napisał(a) opelr » 02.07.2013 12:28
Maslina? Byłem tam, musiał bym być masochistą aby tam spędzać wakacje:) chyba z 500m do plaży w trudnych warunkach, wogóle tam w okolicy nie ma nic wartego uwagi, chyba, że przoczyłem, jak dla mnie szkoda tyle robić kilometrów na Dubrownik, dojechałem prawie do granicy z Czarnogórą( za dubrownikiem w pewnym momencie zwinięty jest asfalt i o mało nie rozleciały się nam zestawy, 500km i cały dzień w plecy tak że nocowaliśmy przy drodze i żadnego normalnego kampu, oczywiście sam Dubrownik warto zobaczyć.
Jeśli idzie o riviere(kampów do wyboru do koloru) to jak dla mnie dobra cena-jakość-warunki wspaniała miejscówka jest w 1.Podgora kamp Sutikla, następnie świetna meta to 2.miedzy Zaostrogiem a Podaca jest bdb camp, bliżej Podacy w zasadzie chyba adres jest z Podacy, nie pamiętam nazwy ale łatwo trafić, 3.Galeb omiś, lecz już drożej, w tym roku chyba trzeba bedzie wypłacić 200zł za dobe na 4osoby.
Plusy:
1 i 2 cena, promenada na spacery, sklepy, lody, pizza dosłownie pod nosem, w Podacy to Pizze i lazanie przynoszą na parcele
, woda w 1 - 30-50m, w 2. 10-20m, w 3. do 50m piasek na plaży i w wodzie, brak jeżowców, jak ktoś chce poskakać do wody i zobaczyć uroczy kamp to spacerem lub autem 2km w strone Makarskiej mamy kamp Syrena, piękna sprawa.