Kugua napisał(a):Chodzi mi o miejscowość, która wam najbardziej się podobała. O teraz sprecyzowałem to trochę.
Tak jak opisujesz wspomniane i tym podobne miejsca są dobre do zabawy,ale z wypoczynkiem nie mają nic wspólnego.Czasami żal mi tych co się wybrali do tak pięknego kraju by spędzić urlop w beznadziejnym miejscu na zatłoczonej plaży lub oddalonej o metr od drogi gdzie samochody jeżdżą nad głowami.Cro ma bardzo dużą linię brzegową i wystarczy się trochę rozglądnąćFatamorgana napisał(a):Kugua napisał(a):Chodzi mi o miejscowość, która wam najbardziej się podobała. O teraz sprecyzowałem to trochę.
No wiesz...ja mam bardzo wyrachowane gusta.
Byle czym (kawałkiem tzw. plaży i wody "super bo z Jadrana") się nie zadowalam.![]()
![]()
Co u innych (masowych turystów) wywołuje zachwyt na gębie- mnie nie czaruje. Sam sobie wypatruję tego, co mi odpowiada.
A im bardziej próbuje się mi wmówić, że coś jest super i będę z tego satisfied, tym bardziej podejrzliwy się robię.
Największe zawody w stosunku do reklamy i zapowiedzi przeżyłem w czasie rejsu na Kornaty, czyli tego, co ma być jedną z największych możliwych atrakcji w CRO. Kornaty nią są. Rejs statkiem już nie....
Podobnie z takim Trogirem- koszmarny korek na mostku w weekendy i tłumy do wieczora sprawiły, że jedynym czasem, gdy można się nacieszyć tym miastem jest chyba świt....
No i Makarska....
Krajobrazowo i widokowo super! Ale te masy ciał na plażach.... tłok na parkingach, wszędzie ograniczenia, jedna komercja.... rezerwacja ręcznikowa na każdym skrawku plaży itd....
I tak zależy kto czego szuka, na co się nastawia i co gotowy jest poświęcić w imię swego celu (mniejszy komfort w zamian za odosobnienie).
No i KIEDY SIĘ JEDZIE....
Pozdr.
pawelh napisał(a):Czasami żal mi tych co się wybrali do tak pięknego kraju by spędzić urlop w beznadziejnym miejscu na zatłoczonej plaży lub oddalonej o metr od drogi gdzie samochody jeżdżą nad głowami.Cro ma bardzo dużą linię brzegową i wystarczy się trochę rozglądnąć
mkm napisał(a):pawelh napisał(a):Czasami żal mi tych co się wybrali do tak pięknego kraju by spędzić urlop w beznadziejnym miejscu na zatłoczonej plaży lub oddalonej o metr od drogi gdzie samochody jeżdżą nad głowami.Cro ma bardzo dużą linię brzegową i wystarczy się trochę rozglądnąć
To są święte słowa
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne