Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najstarsze auto

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darrou
Croentuzjasta
Najstarsze auto

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 27.12.2005 16:15

Jaki był Wasz najstarszy samochód, którym odważyliście się pojechać do Cro.

Chodzi o markę, wiek i przebieg.
Wojtek44
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek44 » 27.12.2005 17:49

Polonez 2.0 (2 litry to nie pomyłka!) z gazem, 11-to letni, 4 facetów w srodku, przyczepka bagażowa z tyłu, wyspa Krk. Grzał się niemiłosiernie na podjazdach (wtenczas nie było autostrad). Poza tym objechał bez większych problemów.
PS Przebieg nie wiadomo, między 200 a 400 tyś km.
a.d.a.m.
Globtroter
Golf II rocznik 1984

Nieprzeczytany postnapisał(a) a.d.a.m. » 27.12.2005 23:56

Golf II 1,6 TD rocznik 1984. Zaliczone trzy wypady do Chorwacji:
-czerwiec (spóźniona podróż poślubna) i sierpień 2004 kemping, miasto Krk,
-kwiecień 2005 kwatera, Omis.
Za każdym razem sumaryczny przebieg od wyjazdu do powrotu to 3500-4000 km. Samo auto miało wtedy przejechane minimum 450 tys. km.
Podczas pierwszego wyjazdu niestety umarł silnik, na szczęście jeszcze po polskiej stronie, więc został wymieniony na młodszy i pojechaliśmy dalej. Ekipa podróżująca składała się za każdym razem z dwóch osób moja lepsza połówka Iza i ja.
Robert L
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert L » 01.01.2006 14:58

Witam wszystkich , przejechałem całą Chorwację a właściwie to zacząłem od Wenecji a skończyłem na Dubrowniku swoim busikiem VW Transporter w wersji WESTFALIA-CAMPING z 1978 roku , auto spisało się rewelacyjnie , urlop trwał cały miesiąc , przejechałem ponad 5000 kilometrów , poprzednia trasa wynosiła ponad 7000 kilometrów i wiodła przez Czechy , Niemcy, Austrię, Szwajcarię, Włochy, Francję , Hiszpanię aż do Barcelony
pozdrawiam wszystkich podróżników
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 01.01.2006 16:14

może moja odpowiedź nie jest ściśle w tym temacie ale przedstawiam fotkę czeskiej myśli technicznej.
W tym roku na camping Zablace zajechała czeska rodzinka Skodą Fabią z taką oto przyczepką:
Obrazek
w niej mieli dosłownie wszystko Jestem pełen podziwu.
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 04.01.2006 10:13

Opel Vectra rocznik 1992.Wyjazd miał miejsce w zeszłym roku.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 19.02.2006 14:31

Robert L napisał(a):Witam wszystkich , przejechałem całą Chorwację a właściwie to zacząłem od Wenecji a skończyłem na Dubrowniku swoim busikiem VW Transporter w wersji WESTFALIA-CAMPING z 1978 roku , auto spisało się rewelacyjnie , urlop trwał cały miesiąc , przejechałem ponad 5000 kilometrów , poprzednia trasa wynosiła ponad 7000 kilometrów i wiodła przez Czechy , Niemcy, Austrię, Szwajcarię, Włochy, Francję , Hiszpanię aż do Barcelony
pozdrawiam wszystkich podróżników

No prosze a ja chciałem już mojego Passata '81 na złom oddać czy coś ... Podreperuje go chyba troche i jazda VW RULES ;)
Żartuje oczywiście ani nie oddam mojego paska bo służy mi do pracy całkiem sprawnie ani też nie ma co porównywać zwykłego kombi do pracy z kampem który jeździ niewiele.
Ale co marka to marka :D A '78 rok to jeszcze "ogórek" nie??
Pozdrav.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi