Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najpiękniejsze plaże w Cro

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 31.07.2018 11:08

Za pierwszym razem w Chorwacji po wizycie w Rivierze Makarskiej też myślałem, że spotkałem plażowy raj na ziemi....do czasu aż zacząłem po wyspach jeździć.
Nie dziwię się więc, że plaże Breli mogą się podobać.

Ale gdzie im np. do Pokrivenika
1.
2.
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 31.07.2018 11:10

Kochani

Każdy ma swoje miejsce ulubione w CRO. :) :) :)
Ja zaczynałem w Bibinje koło Zadaru, potem był Pag, Primosten, Półwysep Ćovo-Arbanija, Trogir, Omiś, Dubrownik, Źivagośce, a od kilku lat Brela-Stomarića.
Czysta woda nawet w południe jak mnóstwo ludzi się kąpie, cieplutka woda około 25 stopni, na plaży kameralna knajpka z miłą obsługą nawet drina darmowego lub piwo dostaniesz jak często u nich zamawiasz, leżaczki za dobę 20 kun i też dostaniesz kilka dni z bonusem lub za darmo a i właściciel jak leżak bierzesz zimne piwko postawi, pogadasz z ludźmi i jedziesz jak do rodziny po tych kilku latach.
w porównaniu z naszym Bałtykiem JEST TO RAJ. :papa: :papa: :papa:
Załączniki:
DSC_0148.JPG
eto je nasza zatoczka
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 31.07.2018 11:27

a swoją drogą Breli Stomarića będę bronił jak lew co widać na załączonych fotkach. chyba za taki raj nie trzeba nikomu dopłacać.....
:papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
Załączniki:
DSCN3753.JPG
DSCN0028.JPG
DSC_0179.JPG
DSC_0128.JPG
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 31.07.2018 11:52

kaeres napisał(a):
Habanero napisał(a):No to nasza najpiękniejsza :D
Dlaczego naj...?
Bo piękne widoki, bo bajeczna droga do plaży, bo tylko dla nas i zero ludzi w około (czasami owce :wink: ), a pod wodą szał niebieskich ciał :hearts:

Potwierdzam.

A jak tam dotarliście wodą czy z buta?
Jeśli z buta to mógłbyś opisać którędy? Będę w Pagu za 2 tyg. chętnie bym się tam przeszedł.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 31.07.2018 11:59

Moje zdjęcia jak widać są z łódeczką motorową ale dojście z lądu istnieje.
Opisze je dokładniej Konrad ale jak nie trudno się domyślić samochód zostawiamy na parkingu przy Velim Boku i górę przechodzimy w pół godzinki.

PS. z Malego Maskalicia (skałka na przeciw plażyczki) skakaliśmy z synem do wody.
Cudo. A ile tam ryb pływa....szok.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.07.2018 13:20

leswac napisał(a):
RYSIU

a Ty dokąd jeździsz ??? Pochwal się proszę ???

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrav :wink:
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 31.07.2018 13:29

RYSIU
Pozdrav również :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
też pięknie. co to za okolica ????
ps. Brela Stomarića naprawdę nie jest zła...... :papa: :papa: :papa:
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 31.07.2018 13:43

leswac napisał(a):a swoją drogą Breli Stomarića będę bronił jak lew co widać na załączonych fotkach. chyba za taki raj nie trzeba nikomu dopłacać.....

Calkowicie sie zgadzam:-) Jedyne miejsce na swiecie gdzie moglbym zamieszkac na stale i "od reki" :-)

Stomarica i okolice to dla mnie rowniez raj... Za kilka dni jade, niestety nie do Breli ale bede blisko w Podgorze wiec poplazuje w Breli na bank :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.07.2018 13:53

leswac napisał(a):RYSIU

Na prawdę nie wiesz :roll: :?:
Księżycowe plaże na Pagu. :lol:
Część dostępnych tylko "z wody". :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.07.2018 13:55

Otok Pag oczywiście.

Co do Breli i innych podobnych destynacji, to powiem, że dla mnie powyżej 10 osób na 100 metrach to tłum :wink:
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 31.07.2018 14:02

Janusz Bajcer napisał(a):
leswac napisał(a):RYSIU

Na prawdę nie wiesz :roll: :?:
Księżycowe plaże na Pagu. :lol:
Część dostępnych tylko "z wody". :wink:

kurcze tak myślałem że to księżycówka pagowska. tylko bałem się ośmieszyć i walnąć bombę na forum.
ja na Pagu plaŻuję na plaży głównej przy zjeżdżalniach i też jest piknie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 31.07.2018 14:07

jedrula napisał(a):
leswac napisał(a):a swoją drogą Breli Stomarića będę bronił jak lew co widać na załączonych fotkach. chyba za taki raj nie trzeba nikomu dopłacać.....

Calkowicie sie zgadzam:-) Jedyne miejsce na swiecie gdzie moglbym zamieszkac na stale i "od reki" :-)

Stomarica i okolice to dla mnie rowniez raj... Za kilka dni jade, niestety nie do Breli ale bede blisko w Podgorze wiec poplazuje w Breli na bank :mrgreen:

JEDRULA

jak to mówią "Bravo Jasiu" !!! Brela to też moje miejsce na ziemi. w te okolice jak bym wygrał w totka lotka od razu tego samego dnia bym się przeniósł.
a był czas nie wiem czy Kochani wiecie że na przykład koło Zadaru w Bibinje można w roku 2008 kupić chatę w Chorwacji gotową do zamieszkania o metrażu 120-140 m/2 za 46.000 euro. A euro chodziło po 3,20 złotego więc rachunek prosty.
człowiek durny jak but i zmian się boi. DO DZIŚ NIE MOGĘ SOBIE DAROWAĆ :evil: :evil: :evil: :evil:
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 31.07.2018 14:18

a jak już pierwszy raz wychodzę na plażę idę do mojej knajpki na Podcravlije
super obsługa i wspaniałe jedzenie (kanajpę prowadzi stary Chorwat z synami)
zamawiam OGROMNY KUFEL ZIMNEGO PIWA OŻUJSKO siadam na tarasie patrzę na Jadran i myślę BOŻE - CHWILO TRWAJ !!!
I see skies of blue,
And clouds of white.
The bright blessed day,
The dark sacred night.
And I think to myself,
What a wonderful world!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: JUŻ ZA 184 GODZINY ........ :lol: :lol: :lol:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 31.07.2018 15:53

leswac napisał(a):
kurcze tak myślałem że to księżycówka pagowska. tylko bałem się ośmieszyć i walnąć bombę na forum.
ja na Pagu plaŻuję na plaży głównej przy zjeżdżalniach i też jest piknie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Poważnie uważasz, że tam jest "piknie" :?:
No to nie dziwne, że nie poznałeś plaż ze zdjęć :wink:
Ja spędziłam na Riwierze tylko 3 dni, nigdy więcej, zagęszczenie ludzi nawet na zadupiach jest STRASZNE :!:
I nijak ma się piękność plaż tam, do plaż na wyspach. No chyba, że w maju albo październiku :mrgreen:
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 31.07.2018 16:12

leswac napisał(a):a jak już pierwszy raz wychodzę na plażę idę do mojej knajpki na Podcravlije
super obsługa i wspaniałe jedzenie (kanajpę prowadzi stary Chorwat z synami)
zamawiam OGROMNY KUFEL ZIMNEGO PIWA OŻUJSKO siadam na tarasie patrzę na Jadran i myślę BOŻE - CHWILO TRWAJ !!!
I see skies of blue,
And clouds of white.
The bright blessed day,
The dark sacred night.
And I think to myself,
What a wonderful world!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: JUŻ ZA 184 GODZINY ........ :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mam te same mysli:-) Tylko wpierw musze wychowac corki i na stare lata fruuuuuuu :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone