andrzejk1975 napisał(a):http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm
kiedy się wybierasz aktualizację poproszę na forum z góry dziękuję
PETERENZO napisał(a):andrzejk1975 napisał(a):http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm
kiedy się wybierasz aktualizację poproszę na forum z góry dziękuję
Jadę do CRO w lipcu.
Aktualnie w tabelce niewiele się zmieniło. Spadła tylko o parę groszy Kuna, ale tak w Polsce jak i w CRO. Różnice w wynikach niewiele się różnią, dlatego nie wklejam nowego zdjęcia.
FUX napisał(a):piotrulex napisał(a):
KARTA MAESTRO - płacimy nią wszędzie, wszędzie gdzie tylko się da (większe i mniejsze sklepy, autostrady, campingi itd - wszędzie)
Taaa. A potem obserwuję takich "oryginałów" w sklepach, co za 2 bułki i kubusia kartą płacą tylko dlatego, że nie chce mu się 5 zeta z portfela wyciągnąć...
ale jaki lans; kartą płaci...
FUX napisał(a):No widzisz; lans górą...
FUX napisał(a):Był....
A teraz poważnie.
Zdania o gamoniach przy kasie i płatnościach 5 zeta nie zmienie i basta.
FUX napisał(a):Dla mnie jest to lans zwłaszcza wtedy, kiedy kart sreberko, platynę lub słoto przypomina, a nie jest.
I to spojrzenie wkoło.
FUX napisał(a):Ja nie neguje plastiku, jednakże wielokrotnie za granicą spotkałem się z utrudnieniami związanymi z korzystaniem z nich!
FUX napisał(a):Myślę, że kiedyś to wszystko jakiś inny system te mankamenty wyeliminuje.
diablica69 napisał(a):Chlopaki, nie macie ciekawszego tematu? Widze, ze temat nr 1 na wolny czas.Komorki czy karty platnicze to powszechnosc. Panie FUXie, Pan chyba jakis kiepski film ogladal skoro tak krytykuje plastik. To tylko srodek platniczy. Bledne PINy to ewenement chyba, czesciej ktos pomyli klucz do drzwi niz PIN do karty. Ale dziwie sie, ze mozna zajmowac sie tematem kart platnicznych. Skoro Pan FUX nie chce placic, bo niech nie placi. Tylko ignorant moze pozwolic sobie na krtytyke. A moze powinnam zyczyc wiecej odwagi z kartami
P.S. Uzywam kart od wielu lat, podczas czestych podrozy po calym swiecie niesamowicie ulatwiaja zycie i zdecydowanie obnizaja koszty. Bank bankowi nierowny.