Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepszy kemping na Hvarze

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bazylka5
Odkrywca
Najlepszy kemping na Hvarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 22.03.2006 09:54

Witam
pójdę na skróty i poproszę o opinie na temat kempingów na Hvarze.
1) atrakcyjne położenie, odległość namiotu do morza
2)czystość
3)sanitariaty
4) atrakcje wieczorne
5) zwiedzanie
6) przyjazny dzieciom

Z góry dziękuję za wskazówki.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 22.03.2006 11:51

Bazylka5 napisał(a):Witam
pójdę na skróty i poproszę o opinie na temat kempingów na Hvarze.
1) atrakcyjne położenie, odległość namiotu do morza - w cm ?
2)czystość - kempingowiczów ?
3)sanitariaty - czy są ?
4) atrakcje wieczorne - np.śpewy czeskich tur. do 4 albo cerbera do 5 ?
5) zwiedzanie - szlaki gastronomii ?
6) przyjazny dzieciom - czy biją ?

Z góry dziękuję za wskazówki.

Nie zawsze warto iść na skruty leniuszku! Pozdrawiam i proszę - bez urazy.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 22.03.2006 11:59

Przepraszam za te - "skruty" !!! To chyba wina wczorajszej pomroczności jasnej. Aż mi włosy staneły dęba jak pomyślałem, że może to wyśledzić AndrzejJ. Panie Andrzeju - pozdrawiam!
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 22.03.2006 14:10

cerber napisał(a):Przepraszam za te - "skruty" !!! To chyba wina wczorajszej pomroczności jasnej. Aż mi włosy staneły dęba jak pomyślałem, że może to wyśledzić AndrzejJ. Panie Andrzeju - pozdrawiam!

to kara za potraktowanie tematu
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 22.03.2006 15:25

Trochę humoru nie zaszkodzi. Chodziło mi o to, że wystarczy trochę pobuszować w forum i wszystko znajdziesz. Opis o który prosisz to dla chcącego odpowiedzieć przynajmniej godzina roboty, ale jak kara musi być to mogę opisać kemping w Strim Gradzie i Jelsie.

Pozdrawiam! :lol:
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 22.03.2006 15:39

cerber napisał(a):Trochę humoru nie zaszkodzi. Chodziło mi o to, że wystarczy trochę pobuszować w forum i wszystko znajdziesz. Opis o który prosisz to dla chcącego odpowiedzieć przynajmniej godzina roboty, ale jak kara musi być to mogę opisać kemping w Strim Gradzie i Jelsie.

www.jelsa-online.com/_en/kamp.asp
www.stari-grad-faros.hr/
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 22.03.2006 21:23

cerber napisał(a):Trochę humoru nie zaszkodzi. Chodziło mi o to, że wystarczy trochę pobuszować w forum i wszystko znajdziesz. Opis o który prosisz to dla chcącego odpowiedzieć przynajmniej godzina roboty, ale jak kara musi być to mogę opisać kemping w Strim Gradzie i Jelsie.

Miałeś opisać, a Ty mnie odsyłasz na strony. Chodziło mi o subiektywne odczucia. spróbuj . Jak znasz kilka kempingów to napisz na który bys wrócił i dlaczego.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 22.03.2006 22:30

Lilli - wpisz to hasło w wyszukiwarce a znajdziesz mnóstwo informacji :D moim zdaniem to nie tylko najlepszy kemping na Hvarze ale również jeden z najlepszych w HR ( trzeba tylko pamiętać że to sa subiektywne odczucia tego kto tam był)
Pozdrawiam.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 23.03.2006 12:38

Bazylka5 napisał(a):

Miałeś opisać, a Ty mnie odsyłasz na strony. Chodziło mi o subiektywne odczucia. spróbuj . Jak znasz kilka kempingów to napisz na który bys wrócił i dlaczego.

Napisałem, że mogę a nie, że opiszę. Czekałem na post od Ciebie, czy będziesz zainteresowany/a. Stronki wysłałem poznawczo/nie wiem czy byłeś/byłaś kiedykolwiek na Hvarze/.
W Stari Gradzie kemping jest prawie w centrum miasta/dla mnie super, bo było blisko do knajpek na starówce/, do plaży trzeba przejść ok.250 m.
W Jelsie kemping jest nad samym morzem.
Wszędzie było czysto, sanitariaty zadbane i sprzątane co kilka godzin.
Dzieci, które z nami były, wszędzie czuły się dobrze.
Stari Grad ma bardzo piękną starówkę, dużo wąskich uliczek i knajpek, jest gdzie spacerować i co zwiedzać. Wieczorem w centrum tętni życie.
Jelsa jest dużo mniejsza, ale bardzo przestrzenna i urokliwa.
Gdy mieszkałem na kempingu w Stari Gradzie to na plażę jeżdziłem do Zavali/bardzo czarowne miejsce i jedzie się bardzo malowniczą drogą z wąskim ciemnym starym tunelem/ a wieczorem korzystałem z atmosfery i uroków gastronomicznych Stri Gradu.
Zapewne jedziesz samochodem - Hvar to nie Australia - wszystkie kempingi można objechać w ciągu paru godzin i na miejscu podjąć decyzję o ewentualnym pobycie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego wypoczynku!
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 23.03.2006 14:30

O! Takiej wypowiedzi oczekiwałam. Szkoda ,że tylko o dwóch kempingach, ale zawsze coś. Jakbym była na Hvarze to pewnie takich pytań bym nie zadawała.
Pozdrawiam i dziękuję ,że poświęciłaś mi czas.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 23.03.2006 19:43

Ja mam odmienne zdanie o wymienionych wyżej kempingach.
W moim odczuciu są nieatrakcyjnie położone, brak im uroku, spokoju i pięknych plaż.
Niestety podobne zdanie mam o Starim Gardzie... jest to napewno ładne miejsce ale na ostatnim miejscu najpiękniejszych miasteczek na Hvarze.

Prócz kempingu Lilli w Jagodnej z tego co pisali forumowicze ciekawy i pięknie położony jest kemping w Milnej ( 5km od Hvaru)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 23.03.2006 20:00

MOże Milna jest ładnie położona i dwie fajne plaże, aleeeee:
Jak ktoś już pisał to dla twardzieli; wszędzie wielki bałagan, same kamienie, istny syf w toaletach, który ciągle wypływa na zewnątrz, Nie , raczej nie polecam. Na dodatek drogo!
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 24.03.2006 01:13

ally napisał(a):Ja mam odmienne zdanie o wymienionych wyżej kempingach.
W moim odczuciu są nieatrakcyjnie położone, brak im uroku, spokoju i pięknych plaż.
Niestety podobne zdanie mam o Starim Gardzie... jest to napewno ładne miejsce ale na ostatnim miejscu najpiękniejszych miasteczek na Hvarze.

Prócz kempingu Lilli w Jagodnej z tego co pisali forumowicze ciekawy i pięknie położony jest kemping w Milnej ( 5km od Hvaru)

Nie napisałem, że są atrkcyjnie położone, nic nie wpomniałem o ich uroku, co do spokoju to subiektywne odczucie i nie pisałem, że mają piękne plaże. W jaki sposób możesz mieć odmienne zdanie?

Stari Grad na ostatnim miejscu z najpiękniejszych!!! To super, bo potem są tylko piękne, ładne, przeciętne, nijakie, nieładne, brzydkie i bardobrzydkie. A może nawet syfiaste. Dziękuję za wyróżnienie tego miasteczka!
Pozdrawiam serdecznie!
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 24.03.2006 09:51

Podnosi się temperatura . fajnie!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 24.03.2006 14:46

Ja mam takie a nie inne zdanie na te temat.
Jak mówię każdy ma inny gust i potrzeby wakacyjne. Mnie poprostu Stari Grad nie zachwycił ( chociaż nie można powiedzieć by było to brzydkie miejsce) podobnie jak kempingi o, których piszesz.

To tyle.
Następna strona

Powrót do Kempingi