napisał(a) Zuzanka1 » 20.08.2015 14:20
Ja polecam dwie piękne plaże na wyspie KRK:
1. jadąc od Krku przed miejscowością Stara Baśka - plaża Oprna w zatoce Oprna - parkujemy na drodze dojazdowej do S. Baski dokładnie naprzeciwko plaży którą pięknie widać, potem po kamolcach i kłujących roślinach (uwaga na druty kolczaste) mocno w dół - widoki warte zachodu, duże otoczaki oraz jajowate kamienie, skałki w wodzie, lazur i turkus, czysto, jest mały sklepik, woda dosyć chłodna (koniec lipca 2105), obok zatoki Oprna są też inne zatoczki z równie pięknymi widokami i otoczakami, dodam że plażowałam tam z dziećmi lat 3 i 6 - dały radę zejść i wejść tylko trzeba uważać i trzymać za rękę
plażę można zobaczyć pod tym linkiem
http://www.agefotostock.com/age/en/Sear ... uery=Oprna2. sekretna plaża w Vrbniku (na którą przechodzi się jaskinią) u nasady głównego mola mariny (dojście ul. Namori) - maleńki kawałeczek nieba, duże otoczaki, niezwykły klimat, trochę zaburzony przez ludzi zaglądających tam z ciekawości, dużo fal, odgłos wydawany przez te otoczaki w momencie kiedy morze napiera i odpływa niesamowity i powodujący gęsią skórkę - ta plaża idealna aby tam posiedzieć pół godzinki, godzinkę (np. we dwoje), przekąpać się - za mała i zbyt cienista aby tam plażować cały dzień.
postaram się wkleić własne zdjęcia plaż które mam na dysku w domu