Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najnowsze przeliczenia walutowe PLN - EUR - KN

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mpirek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpirek » 22.04.2012 09:24

Może w cro karta z pekao sa dię sprawdza ale przez cały rok koszty konta w tym banku są masakryczne (w porównaniu z innymi bankami w pl)
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 22.04.2012 09:43

andrzejk1975 napisał(a):http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm
kiedy się wybierasz aktualizację poproszę na forum :) z góry dziękuję

Jadę do CRO w lipcu.

Aktualnie w tabelce niewiele się zmieniło. Spadła tylko o parę groszy Kuna, ale tak w Polsce jak i w CRO. Różnice w wynikach niewiele się różnią, dlatego nie wklejam nowego zdjęcia.
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 22.04.2012 11:19

PETERENZO napisał(a):
andrzejk1975 napisał(a):http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm
kiedy się wybierasz aktualizację poproszę na forum :) z góry dziękuję

Jadę do CRO w lipcu.

Aktualnie w tabelce niewiele się zmieniło. Spadła tylko o parę groszy Kuna, ale tak w Polsce jak i w CRO. Różnice w wynikach niewiele się różnią, dlatego nie wklejam nowego zdjęcia.

fajnie to tak jak ja początek lipca

do zobaczenia na szlaku :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.04.2012 13:49

FUX napisał(a):
piotrulex napisał(a):

KARTA MAESTRO - płacimy nią wszędzie, wszędzie gdzie tylko się da (większe i mniejsze sklepy, autostrady, campingi itd - wszędzie)

Taaa. A potem obserwuję takich "oryginałów" w sklepach, co za 2 bułki i kubusia kartą płacą tylko dlatego, że nie chce mu się 5 zeta z portfela wyciągnąć... :roll: :lol:
ale jaki lans; kartą płaci... :wink:

Hmmmm

Wyniki jakoś mnie NIE zaskakują

Tych co się "lansują" kartą jest zdecydowanie więcej ;)

Czy będąc za granicą wolisz płacić
- kartą 86% [ 57 ]
- gotówką 13% [ 9 ]

To tyle :lol:
Ostatnio edytowano 23.04.2012 18:57 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.04.2012 13:51

No widzisz; lans górą... :wink:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.04.2012 18:56

FUX napisał(a):No widzisz; lans górą... :wink:

No to dobrze, bo już się bałem, ze w tej kwestii jakiś wyjątkowy jestem ;)

Ty jakoś ironicznie nazwałeś to lansem, ja to nazywam zwykłą, najzwyklejszą i zdecydowanie najpopularniejszą codziennością :)

Pamiętasz jak kiedyś komórką była "lansem"? Jak kupiłem sobie pierwszą pewnie już kilkanaście lat temu to latem nie mogłem nosić spodenek na gumce bo jak fona do kieszeni wkładałem to mi portki z tyłka zjeżdżały :). Za minutę płaciłem ponad 5 zeta a rozmawiałem patrząc na sekundnik w zegarku bo o naliczaniu sekundowym nikt wtedy nie słyszał. To tez była lans ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.04.2012 19:32

Był.... :wink:

A teraz poważnie.
Zdania o gamoniach przy kasie i płatnościach 5 zeta nie zmienie i basta.
Dla mnie jest to lans zwłaszcza wtedy, kiedy kart sreberko, platynę lub słoto przypomina, a nie jest.
I to spojrzenie wkoło.
Popatrz na to z boku...

Ja nie neguje plastiku, jednakże wielokrotnie za granicą spotkałem się z utrudnieniami związanymi z korzystaniem z nich!
To mnie zniechęciło do szerszego korzystania i czasami niepotrzebnego wydłużania kolejek w sklepach, CPN-ach, etc.
Te myki ze złymi pinami, długimi logowaniami, błędami, itp. sa irytujące.
Myślę, że kiedyś to wszystko jakiś inny system te mankamenty wyeliminuje.
:wink:
diablica69
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) diablica69 » 23.04.2012 21:01

Chlopaki, nie macie ciekawszego tematu? Widze, ze temat nr 1 na wolny czas.Komorki czy karty platnicze to powszechnosc. Panie FUXie, Pan chyba jakis kiepski film ogladal skoro tak krytykuje plastik. To tylko srodek platniczy. Bledne PINy to ewenement chyba, czesciej ktos pomyli klucz do drzwi niz PIN do karty. Ale dziwie sie, ze mozna zajmowac sie tematem kart platnicznych. Skoro Pan FUX nie chce placic, bo niech nie placi. Tylko ignorant moze pozwolic sobie na krtytyke. A moze powinnam zyczyc wiecej odwagi z kartami :)
P.S. Uzywam kart od wielu lat, podczas czestych podrozy po calym swiecie niesamowicie ulatwiaja zycie i zdecydowanie obnizaja koszty. Bank bankowi nierowny.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 23.04.2012 21:16

FUX napisał(a):Był.... :wink:

A teraz poważnie.
Zdania o gamoniach przy kasie i płatnościach 5 zeta nie zmienie i basta.

Nie przesadzaj. Niektórzy naprawdę nie mają gotówki. Ja jestem tego żywym dowodem. I wcale się nie lansuję. Zwykła Visa paskowa - bez cudów - bank - nie zdradzę bo się wstydzę :wink:

Czasami żałuję, że szafa z kawą w robocie nie jest na kartę. :wink:

FUX napisał(a):Dla mnie jest to lans zwłaszcza wtedy, kiedy kart sreberko, platynę lub słoto przypomina, a nie jest.
I to spojrzenie wkoło.

O to Ci chodzi? Patrz 6 minuta 57 sekunda
http://chomikuj.pl/faster1033/SERIALE/J ... f+Mr.+Bean),1541501179.avi(video)

:lool: :lool: :lool:

Jeżeli chcecie zobaczyć filmik to kopiujcie całe łącze razem z (video), bo ze względu na przecinek nie jest całe zaznaczone jako link

Tak to tylko już chyba w GB, bo nie w Polsce.

FUX napisał(a):Ja nie neguje plastiku, jednakże wielokrotnie za granicą spotkałem się z utrudnieniami związanymi z korzystaniem z nich!

Gdzie się spotkałeś z problemami? Podpowiedz, jakie sytuacje i gdzie warto zwrócić na nie uwagę.

FUX napisał(a):Myślę, że kiedyś to wszystko jakiś inny system te mankamenty wyeliminuje. :wink:

Znam taki :wink:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 23.04.2012 21:27

diablica69 napisał(a):P.S. Uzywam kart od wielu lat

Ty to jesteś diablica :wink:

PS.
To 69 to 8O :?: O tym tu nie gadamy :wink:

Aczkolwiek :idea:

PS.
Jak to możliwe, że konto założone 24 Mar 2007 i pierwszy post dopiero dzisiaj :?: 8O
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 24.04.2012 03:14

Pewnie tylko czytała.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.04.2012 05:35

Niemcy-stacje benzynowe.
Włochy-brak możliwości pobrania pieniędzy ze ściany, problemy z terminalem w hotelu, stacji benzynowej.

Rozwiązanie problemów. Płatność gotówką, przelew na konto kontrahenta z Polski.

Ot uroki plastiku... :roll:
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 24.04.2012 05:46

diablica69 napisał(a):Chlopaki, nie macie ciekawszego tematu? Widze, ze temat nr 1 na wolny czas.Komorki czy karty platnicze to powszechnosc. Panie FUXie, Pan chyba jakis kiepski film ogladal skoro tak krytykuje plastik. To tylko srodek platniczy. Bledne PINy to ewenement chyba, czesciej ktos pomyli klucz do drzwi niz PIN do karty. Ale dziwie sie, ze mozna zajmowac sie tematem kart platnicznych. Skoro Pan FUX nie chce placic, bo niech nie placi. Tylko ignorant moze pozwolic sobie na krtytyke. A moze powinnam zyczyc wiecej odwagi z kartami :)
P.S. Uzywam kart od wielu lat, podczas czestych podrozy po calym swiecie niesamowicie ulatwiaja zycie i zdecydowanie obnizaja koszty. Bank bankowi nierowny.

Uuu, wejście smoka !

Karty są OK, ale nie wszędzie.
O ile nie dziwi mnie fakt, że na Seszelach, w ubiegłym roku, karta z chipem Citi była czymś ..diabelskim, o tyle problem z jej użyciem we Francji już zastanawia.
Nieco gotówki zawsze się przyda..
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.04.2012 06:22

diablica69, a merytorycznie?

Gdybyś ze zrozumieniem przeczytała, co napisałem, i nie tylko ja, to z wysnuciem konkluzji nie powinno być kłopotu.
Widzę, że jednak zaistniał...

Nie uwierzę, że NIGDY nie miałaś problemu z tą formą regulowania płatności.

Ja nigdy nie znegowałem plastiku.
Wskazałem jego słabe punkty.

Kilka "atrakcji" opisałem parę postów wyżejwyżej.
EOT. :wink:
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 24.04.2012 12:27

3 razy miałem "problem " z kartą , 2 razy nie chciała "zapłacić"------ moja wina za mało na ...koncie i 1 raz nie chciała zapłacić bo nie była aktywowana (po wymianie) a poza tym bez problemu ...i tu i tam , mimo tego zawsze mam jakąś gotówkę ...tak na wszelki wypadek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Najnowsze przeliczenia walutowe PLN - EUR - KN - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone