Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najpiękniejsze plaże w Cro

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.05.2014 16:54

mireks napisał(a):
Słuchaj a gdzie ta plaża jest,bo nie kojarze.

Na Pagu, za mostem pierwsza w lewo :wink:
tomislav84
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomislav84 » 23.05.2014 13:07

8szymon8 napisał(a):Dwa lata temu byliśmy z ekipą w Mimicach k/Makarskiej. Plaża niewielka, ale bardzo urokliwa. Nie zbyt szeroka ale w miarę długa, jednak jak się późno przyszło to było ciasno.
Za to mega czysta i klarowna woda oraz sporo zakamarków do nurkowania.
Zdjęcie zaczerpnięte z google :

Za to rok później w 2013 byliśmy na Istrii w miejscowości Stinjan nieopodal Puli, i plaże niestety nie są zbyt atrakcyjne jak dla nas i jakoś nie wspominamy ich ciepło - tzn gorąco było ale sympatii w nas nie wzbudziły.
Bardzo ostre pod wodą płyty (nawet nie kamienie). Ewentualnie w pobliskiej Fazanie. Foto niestety brak :(

jak znaleźć tą plaże w Mimicach ??
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 24.05.2014 18:57

Jeśli zerkniesz na mapę google, to od Ruskamen do autokampu Sirena i dalej aż do Medici ciągnie się droga nr 8 przy praktycznie samym brzegu Adriatyku, z tym, że droga ta jest "troszeczkę" ponad poziomem morza, zatem zejścia na plaże są po klikudziesięciu i więcej schodkach. Musisz po prostu zatrzymać się w tym obrębie przy drodze i zejść po tych schodkach. Takich plaż jest tam wiele...
tomkarol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkarol » 09.06.2014 15:08

Gdzie bym nie był, to zawsze przyrównuje plaże do tych pomiedzy Mimice a Medici. Jak dla mnie są super.
Załączniki:
1.jpg
Medici
Maka85
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maka85 » 16.06.2014 21:39

szpecgos napisał(a):
Plaża, która się już tutaj pojawiała - dla mnie nr 1 (a trochę tych plaż już zwiedziłem).
Fotka robiona w niedzielne popołudnie i miejscowych sporo jak na to miejsce.(turystów prawie wcale)

Witam, serdecznie, proszę o informację gdzie ta plaża się znajdują . Urzekły mnie te zdjęcia. Niestety jestem "nowa" i nie mogę załączać linków ze zdjęciami.
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 17.06.2014 12:49

^^^
Kurcze, jakbym taką plażę namierzył to mam gdzieś apartament i zamieszkałbym na plaży. :D
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 17.06.2014 12:58

Maka85 napisał(a):szpecgos napisał(a):
Plaża, która się już tutaj pojawiała - dla mnie nr 1 (a trochę tych plaż już zwiedziłem).
Fotka robiona w niedzielne popołudnie i miejscowych sporo jak na to miejsce.(turystów prawie wcale)

Witam, serdecznie, proszę o informację gdzie ta plaża się znajdują . Urzekły mnie te zdjęcia. Niestety jestem "nowa" i nie mogę załączać linków ze zdjęciami.

Jeśli dobrze znalazłam to zapewne chodzi Ci o Konavoske Stijene
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 17.06.2014 13:02

W tym roku jadę do Baska Voda...czy w okolicy znajdę jakąś ciekawą - najpiękniejszą plażę? ;)
kierowca bombowca
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kierowca bombowca » 17.06.2014 13:14

lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 17.06.2014 14:20

kierowca bombowca napisał(a):ta jest ciekawa;
http://www.livecamcroatia.com/kamere/sp ... ather-cam/

:lol: w lipcu pewnie wygląda tak :wink: :

Obrazek

...może coś mniej obleganego w okolicy Baski?
tomkarol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkarol » 18.06.2014 12:49

Do lukasz22i. Fajne plaże znajdziesz idąc w kierunku Breli i w drugą stronę w okolicach Basko Polje (te najładniejsze akurat są oblegane przez nudystów). W obu kierunkach dojście deptakami. W samej Basce tłoczno.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 18.06.2014 13:01

Plaża która 3 lata temu bardzo przypadła nam do gustu, żwirek, skałki..co kto lubi

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plus łagodne zejście do wody, dla dzieci super sprawa.
Mikulakochachorwacje
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikulakochachorwacje » 18.06.2014 21:06

najpiekniejszy kolor wody jaki widzialam na calej chorwacji. widocznosc perfekcyjna na min. 7 metrów.zero plażowiczów. bilo kolo primostenu:). sama bylam zdziwiona ze nie tylko w pld. chorwacji mozna znalezc takie miejsca z taka woda :)!! niebooo
Załączniki:
DSCN1224.JPG
Ostatnio edytowano 18.06.2014 21:29 przez Mikulakochachorwacje, łącznie edytowano 2 razy
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.06.2014 21:09

Kilka razy zatrzymywaliśmy się w Bilo ( a raczej tam gdzie już niema żadnych domów) przy drodze żeby popływać.
Mikulakochachorwacje
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikulakochachorwacje » 18.06.2014 21:26

tak tam nie ma zadnych domow zadnych knajpek(to akurat minus maly- no chyba ze ktos faktycznie cale wakacje chce spedzic w calkowitej ciszy i z dala od jakiejkolwiek cywilizacji :) ).ale widoki sa zapierające dech-polecam na poplazowanie, poplywanie....

obok jest miescowosc- grebastica- wybieramy sie tam najprawdopodobniej w tym roku-tam ponoc sa jakies kwatery.tylko czy mozna znalezc tam TAKIE widoki??? wie ktos moze???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone