 eur. Nie sprawdzałam wszystkiego tylko położenie i cenę :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2015 20:07

Najtańszy jest chyba Rogac >>> http://www.avtokampi.si/kamp/2/302/Rogac/

No i może kilka z tej listy >>> http://www.chorvatsko.cz/kemp/minidalm.html
Tylko niektóre małe nie mają stronek w necie.
Tasza64
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tasza64 » 13.07.2015 20:17

Panie Januszu dziękuję za wsparcie, czytałam o tym. Czy myśli Pan, że jadąc w ciemno coś znajdę, czy raczej nastawić się na bookowanie tego co znalazłam ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2015 20:22

Na kempingi zawsze jeździłem w ciemno.
Wybierałem ten, na którym było miejsce i gdzie była ciepła woda oraz czyste sanitariaty.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi