Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najnowsze Hity Chorwackie..Euro 2008

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JAREK75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREK75 » 23.06.2008 11:55

Właśnie wróciłem z Primosten i pragnę sie podzielić z wami nowym euro hymnem Chorwackim.

Hity jak wszedzie do utraty zmysłów leciały na okrągło wszedzie gdzie tylko było małę radyjko albo tv. A były wszedzie.
ninaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ninaa » 25.06.2008 12:06

:D Skoro o muzyczce mowa.., to ja wspomnieniem chciałam się podzielić :
Przed 10 laty.., we wrześniu będąc w Szybeniku zakochaliśmy się w zespole Berekini. Świetne klimatyczne kawałki puszczali toto w każdej knajpce, wiec w końcu ustaliliśmy co należy kupić, żeby wspominać pełniej. I powiem Wam, że kupiliśmy - kasetę jeszcze wtedy :lol: , ale służy nam do tej pory (oszczędzamy! ) , przegrywana dla różnych znajomych milion razy.., na imprezach w domu jest odtwarzana na pewnym etapie prawie zawsze :lol:
Teraz zamierzam wrócić z pełnowymiarową płytą tegoż zespołu !
Macie może jakieś inne muzyczne propozycje do realizacji w chorwackim sklepie muzycznym....? - poproszę o poradę więc !
No i polecam Berekini do słuchania na plaży przy piwku..., czy innym winku świeżym.. :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.06.2008 12:40

ninaa napisał(a):No i polecam Berekini do słuchania na plaży przy piwku..., czy innym winku świeżym.. :lol:

A to znasz - Dižen Sidro - 10 lat temu tego nie grali :lol:

A jeśli lubisz Berekini , to może polubisz Baruni :?:

Baruni.net
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 25.06.2008 17:11

Dzień dobry ,
moim faworytem jest OLIVER DRAGOJEVIĆ - artysta ze Splitu , ( czyli słychać tu dalmatyński klimat ).

Polecam jego starsze i nowsze kawałki ( najnowsza płyta - VRIDILO JE -w spokojnym klimacie).

Pozdr.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.06.2008 17:19

Mate Miso Kovac , Drazen Zecic , Tomislav Ivcic , Goran Karan , Alen Nizetic , Vlado Kalember , Oliver Dragojevic , Dusko LOkin , Djani Marsan , matko Jelavic :) , Pero Panjkovic , MPT , M.Skoro , Dalibor Brun , Milo Hrnic , Dzo Maracic Maki :) Mladen Grdovic :) Hari Roncevic :)

Moi Ulubieńcy

mam już ponad 9000 mp3 cro :) i wydaje mi się że jeżeli chodzi o glazbe hr orientuje się bardzo dobrze :) , porostu kocham chorwacką muzykę :)

Pozdrav Adam :) :D

Drazen Zecic Megamix
Ostatnio edytowano 25.06.2008 17:36 przez Adam.B, łącznie edytowano 4 razy
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.06.2008 17:22

Janusz Bajcer napisał(a):
ninaa napisał(a):No i polecam Berekini do słuchania na plaży przy piwku..., czy innym winku świeżym.. :lol:

Baruni.net

wujku :) Dizen Sidro / Barekini

Pravi Legendi :)) :papa:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.06.2008 17:28

ninaa napisał(a)::D Skoro o muzyczce mowa.., to ja wspomnieniem chciałam się podzielić :
Przed 10 laty.., we wrześniu będąc w Szybeniku zakochaliśmy się w zespole Berekini. Świetne klimatyczne kawałki puszczali toto w każdej knajpce, wiec w końcu ustaliliśmy co należy kupić, żeby wspominać pełniej. I powiem Wam, że kupiliśmy - kasetę jeszcze wtedy :lol: , ale służy nam do tej pory (oszczędzamy! ) , przegrywana dla różnych znajomych milion razy.., na imprezach w domu jest odtwarzana na pewnym etapie prawie zawsze :lol:
Teraz zamierzam wrócić z pełnowymiarową płytą tegoż zespołu !
Macie może jakieś inne muzyczne propozycje do realizacji w chorwackim sklepie muzycznym....? - poproszę o poradę więc !
No i polecam Berekini do słuchania na plaży przy piwku..., czy innym winku świeżym.. :lol:

nina specjalnie dla ciebie :)

Tomislav Ivčić - Kalelarga

Tomislav Ivcic - Sine vrati se

Tomislav Ivcic - Voljena vrati se

Tomislav Ivcic - Bog nek ti oprosti grijehe sve

Tomislav Ivčić-Najljepša si

Nina naprawdę :) jest dużo wykonawców i klap ;] które mają przepiękne pioseneczki :) jeżeli będziesz coś chciała :) pisz na gadu gadu :) albo podaj maila:) powysyłam :)
Ostatnio edytowano 25.06.2008 17:40 przez Adam.B, łącznie edytowano 2 razy
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.06.2008 17:33

jadrankika napisał(a):Dzień dobry ,
moim faworytem jest OLIVER DRAGOJEVIĆ - artysta ze Splitu , ( czyli słychać tu dalmatyński klimat ).

Polecam jego starsze i nowsze kawałki ( najnowsza płyta - VRIDILO JE -w spokojnym klimacie).

Pozdr.

oj tak ;) Oliver :) od niego się zaczęła moja przygoda :) z chorwacką glazbą :) pamiętam moja pierwsza piosenka cro na komputerze :) Oliver - Neka se drugi raduju :) :) przepiekna ;)

Pozdrav :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.06.2008 17:41

Dla wszystkich OLIVER
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.06.2008 17:43

Baruni.net

wujek specjalnie dla ciebie :)

Nenad Vetma - Sve sam izgubio

NENAD VETMA Moje pismo

Miroslav Škoro - Sve Je Ona Meni
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.06.2008 17:51

adam11 napisał(a):Mate Miso Kovac , Drazen Zecic , Tomislav Ivcic , Goran Karan , Alen Nizetic , Vlado Kalember , Oliver Dragojevic , Dusko LOkin , Djani Marsan , matko Jelavic :) , Pero Panjkovic , MPT , M.Skoro , Dalibor Brun , Milo Hrnic , Dzo Maracic Maki :) Mladen Grdovic :) Hari Roncevic :)

Moi Ulubieńcy

mam już ponad 9000 mp3 cro :) i wydaje mi się że jeżeli chodzi o glazbe hr orientuje się bardzo dobrze :) , porostu kocham chorwacką muzykę :)

Drazen Zecic Megamix

A gdzie jakieś Panie - Adasiu :wink: :lol:

n.p.

Doris Dragovic

Danijela Martinovic

Alka Vuica
Ostatnio edytowano 25.06.2008 18:01 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 2 razy
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 25.06.2008 17:54

adam11 napisał(a):Mate Miso Kovac , Drazen Zecic , Tomislav Ivcic , Goran Karan , Alen Nizetic , Vlado Kalember , Oliver Dragojevic , Dusko LOkin , Djani Marsan , matko Jelavic :) , Pero Panjkovic , MPT , M.Skoro , Dalibor Brun , Milo Hrnic , Dzo Maracic Maki :) Mladen Grdovic :) Hari Roncevic :)

Moi Ulubieńcy

Drazen Zecic Megamix

A gdzie jakieś Panie Adasiu :wink: :lol:

Doris Dragovic

Doris , Jasna , Danjela , Severina , Neda Ukraden ;]
, Meri Cetinic :]

Jasna Zlokic - Skitnica

Pozdrawiam :papa: :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.06.2008 18:57

No to powyciągaliśmy stare ale jare :wink: :lol:

Wracamy do Hitów Euro 2008 Gas gas - Severina
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 25.06.2008 20:15

Janusz Bajcer napisał(a):No to powyciągaliśmy stare ale jare :wink: :lol:

Wracamy do Hitów Euro 2008 Gas gas - Severina

O tak , SEVERINA to MAKINA (akcent na pierwsze "A" ; po pl "maszyna") :wink:
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 25.06.2008 20:27

Przepraszam ,że nie na temat ,ale to w ramach "przyswajania jęz.obcych"- wyraz BEREKINI pochdzi z jęz. włoskiego i gł. używany jest w dalmacji , a znaczy -ŁOBUZIAKI , URWISY .

L. poj .- BEREKIN .

czasow. BEREKINITI SE - wygłupiać się , urwisować , wariować...

NO to teraz znacie jeszcze jeden wyraz więcej...
I mam nadzieję ,że mi nie macie za złe ... :oops:
Następna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone