Ponieważ to mój pierwszy post tutaj chciałbym się przywitać
Ale do sedna sprawy, w Chorwacji byłem już 6 razy ale do tej pory niestety, tylko jako pasażer i to jeszcze w dodatku dzieciak
Teraz już znacznie odrosłem od ziemii i założyłem swoją rodzinę, którą chciałbym zabrać do CRO w te wakacje (połowa czerwca). Otóż z tym związane jest moje pytanie, jaką trasę polecacie najbardziej i co warto zwiedzić po drodze ?
Nasz plan podróży wiedzie przez Cieszyn - Frydek Mistek - Pribor - Brno - Znojmo - Wiedeń - Graz - Lenart - Ptuj - Zagrzeb - KRK
W związku z tym mam pytanie czy ktoś może mi przybliżyć kwestię opłat drogowych na tych odcinkach ? (Ceny zmieniają się jak w kalejdoskopie) I czy jadąc przez Lenart i Ptuj omijając Maribor uniknę konieczności opłat drogowych ?
Drugie pytanie, samochód mam swój tylko jeszcze nie przejestrowany (OC ważne, na mnie) tylko blachy stare i dowód też, czy mogę takim samochodem pojechać czy w razie kontroli będzie problem ?
I pytanie do świeżo upieczonych rodziców, czy podróż do CRO (pod namiot) z 6ms. dzieckiem to dobry pomysł ? Mały genialnie znosi jazdę autem, od razu śpi