Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najpiękniejsza i najlepsza miejscowość w CRO

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kugua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kugua » 12.11.2011 13:24

Macie jakieś swoje ulubione miejscowości, które uważacie za najpiękniejsze i najbardziej urokliwe. Podawajcie nazwy miejscowości i lokalizację mniej więcej. Szukam czegoś ustronnego, z ładną plażą.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 12.11.2011 13:57

No to ustronne miejsce czy miejscowość???

Ładna plaża i ustronne miejsce to...hmmmm... będzie dość trudno. Chyba że po sezonie.
Trzeba by jeszcze doprecyzować, co to jest ta "ładna plaża".
Prawdziwych ładnych plaż w CRO jest mało dlatego nie należą do ustronnych.
Chyba że mini, mikro plaże....
:) :wink:
Ewentualnie te dla golasów!!! (jak bardzo spektakularna Nugal na Makarskiej). :lol: :wink:

Jak dla mnie - najlepiej czułem się (krajobrazowo i fizycznie oraz psychicznie) w skalnych zakątkach obok Bośany na Pagu (z rewelacyjnymi widokami i skałami), na Beritnicy (tyż Pag, ale na odludziu, wygodniej z wody, a poza tym, jest tam niebezpiecznie...giną różne stworzenia, mają miejsce niewyjaśnione zniknięcia itd... :lol:), w zatoce Slano koło Dubrovnika, oraz w głębi lądu na mini plaży nad super czystym, zielonym jeziorem w Parku Krka koło Viśovacu.

A z miasteczek/wsi to: Slano (ale niestety przy Jadrance), Metajna na Pagu (o zgrozo! :lol:), Żivogosce, Drvenik (myślę o bocznych zatoczkach a nie o centrum), jednak ogół tego wszystkiego jest przy trasie głównej nadbrzeżnej więc... wyspy- najwięcej znajdziesz takich fajnych miejsc chyba na...Peljesaću. Bocian czy Maslinka potwierdzą.
Kugua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kugua » 12.11.2011 14:33

Chodzi mi o miejscowość, która wam najbardziej się podobała. O teraz sprecyzowałem to trochę. :)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 12.11.2011 14:43

Ilu forumowiczów tyle opinii albo i więcej.Wszystko zależy co uznajemy za piękną plażę choć bez wątpienia są miejsca,których nie wybrałbym na wypoczynek nawet gratis :lol:Oczywiście są różne gusty i tak ja unikam jak ognia zatłoczonych miejsc przypominających wyglądem nasze plaże w środku sezonu gdzie siedzi jeden drugiemu na głowie a obok piesek robi siku i nie tylko :twisted:Prawie w każdy regionie da się znaleźć coś fajnego tylko trzeba kawałem ruszyć się samochodem lub pieszo.Większość jest leniwa i wybiera zatłoczone byle jakie plaże i udaje,że jest ok-co kto lubi...Zaletą skał jest to,że można poszukać fajnego miejsca i nikt nie chodzi nam po glowie.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 12.11.2011 15:29

Kugua napisał(a):Chodzi mi o miejscowość, która wam najbardziej się podobała. O teraz sprecyzowałem to trochę. :)

No wiesz...ja mam bardzo wyrachowane gusta.
Byle czym (kawałkiem tzw. plaży i wody "super bo z Jadrana") się nie zadowalam. :lol: :)
Co u innych (masowych turystów) wywołuje zachwyt na gębie- mnie nie czaruje. Sam sobie wypatruję tego, co mi odpowiada.
A im bardziej próbuje się mi wmówić, że coś jest super i będę z tego satisfied, tym bardziej podejrzliwy się robię.

Największe zawody w stosunku do reklamy i zapowiedzi przeżyłem w czasie rejsu na Kornaty, czyli tego, co ma być jedną z największych możliwych atrakcji w CRO. Kornaty nią są. Rejs statkiem już nie....:lol:

Podobnie z takim Trogirem- koszmarny korek na mostku w weekendy i tłumy do wieczora sprawiły, że jedynym czasem, gdy można się nacieszyć tym miastem jest chyba świt....
No i Makarska....
Krajobrazowo i widokowo super! Ale te masy ciał na plażach.... tłok na parkingach, wszędzie ograniczenia, jedna komercja.... rezerwacja ręcznikowa na każdym skrawku plaży itd....

I tak zależy kto czego szuka, na co się nastawia i co gotowy jest poświęcić w imię swego celu (mniejszy komfort w zamian za odosobnienie).
No i KIEDY SIĘ JEDZIE....

Pozdr.
Kugua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kugua » 12.11.2011 19:24

znaczy wiesz, zaczyna się powolutku zima więc można sobie jakoś umilić czas czekania do następnych wakacji. Byłem w Podacy i było super w tym roku. Dużo ludzie, ale w CRO to standard
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.11.2011 20:43

Zdecydowanie już pora na umilanie czasu :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.11.2011 00:10

Temat już był wielokrotnie poruszany w różnych wcieleniach i wariantach. Na pewno nie znajdziesz jednoznacznej odpowiedzi. Każdy lubi co innego.
Ja np. zasugerowałem się opiniami z forum i zatrzymałem się w tym roku w Podgorze... i na pewno drugi raz bym tam nie pojechał. Dlatego bardzo dobrze, że każdemu podoba się co innego bo rzeka ludzi rozlewa się równomiernie po całej pięknej Chorwacji... :)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 13.11.2011 12:03

Fatamorgana napisał(a):
Kugua napisał(a):Chodzi mi o miejscowość, która wam najbardziej się podobała. O teraz sprecyzowałem to trochę. :)

No wiesz...ja mam bardzo wyrachowane gusta.
Byle czym (kawałkiem tzw. plaży i wody "super bo z Jadrana") się nie zadowalam. :lol: :)
Co u innych (masowych turystów) wywołuje zachwyt na gębie- mnie nie czaruje. Sam sobie wypatruję tego, co mi odpowiada.
A im bardziej próbuje się mi wmówić, że coś jest super i będę z tego satisfied, tym bardziej podejrzliwy się robię.

Największe zawody w stosunku do reklamy i zapowiedzi przeżyłem w czasie rejsu na Kornaty, czyli tego, co ma być jedną z największych możliwych atrakcji w CRO. Kornaty nią są. Rejs statkiem już nie....:lol:

Podobnie z takim Trogirem- koszmarny korek na mostku w weekendy i tłumy do wieczora sprawiły, że jedynym czasem, gdy można się nacieszyć tym miastem jest chyba świt....
No i Makarska....
Krajobrazowo i widokowo super! Ale te masy ciał na plażach.... tłok na parkingach, wszędzie ograniczenia, jedna komercja.... rezerwacja ręcznikowa na każdym skrawku plaży itd....

I tak zależy kto czego szuka, na co się nastawia i co gotowy jest poświęcić w imię swego celu (mniejszy komfort w zamian za odosobnienie).
No i KIEDY SIĘ JEDZIE....

Pozdr.
Tak jak opisujesz wspomniane i tym podobne miejsca są dobre do zabawy,ale z wypoczynkiem nie mają nic wspólnego.Czasami żal mi tych co się wybrali do tak pięknego kraju by spędzić urlop w beznadziejnym miejscu na zatłoczonej plaży lub oddalonej o metr od drogi gdzie samochody jeżdżą nad głowami.Cro ma bardzo dużą linię brzegową i wystarczy się trochę rozglądnąć :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.11.2011 17:55

pawelh napisał(a):Czasami żal mi tych co się wybrali do tak pięknego kraju by spędzić urlop w beznadziejnym miejscu na zatłoczonej plaży lub oddalonej o metr od drogi gdzie samochody jeżdżą nad głowami.Cro ma bardzo dużą linię brzegową i wystarczy się trochę rozglądnąć :wink:

To są święte słowa 8)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.11.2011 18:02

mkm napisał(a):
pawelh napisał(a):Czasami żal mi tych co się wybrali do tak pięknego kraju by spędzić urlop w beznadziejnym miejscu na zatłoczonej plaży lub oddalonej o metr od drogi gdzie samochody jeżdżą nad głowami.Cro ma bardzo dużą linię brzegową i wystarczy się trochę rozglądnąć :wink:

To są święte słowa 8)

Nie!
To jest samo gęste!

Tyle jest popierdówek polecanych przez biura w imię maksymalizacji zysku i przez forumowiczów na zasadzie minimalizacji i licytacji na minium kosztów urlopu w co, że nawet pisać się nie chce!

Jedna zasada na udany wypoczynek w Cro.
2-3 k juro na 4 osoby na 2 tygodnie bez większych ograniczeń lokalowych, gastronomicznych, rozrywkowo-zwiedzających. :wink:
Kugua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kugua » 13.11.2011 19:18

Dyskusja się rozwija, a tu nadal nie ma konkretów. Szukam jakiejś ustronnej miejscowości na przyszłe wakacje z dużą plażą i fajną okolicą do nurkowania. Adresy mile widziane, a co do biur podróży to rzeczywiście sprzedają beznadziejne usługi za ogromne pieniądze niekiedy.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.11.2011 20:35

Masz rację Kugua .
Oto miejsce o którym marzysz ... http://www.inet.hr/osibova/osibova.htm#
Kugua
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kugua » 14.11.2011 17:05

Być może, co nie zmienia faktu, że nie mogę się doczytać :(
Możesz mi napisać dokładnie gdzie to jest, jakieś szczegóły na temat tego apartamentu i ceny z tego roku?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.11.2011 20:35

A więc Brac ... 2 km. na południe od miejscowości Milna ... cisza i spokój :wink:
Tutaj masz więcej info, tylko ceny są o ok 20% wyższe ... http://www.hrvatska-apartmani-hoteli.co ... jestaj.htm
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies