Dzień Dobry!
W końcu zarejestrowałam się na forum, które przeglądam od ponad dwóch lat
Drodzy cromaniacy, w I połowie września 2014 wybieramy się w 8osób (23-26 lat) nad Adriatyk. Jedziemy z okolic Warszawy dwoma samochodami (plan jest taki, że przez Słowację, Węgry i Bośnię) Do tej pory byliśmy na Istrii (Porec, Pula), ja byłem też w Dubrovniku, który teraz chciałbym pokazać znajomym. Zależy nam przede wszystki na miejscu,w którym:
- będą ładne kameralne plaże;
- w I połowie września czynne będą jakieś atrakcje dla młodzieży (nie zależy mi na Ibizie, ale jakaś skromna dyskoteka mogłaby być);
- ceny będą przyzoite (tzn. żeby blizej im było do tych z Porecu/Poreca niż z Dubrovnika);
- będzie możliwość zrobienia kilku wycieczek np. do wspomnianego Dubrovnika, czy Splitu (w szczególności jak będzie grał wtedy Hajduk:))
- 75% wczasowiczów nie będą stanowili niemieccy emeryci (na Istrii w połowie września dwa lata temu tak było)
Zdaje sobie sprawę, że może się wydawać, że chodzi mi o pięć różnych miejsc, jak w tym kawale gdzie facet szuka knajpy, gdzie będzie smacznie, szybko i tanio, ale wierzę, że w Chorwacji znajdzie się nie jedno miejsce,które te wymagania spełni. Z góry dziękuje wszystkim na porady, uwagi, propozycje itp.
PS. A może warto sprawdzić Czarnogórę? Z tego co pobieżnie przeglądałem to ceny noclegów (wiem, że to nie najważniejszy wydatek ale jednak) zaczynają się od 25zł od osoby, podczas gdy w Chorwacji (Dalmacja/Riwiera Makarska) od 50zł.