Witam serdecznie Cromaniaków;)
To mój debiut na tym forum, ale na wstępie przyznam się odrazu, że "inwigiluje" je od czerwca, kiedy to wpadłem na pomysł wakacji w Chorwacji...
Początkowy plan zakładał wyjazd początkiem sierpnia, ale dzięki informacją jakie napotkałem tutaj, postanowiłem przesunać datę wakacji na wrzesień (niższe ceny, mniej turystów, mniejszy upał)...
Ponieważ data wyjazdu nadchodzi wielkimi krokami (03.09), a wstępny plan jest juz przygotowany, postanowiłem podzielić się nim z Wami i zapytać doświadczonych Cromaniaków o kilka szczegółów.
Dodam tylko, ze plan został opracowany dzięki szczegółowej inwigilacji Cro forum
Oto mój plan maximum:
Mam do dyspozycji 14 dni z czego pierwszą część pobytu chciałbym spędzić w "północno- środkowej" dalmacji - ok. 5 dni, przeznaczając je na zwiedzenie wodospadów Krka, Szibenika i Trogiru, oraz kąpielach słonecznych i morskich
I w tym miejscu mam pytanie do Was - szukam w tych okolicach miejsca, które bedzie idealną bazą wypadową do zwiedzania w/w miejsc, a jednocześnie będzie spokojnym, pięknym "kurortem" z super plażą na "otwartym morzu" , tanimi pokojami i pysznym niedrogim jedzonkiem w uroczych knajpkach... (i nie piszcie, ze takie rzeczy to tylko w erze, bo nie uwierze )
Następne 9 dni zamierzam spędzić na Riwierze Makarskiej, zwiedzając po drodze Split i najprawdopodobniej zatrzymując się w Tucepi albo Gradac, które mają stanowić bazę wypadową do zwiedzenia takich miejsc jak: Sveti Jure, Dubrownik, Mostar i fishpiknik na Hvar.
I tutaj mam do Was drugie zapytanie - jaki fishpiknik polecacie, jakiej firmy, z jakiej miejscowości?
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie pomocne odpowiedzi.