Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najpiękniejsze plaże w Cro

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 26.09.2007 14:54

Pomimo krytyki plaż i samego Marusici przez niektórych Forumowiczów uważam, że jest to bardzo ładne i spokojne miejsce w Chorwacji.
Pozdrawiam

Wlasnie nie wiedzialem komu mam podziekowac za namiar i teraz po avatarku przypomnialem sobie, ze Tobie :wink:
Mariusz wielki szacunek i podziekowania za to Marusici, bylo super naprawde ekstra miejsce!!!
Narzekalismy tylko na moja gospodynie lekko, no ale nic nie jest w stanie nam zmacic widoku z tarasu w Marusi :wink:
Jeszcze raz DZIEKUJE!

ps.gdzie Ty bywasz w Marusi jesli wolno spytac?(apartman)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 26.09.2007 16:03

Piękne zdjęcia :) Bardzo fajny temat :) na polepszenie humorku bo jeszcze tak długo :( do następnych wczasów :( :papa: pozdrawiam
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 26.09.2007 18:51

miejski napisał(a):Czy powyższe plaże Ewo, to efekt tegorocznego pobytu w Pisaku? Bo nazwa to mi się raczej z Murter kojarzy.

Tak Hubercie, gdybyśmy machnęli wiosłami więcej razy to znaleźlibyśmy się w Twojej Breli :D . Uvala Vrulje położona jest dokładnie pomiędzy Pisakiem a Brelą. Doskonale jest widoczna zjeżdżając z autostrady na Jadrankę.
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 27.09.2007 08:23

Marcin29 napisał(a):
Pomimo krytyki plaż i samego Marusici przez niektórych Forumowiczów uważam, że jest to bardzo ładne i spokojne miejsce w Chorwacji.
Pozdrawiam

Wlasnie nie wiedzialem komu mam podziekowac za namiar i teraz po avatarku przypomnialem sobie, ze Tobie :wink:
Mariusz wielki szacunek i podziekowania za to Marusici, bylo super naprawde ekstra miejsce!!!
Narzekalismy tylko na moja gospodynie lekko, no ale nic nie jest w stanie nam zmacic widoku z tarasu w Marusi :wink:
Jeszcze raz DZIEKUJE!

ps.gdzie Ty bywasz w Marusi jesli wolno spytac?(apartman)

W Marusici byłem w 2005r.
Tu masz adres:
http://www.ivana-apartmani.com/index.html

Za nocleg w 4 osobowym apartamencie płaciłem 35E (czerwiec).
Rok później właściciele - p. Ivana i Zoran (bardzo mili i pomocni ludzie)wybudowali przy swoim apart. basen, nie podnosząc cen.
W tym (2007) roku planowałem tam jechać na kilka dni, ale niestety nie za cenę 55E za 4-osobowy apart.

Zdj. apart. z łódki p. Zorana
Obrazek

Zdj. z przodu i boku
Obrazek
Obrazek

Widok z balkonu
Obrazek

Ogólnie, jeszcze raz powtarzam - miejsce super.
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.09.2007 09:40

Mariuszu mam pytanko- czy w 4 osobowych apartamentach Ivana są oddzielne sypialnie, bo jakoś nie mogę tej informacji wydobyć ze stronki oraz jak wygląda sprawa z parkowaniem samochodów przy apartamencie.

I muszę przyznać, że miejsce super :lol:

http://www.omisinfo.com/pl/omis/marusici/
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 27.09.2007 10:53

Panie Januszu.
Apartament 4-osobowy (Ivana Apartment) składa się 3 pomieszczeń:
1 pokój z aneksem kuchennym i lóżkiem piętrowym (2.osoby)
(Z aneksu kuchennego wejście do łazienki),
1 sypialnia z łożem małżeńskim (z sypialni wejście na balkon)

Zdjęcia na stronie:
http://www.ivana-apartmani.com/enphoto.html

nr od 5-10 i 27-28
Jeśli chodzi o parking, to znajduje się on powyżej apartamentu (samochód nie jest widoczny).
Serdecznie pozdrawiam
Mariusz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.09.2007 11:09

Dziękuje za szybką odpowiedź, apartament trochę drogi, ale chyba wart tej ceny.
I jeszcze jedno pytanko odnośnie
DVOSOBNI STAN (2. kat) 1-8 osoba - za 80 euro w pełnym sezonie.
Co składa się na dvosobni stan na 1-8 osób?

Pozdrawiam Janusz
VValdek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VValdek » 28.09.2007 01:22

Plaża Velika Duba
Obrazek
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 28.09.2007 07:15

Kurczę, co jedna to piękniejsza. I którą tu wybrać na 2008???
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 28.09.2007 09:36

Janusz Bajcer napisał(a):Dziękuje za szybką odpowiedź, apartament trochę drogi, ale chyba wart tej ceny.
I jeszcze jedno pytanko odnośnie
DVOSOBNI STAN (2. kat) 1-8 osoba - za 80 euro w pełnym sezonie.
Co składa się na dvosobni stan na 1-8 osób?

Pozdrawiam Janusz

Witam ponownie.

DVOSOBNI STAN
(2. kat)
1-8 osoba

(to znaczy, że to jest apart. z 2 osobnymi sypialniami znajdujący się na drugim piętrze)

TWO-ROOM FLAT
(2. floor)
1-8 persons

Pozdrav.
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 28.09.2007 09:57

Płw. Peljesac 2007r

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 28.09.2007 10:13

VValdek napisał(a):Plaża Velika Duba

Hej VValdek,
Pamiętam, że pytałeś o Igrane, a ja Ci polecałem właśnie plażę Velika Duba. Rozumiem, że spodobała Ci się ta plaża? :-)
VValdek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VValdek » 28.09.2007 10:26

krzychu_72 napisał(a):Hej VValdek,
Pamiętam, że pytałeś o Igrane, a ja Ci polecałem właśnie plażę Velika Duba. Rozumiem, że spodobała Ci się ta plaża? :-)

krzychu_72 wielkie dzięki za polecenie tej plaży. Przepraszam, że nie zrobiłem tego wcześniej. Przyznam, że już zapomniałem kiedy zaczął sie pomysł "zakotwiczenie" gdzieś w pobliżu TEJ plaży. W drugim tygodniu naszej tegorocznej wyprawy do Cro byliśmy w Živogošće Mala Duba.
Plaża jest piękna. I ma w dużej ilości to, co w plażowaniu lubię najbardziej - dużo cienia ;-)
rentier
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rentier » 28.09.2007 12:47

do Mariusz Gubernat :) ładne zdjęcia. W której części płw Peljesac robiłeś te zdjęcia? Planuję tam pobyt w przyszłym roku. Moze masz namiary na jakąś kwaterkę dla 3 osób.
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 28.09.2007 13:10

Byłem tu:
http://www.peljesac.info/doris/detail1.htm

i widzę, że już podnieśli cenę z 35E na 40E.

Zdjęcia robiłem w okolicach Trpanj (tam byłem zakwaterowany) i z drugiej strony półwyspu w okolicach Orebica
Pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies