Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najpiękniejsze plaże w Cro

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KOALKA
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOALKA » 08.02.2011 13:10

Pasjonat Chorwacji napisał(a):
KOALKA napisał(a):
KOALKA napisał(a):
Pasjonat Chorwacji napisał(a):Bez autka, to jest kłopocik :( Jestem tak rozleniwiony, że w Chorwacji bez własnych czterech kółek chyba bym sobie rady nie dał :( A małych zatoczek, plaż na wybrzeżu Dalmacji jest mnóstwo, więc z pewnościa znajdziesz coś dla siebie KOALKO (masz cos współnego z miłym misiem z Australii :wink: ) ? . A jeśli busem przyjedziesz do Breli, to musisz się nastawic na zejście po schodach od Jadranki do plaży i będzie ich sporo :(

hihihi tak mam wiele wspólnego z tym misiem jestem tak samo sympatyczna a to gatunek na wyginięciu wsród ludzi :wink:

mhyyyy w sumie te schody to może być wyzwanie kondycyjne hihi spróbujemy :D dziękuję za info

Sympatyczne Misie są też pewnie trochę rozleniwione, więc te schody to będzie prawdziwe wyzwanie :wink:
Pozdrawiam

eeee tam rozleniwione - nie ma czasu na lenistwo .... :) może trochę stracił miś kondycje i się lęka :lol:
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 08.02.2011 13:26

KOALKA napisał(a):
raffiu napisał(a):
Torac napisał(a):Velika Duba (Żivogosce ) :!:

mówisz masz :D

też pięknie a gdzie to?? tzn jak daleko od Makarskiej??

w linii prostej około 20 km w stronę Dubrownika... jest chyba przystanek w miejscowości Mala Duba (między Zivogosce Porat, a Zivogosce Blato) a od tego przystanku to już parę minut spacerkiem na plażę
KOALKA
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOALKA » 08.02.2011 13:32

raffiu napisał(a):
KOALKA napisał(a):
raffiu napisał(a):
Torac napisał(a):Velika Duba (Żivogosce ) :!:

mówisz masz :D

też pięknie a gdzie to?? tzn jak daleko od Makarskiej??

w linii prostej około 20 km w stronę Dubrownika... jest chyba przystanek w miejscowości Mala Duba (między Zivogosce Porat, a Zivogosce Blato) a od tego przystanku to już parę minut spacerkiem na plażę

dziękuję bardzo.... :D
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 03.04.2011 15:01

A teraz pytanie do Crofanów. Moi znajomi planują w tym roku Hvar. Chcą coś zabukować, ale nie kemping tylko apartament. Jedyny warunek to fajna plaża, ładna okolica. Ja sam byłem na Hvarze 2x ale tylko wycieczkowo, przejazdem, nie byłem na plaży, dlatego też nie mogę nic zaproponować moim znajomym w tej materii. Głównie chodzi o dobrą plażę, dlatego też moje w tym miejscu pytanie. Jeśli możecie coś polecić, miejscowość, to o to bardzo proszę.

Pozdrawiam, Grzegorz. :wink: :lol:
kasiula_4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiula_4 » 03.04.2011 21:53

Witam :D
To mój pierwszy post na tym forum więc liczę na miłe przyjęcie :P

Tak sobie zerkam na te wszystkie miejsca,zdjęcia i uważam, że wypad do Chorwacji po raz PIERWSZY to nie lada problem :?
Głownie chodzi mi o to, że na liście mam już bardzo dużo pięknych miejsc opisanych przez Was, i nie wiem gdzie tu w końcu się wybrać :(
Mam kilka faworytów (Brela,Marusici,Stara Baska,Makarska,Hvar,Korculi itd. :)
Jak widzicie ciężko się zdecydować na jedno miejsce :) Dlatego czekam na kolejne zdjęcia i opisy. Może mi to ułatwi wybór :) W końcu wakacje tuż tuż...
Dodatkowym problemem jest to, że z pośród 6 innych osób z którymi wybieram się do Chorwacji to ja zostałam wytyczona do najgorszej roboty ;) tj. wybór miejsca i rezerwacja apartamentu :roll:

A może w tej kwestii ktoś coś doradzi ;)

Pozdrawiam i czekam na dalsze zdjęcia :) :) :)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 04.04.2011 13:00

kasiula_4 napisał(a):Witam :D

To mój pierwszy post

Mam kilka faworytów (Brela,

Dodatkowym problemem jest to, że z pośród 6 innych osób z którymi wybieram się do Chorwacji to ja zostałam wytyczona do najgorszej roboty ;) tj. wybór miejsca i rezerwacja apartamentu :roll:

A może w tej kwestii ktoś coś doradzi ;)

Pozdrawiam i czekam na dalsze zdjęcia :) :) :)

Witaj :)

Zawsze musi być ten pierwszy raz ;) a co do faworytów to jestem za, tzn. jestem za Brelą, w tym roku tam jadę (skuszony opisami i zdjęciami) a jako że to ja jestem organizatorem wakacyjnych wyjazdów to JA WYBRAŁEM za resztę i jedziemy do BRELI :twisted:

pozdrawiam
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 04.04.2011 13:21

Pierwszy raz, to wszędzie będzie OK. Ale słusznie - zacząć nalezy od mocnego uderzenia - generalnie Dalmacja Środkowa. Dojazd lub powrót proponuję spokojnie starą magistralą, a na miejscu wypad na dół. To Wam się pogląd rozszerzy na drugi raz :wink: Hej.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.04.2011 14:00

Grzegorz Ćwik napisał(a):A teraz pytanie do Crofanów. Moi znajomi planują w tym roku Hvar. Chcą coś zabukować, ale nie kemping tylko apartament. Jedyny warunek to fajna plaża, ładna okolica. Ja sam byłem na Hvarze 2x ale tylko wycieczkowo, przejazdem, nie byłem na plaży, dlatego też nie mogę nic zaproponować moim znajomym w tej materii. Głównie chodzi o dobrą plażę, dlatego też moje w tym miejscu pytanie. Jeśli możecie coś polecić, miejscowość, to o to bardzo proszę.

Grzegorz, jeśli priorytetem jest piękna plaża, to zdecydowanie południowa strona Hvaru - Gromin Dolac, Zavala, Jagodna, Ivan Dolac lub Sv. Nedelja. Tylko pod warunkiem, że nie boją się być trochę odcięci od świata i jeśli nie jadą zbyt wysokim autem (tunel Pitve - 2,20 m).

Konkretnych kwater niestety nie mogę polecić, bo my jeździmy na campingi.
Podsuń znajomym do poczytania i pooglądania Klub Miłośników Wyspy Hvar :D

Pozdrawiam.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 05.04.2011 10:14

Bardzo dziękuję, ten link do Klubu Miłośników Wyspy Hvar jest genialny, z przyjemnością obejrzałem tą i kolejne relacje.
A fotki po prostu niesamowite, wyrywa człowieka z fotela, to wspaniała wyspa...

Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 10.05.2011 18:58

ja tez wybieram Brele 17.06.2011 ale pytanie gdzie zakotwiczyć. Jadę w ciemno i będe musiał szukać apartamentu dla 2 os. + 1 . Czy obok Punta Rata znajdę coś blisko i czy będzie juz tam tłok w tym okresie ? Chyba ze macie jakąs inną propozycje gdzies na uboczu Breli.

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.05.2011 19:23

Daral7 napisał(a):ja tez wybieram Brele 17.06.2011 ale pytanie gdzie zakotwiczyć. Jadę w ciemno i będe musiał szukać apartamentu dla 2 os. + 1 . Czy obok Punta Rata znajdę coś blisko i czy będzie juz tam tłok w tym okresie ? Chyba ze macie jakąs inną propozycje gdzies na uboczu Breli.

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam

W tym terminie jeszcze coś znajdziesz (od 60-300 metrów do plaży)
Szukaj na Podraću !
Obrazek
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.05.2011 19:24

A jak się znudzi to jeszcze bliżej ta:
Obrazek
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 10.05.2011 19:31

Szukaj na Podraću !
Obrazek[/quote]

Wspaniała fotka, myślę, że właśnie z apartamentu, jeśli tak, to byłeś w samym ogniu walki. My z całą rodziną kochamy Punta Rata, to kultowe miejsce. l jeszcze taki widok!!!!!

No Gratuluję. Pozdrawiam Grzegorz. :wink: :lol:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.05.2011 19:37

i najważniejsze że od 24.06 będę na tym tarasie po raz 3 :D
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 10.05.2011 20:37

Torac napisał(a):i najważniejsze że od 24.06 będę na tym tarasie po raz 3 :D

gdzie będziesz ? jaki apartament ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone