Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepszy przejazd Łódzkie-Sukosan proszę o porady.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek4x4
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek4x4 » 30.03.2012 11:18

anakin napisał(a):A tak w ogóle to musisz do tego Sukosanu?
Szczerze powiedziawszy........szału ni ma. :roll:

Mamy wynajęty Jacht z Sukosanu od 28.04.12r na tydzień i dlatego tam jedziemy :wink:
Jacek4x4
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek4x4 » 30.03.2012 11:33

A czy ktoś z was przerabiał trasę z Ziliny przez Węgry w okolice Sukosanu.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.03.2012 11:45

nur napisał(a):a liczył ktos o ile sie przepłaca

W policzeniu pomocna Ci będzie TAstrona.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.03.2012 12:13

Jacek4x4 napisał(a):A czy ktoś z was przerabiał trasę z Ziliny przez Węgry w okolice Sukosanu.

Aaaaaaaaaaaaa......jacht... 8)

Ja jechałem: Żylina-Veszprem(drogą 82)-M7-Letenye-Zagrzeb itd...

Przed Gyor musisz dać w prawo właśnie na Veszprem.
Potem wjeżdżasz koło Balatonu na M7,skąd już same autostrady.
Z A1 zjeżdżasz zjazdem oznaczonym jako ZADAR II prosto do Sukosanu.

To o tyle istotne,że nie tłuczesz się przez Zadar i Jadranką,a musiałbyś gdybyś wykorzystał zjazd ZADAR I.Chociaż w sumie nawet jak nim zjedziesz,to masz tylko jakieś 8 km do miejsca przeznaczenia.

Można jechać z Bratysławy na Budapeszt,tylko po co?
Ostatnio edytowano 30.03.2012 13:59 przez anakin, łącznie edytowano 3 razy
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 30.03.2012 12:20

dla upartych ( było to już nie raz na forum ) co za różnica (oprócz ceny) gdzie kupujesz winiety ,przecież nie ma znaczenia gdzie się zatrzymasz a płacisz albo w euro albo kartą i do tego nie trzeba być poliglotą żeby powiedzieć czego się chce ...................proste ............na Węgrzech nowe ceny i ważności(ilość dni) winiet
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 30.03.2012 13:45

maniust napisał(a): ...... bo po 600 km tłukąc się przez PL , mam już tylko jedną myśl ......kiedy będzie ta cholerna autostrada?! :evil:

To zamknęli A1 do Torunia :?: :idea: :roll: :P :twisted: bo w TV ostatnio stało, że tam barierki urywają :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 30.03.2012 15:29

nur napisał(a):a liczył ktos o ile sie przepłaca

Dużo :!: :!:

W 2010 r. w lipcu winieta słowacka kosztowała normalnie 9,90 euro (w przeliczeniu ok. 40 zł). Tymczasem w Cieszynie na stacji Orlenu chcieli za nią 62 zł.

Pierwszy i ostatni raz się tam zatrzymałem! Paliwo też najdroższe na trasie, a obsługę trzeba prosić, żeby zrobiła łaskę i zatankowała LPG.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 30.03.2012 15:37

Jacek4x4 napisał(a):A czy ktoś z was przerabiał trasę z Ziliny przez Węgry w okolice Sukosanu.

Ja przerabiałem w ubieglym roku - w te i nazad.

Z Żyliny przez Bratysławę i w Gyor, zjazd na trasę nr 81, w Shekesfehervar powrót na autostradę i przez Letenye i Zagrzeb na południe. Bardzo przyjemna i szybka trasa, a dodatkowo dużą jej zaletą jest całkowity brak korków na przejściach w Letenye (bo w sezonie są otwarte 2 obok siebie).

anakin napisał(a):Można jechać z Bratysławy na Budapeszt,tylko po co?

Rację młody padawan ma. Daleko przez Budapeszt jest! :wink:
No, chyba że chcesz pozwiedzać stolicę - co jest zresztą dobrym pomysłem.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.03.2012 17:12

Raul73 napisał(a):No, chyba że chcesz pozwiedzać stolicę - co jest zresztą dobrym pomysłem.

Zwłaszcza w nocy. :wink:

Raul73 napisał(a):zjazd na trasę nr 81.

No nie wiem... :?
Mnie się tam śruba urwała! :evil:

Wolę 82. :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 30.03.2012 18:02

bzyq74 napisał(a):To zamknęli A1 do Torunia :?: :idea: :roll: :P :twisted: bo w TV ostatnio stało, że tam barierki urywają :D

W zeszłym roku A1 była tylko do Nowe Marzy , całe 90 km...... :?

No dobra tym roku będę tłukł się 450 km przez PL. :evil:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 30.03.2012 19:21

anakin napisał(a):
No nie wiem... :?
Mnie się tam śruba urwała! :evil:

Wolę 82. :mrgreen:

Pamiętam, pamiętam - najdroższa śruba w Europie :D :D Masz ją jeszcze?

Mnie się na 81 podobało - ruchu prawie wcale, nawierzchnia fajna, patroli zero, terenów zabudowanych też niedużo. Pewnie nie ma dużej różnicy między 81 i 82. Grunt że duży skrót w obu przypadkach.
Jacek4x4
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek4x4 » 24.04.2012 17:29

maniust napisał(a):Łódż - Częstochowa - Cieszyn - Zilina - Bratysława - Wiedeń - Graz - Mureck - Lenart - Ptuj - Zagrzeb -Karlovac - Sukosan

Winieta SK kup na granicy PL.
Winieta AUT kup obojętnie na jakiej stacji po drodze.
W Cro bramki.

I taką opcję wybierzemy.

Wielkie dzięki, jedziemy z czwartku na piątek w nocy :wink:
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 03.06.2012 17:52

Tak a propos Budapesztu - korzystając z nowych dróg w PL i omijając różne wąske gardła paswałoby z Łodzi jechać przez Cieszyn i Żilinę, dalej Targeo proponje nie autostradę (bo nadrabiamy 150 km a czasu wcale) a drogę na skróty przez Banską i Zvolen, który to odcinek wygląda na płatny. Czy tak jest w rzeczywistości?
Hmm.
Wracać będziemy zapewne klasycznie, czyli Route 86 i dalej diaľnicą D1 => D3 na Żilinę, więc pytanie jest niemal czysto retoryczne, gdyż odnosi się do 4 euro różnicy między winietką 10- a 30-dniową.

A co do winietek w SK to zdarzyło się, że na kilku stacjach z rzędu nie mieli tych 30-dniowych, tylko najkrótsze, 10-dniowe.
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 03.06.2012 22:19

kropi napisał(a):przez Banską i Zvolen, który to odcinek wygląda na płatny. Czy tak jest w rzeczywistości?

Zgadza się - jest płatny.
Ale równolegle do niego leci całkowicie bezpłatna droga z Bańskiej do Zvolenia. Zjeżdżasz na nią w Bańskiej po ślimaku na wysokości Tesco.
Znajdziesz na Targeo - droga nazywa się Zvolenska Cesta.
Cropolak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropolak » 04.06.2012 14:28

jeśli przez wegry , polecam na wysokosci Nitry w slowacji zjechać na Komarno i potem albo tniesz dalej na dół do M7 w Szekesfehervar[ czy jakos tak ] :) albo za komarnem wjezdzasz na autostrade, omijasz budapeszt i do samej Cro, plus jest taki ze jesli jedziesz w weekend to nie masz korka na granicy z Chorwacja takiego 3 godzinnego jak sie czesto zdarza :)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Najlepszy przejazd Łódzkie-Sukosan proszę o porady. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone