Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najtańsze prywatne kampingi?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 30.06.2011 13:07

Dziękuję :)
Wow sporo trochę :(
W takim razie jako biedny pracownik z Lubelszczyzny spytam tegorocznych lub będących na bieżąco z cennikiem gdzie mogą polecić naprawdę coś taniego w okolicach Riviery Makarskiej bądź coś w kierunku Splitu/Trogiru (może jakieś prywatne miejsca na namiot koło domów).
Wolę mieć wiele gorsze warunki a być znacznie dłużej zwłaszcza, że budżet wyjazdu będzie na styk :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.06.2011 13:41

Z uwagi na charakterystyczne wybrzeże Riwiery Makarskiej (strome zejścia do morza) raczej nie znajdziesz tam tanich przydomowych kempingów.

http://www.chorvatsko.cz/kemp/minidalm.html

Kilka jest w Duce, ale ja ich nie polecam, za blisko Jadranki :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2011 13:47

Marceli Szpak napisał(a):Dziękuję :)
W takim razie jako biedny pracownik z Lubelszczyzny spytam tegorocznych lub będących na bieżąco z cennikiem gdzie mogą polecić naprawdę coś taniego w okolicach Riviery Makarskiej bądź coś w kierunku Splitu/Trogiru (może jakieś prywatne miejsca na namiot koło domów).
Wolę mieć wiele gorsze warunki a być znacznie dłużej zwłaszcza, że budżet wyjazdu będzie na styk :)

Zaostrog, przyczepa kempingowa, samochód, ponton, trzy osoby 30 euro dzień.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.06.2011 13:51

Marceli Szpak napisał(a):Dziękuję :)

Ten trochę tańszy

A tak w ogóle to przeglądnij poprzednie strony :wink: :lol:
tadekraus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadekraus » 02.07.2011 16:19

camp pod maslinom w miejsc. orasać 12 km od Dubrownika wruciłem wczoraj
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 26.07.2011 19:22

Drodzy forumowicze, ma ktoś namiar na niedrogi i przyjemny kemping w północnej Chorwacji, między Istrią (może być sama Istria) i Zadarem? W tym roku z powodu ograniczeń czasowych chcemy skrócić trasę dojazdową do minimum, chociaż z Dalmacją trudno się rozstać...
MaciejT
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaciejT » 02.09.2011 09:43

Mamy co prawda początek września, ale może się komuś wieści przydadzą na przyszły rok lub akurat wybiera się jeszcze w tym roku. Ten kamp był opisywany już na tym forum i chwalony. Byliśmy w Bibinje koło Zadaru. Kamp Mateo. Cena za rodzinę 2+2 po negocjacjach to 15 euro za dobę. Oczywiście w cenie jest nielimitowany prąd, samochód stał obok namiotu. Sanitariaty czyste. W kuchni duże lodówki z miejscem dla każdego.
Dla nas wakacje niestety nieudane. Zostaliśmy na kampingu okradzeni. Ktoś się nie bał grzebać podczas naszego snu w sypialce. Wiem że brzmi to nieprawdopodobnie ale saszetkę z kasą mieliśmy przy nogach i w nocy została ona opróżniona. Sądzę że złodziejem był któryś z sąsiadów - Polaków, niemniej żadnych dowodów oczywiście nie mam. To była podobno pierwsza kradzież na tym kampie od 8 lat. Właściciel stanął na wysokości zadania, był tym faktem bardzo wzburzony. Natychmiast zadzwonił na Policję, która od razu stwierdziła że możemy zapomnieć o wykryciu sprawcy. Właściciel od razu nas poinformował, że możemy na jego kampie mieszkać ile chcemy całkiem free. Bardzo miły gest z jego strony. Zostaliśmy na pełne 2 tygodnie, ale nerwy i stres zrobiły swoje. Raczej kiepsko odpoczęliśmy. Piszę o tym by inni pamiętali by mieć się na baczności. Kemping mogę polecić. Jedyny minus to mało cienia, warto brać altankę ogrodową do ochrony przed słońcem. Kemping wart rekomendacji, cena bardzo konkurencyjna. Polecam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.09.2011 14:54

Przykre zdarzenie, postawa właściela kempingu godna pochwały.

Następnym razem saszetka pod głową i nie trzymać wszystkich pieniędzy w jednym miejscu, bezpieczniej na noc schować je do samochodu.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.09.2011 14:59

MaciejT napisał(a):Mamy co prawda początek września, ale może się komuś wieści przydadzą na przyszły rok lub akurat wybiera się jeszcze w tym roku. Ten kamp był opisywany już na tym forum i chwalony. Byliśmy w Bibinje koło Zadaru. Kamp Mateo. Cena za rodzinę 2+2 po negocjacjach to 15 euro za dobę. Oczywiście w cenie jest nielimitowany prąd, samochód stał obok namiotu. Sanitariaty czyste. W kuchni duże lodówki z miejscem dla każdego.
Dla nas wakacje niestety nieudane. Zostaliśmy na kampingu okradzeni. Ktoś się nie bał grzebać podczas naszego snu w sypialce. Wiem że brzmi to nieprawdopodobnie ale saszetkę z kasą mieliśmy przy nogach i w nocy została ona opróżniona. Sądzę że złodziejem był któryś z sąsiadów - Polaków, niemniej żadnych dowodów oczywiście nie mam. To była podobno pierwsza kradzież na tym kampie od 8 lat. Właściciel stanął na wysokości zadania, był tym faktem bardzo wzburzony. Natychmiast zadzwonił na Policję, która od razu stwierdziła że możemy zapomnieć o wykryciu sprawcy. Właściciel od razu nas poinformował, że możemy na jego kampie mieszkać ile chcemy całkiem free. Bardzo miły gest z jego strony. Zostaliśmy na pełne 2 tygodnie, ale nerwy i stres zrobiły swoje. Raczej kiepsko odpoczęliśmy. Piszę o tym by inni pamiętali by mieć się na baczności. Kemping mogę polecić. Jedyny minus to mało cienia, warto brać altankę ogrodową do ochrony przed słońcem. Kemping wart rekomendacji, cena bardzo konkurencyjna. Polecam.

:evil: Moja noga nie stanie nigdy na tym Campingu. Jeśli zobaczę polaków to rozbiję się prędzej na dziko niż z polakami. Skandal :evil:
MaciejT
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaciejT » 02.09.2011 17:23

Na kampie byli prawie sami Polacy. Generalizować nie należy, po zdarzeniu spotkaliśmy się z miłymi gestami rodaków, a jedna z rodzin zaproponowała nam pożyczkę, którą mieliśmy oddać po powrocie. To miłe ze strony tej rodziny, chcieli pożyczyć 100 euro nam, czyli zupełnie nieznanym sobie ludziom.
Na przyszłość saszetka pod głowę albo do samochodu, choć do tej pory wydawało mi się że w sypialce będzie bezpieczniejsza niż w aucie. Byłem w błędzie. Nie ma się co obrażać na Chorwację, kradzieże zdarzają się wszędzie. Piszę o fakcie dla ostrzeżenia innych.
Pozdrawiam.
cieplul
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cieplul » 24.10.2011 22:25

Też miałem być na Mateo w tym roku, ale miejca nie było. Ostatecznie byliśmy "za siatką" :) i faktycznie zauważyłem, że na Mateo było baaardzo dużo naszych rodaków... Może to jednak nikt z naszych... :(
No i rzeczywiście - postawa właściciela autocampu godna pochwały. Zresztą trzeba przyznać że to całkiem sympatyczny gość :)

pzdr
cieplul
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 25.10.2011 15:12

cieplul napisał(a):Też miałem być na Mateo w tym roku, ale miejca nie było. Ostatecznie byliśmy "za siatką" :) i faktycznie zauważyłem, że na Mateo było baaardzo dużo naszych rodaków... Może to jednak nikt z naszych... :( No i rzeczywiście - postawa właściciela autocampu godna pochwały. Zresztą trzeba przyznać że to całkiem sympatyczny gość :)

pzdr
cieplul

No nie sądzi kolega, że to właściciel Campingu mówiąc dosłownie zapier...lił saszetkę. Nie no, w to, to akurat nie chce mi się wierzyć. Ale cholera wie. Dlaczego proponował darmowy pobyt. Widocznie obłowił się pieniędzmi z saszetki :roll: :roll: :roll: :?: .
MaciejT
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaciejT » 25.10.2011 15:58

Właściciel kempu był zaszokowany, taki przypadek zdarzył się podobno pierwszy raz. A jak sam mówił to nie jest dobra reklama dla jego kempa. Tej nocy okradziono jeszcze namiot Włochów. Mateo, ewidentnie wzburzony, zadzwonił natychmiast na Policję. Policja przyjechała szybciutko, pojechałem za nimi do Zadaru, spisali oświadczenie. A Mateo postąpił bardzo elegancko, co prawda wakacje zepsute, ale nie musieliśmy wracać. Pożyczyliśmy pare kun od rodziny z którą byliśmy razem na wakacjach, jedzenia trochę mieliśmy ze sobą, słońce i plaża gratis.
Kradzież była tak absurdalnie nieprawdopodobna (w sypialce pozostała saszetka z dokumentami, opróżniona z kasy), że gdyby tej samej nocy nie okradziono tych Włochów, to chyba nikt by mi nie uwierzył. Grunt że dokumenty zostały.
Było, minęło, wylizaliśmy rany. Ale na przyszłość i ku przestrodze innym, trzeba o takich przykrych sprawach pisać.
cieplul
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cieplul » 25.10.2011 17:23

darek1 napisał(a):No nie sądzi kolega, że to właściciel Campingu mówiąc dosłownie zapier...lił saszetkę. Nie no, w to, to akurat nie chce mi się wierzyć. Ale cholera wie. Dlaczego proponował darmowy pobyt. Widocznie obłowił się pieniędzmi z saszetki :roll: :roll: :roll: :?: .

:)
Miałem na myśli raczej kogoś z innych campingowców, jak pisałem wcześniej Mateo naprawdę wyglądał na na "spoko gościa".
Ale jak pisał poszkodowany - było minęło - widać, że zawsze trzeba uważać... Ja gdzie się dało starałem się płacić kartą i unikałem przechowywania dużej gotówki, ale przyznam że też zdarzało mi się trzymać dokumenty + portfel "w nogach" :oops: :oops:
W przyszłym roku tego błędu nie zamierzam robić :)

pzdr
cieplul
t.kurzy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) t.kurzy » 21.03.2012 14:46

Słyszałem o tych kradzieżach w Bibinje - znajomi którzy byli na kempie obok też zostali okradzeni ale z kosmetyków - kosmetyczka leżała niedaleko w krzakach. A o tej kradzieży z namiotu też coś wspominali.
Ja osobiście też byłem w Bibinje 4 lata temu bodajże na kempie "punta" i gościnnością właścicieli , sąsiadów byłem bardzo mile zaskoczony. Każdy pilnował każdego i jak ktoś obcy się zjawiał na placu do razu był wyganiany - nawet właścicielka pilnowała tego aby na jej skrawku plaży było czysto , przyjemnie i wstęp mieli tylko jej lokatorzy.
W tym roku też tam się wybieram - zobaczymy jak będzie .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi