Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 21.06.2012 08:47

Dzięki wszystkim 8) - lista się powiększa :lol:

Buber - co tak skromnie, może jeszcze coś dorzucisz :wink:
Hrvatski mačka
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hrvatski mačka » 21.06.2012 09:59

Bocian napisał(a):
Hrvatski mačka napisał(a):
hehe...zaraz będzie wojna...hehe :mrgreen:

Bzdura. Niby z jakiego powodu?

Ewciaku

Znów coś przypadkiem wygrzebałam.

Tym razem Akasza napisała

"Ze znajomymi umawiamy się po drodze - w Kastelu Starim. Pierwszy raz są w Chorwacji więc chcemy im pokazać naszą ulubioną Konobę "Intrada" i przy okazji zjeść tam najlepszą riblja plate w całej CRO."

Bocian

Najlepsza plata to jest w Mali Ston w Kapetanova Kuća...

tak łatwo zgadzasz się z Ewciaką gdzie sa najlepsze riblja plate??? 8O
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2012 11:38

Hrvatski mačka napisał(a):tak łatwo zgadzasz się z Ewciaką gdzie sa najlepsze riblja plate???

Mam swoje zdanie, ot i wszystko, tak trudno to zrozumieć? Gdzieś napisałem, ze się zgadzam? Poza tym ten wątek nie służy do udowadniania komuś swoich racji. Nie rozumiesz kontekstu moich wypowiedzi to ich nie komentuj.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2012 16:52

Pakostane.

Tri Ferala
Giorgina
Laterna
Rożen na ryneczku z prosiakami i jagnięciną
Knajpka w ruderze z serdelami z grilla

MNIAM!
mkr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkr » 21.06.2012 17:13

To i ja dodam coś od siebie:

1. Makarska - Konoba Decima - http://konoba-decima.com/index_en.html
smacznie, cen nie pamiętam

Obrazek

oraz jak ktoś lubi swojskie dania:
Obrazek

2. Zivogosce-Blato - bar przy marinie
pizza Capriciosa - w życiu lepszej nie jadłem! w tym roku będziemy mieszkać w Tucepi, ale specjalnie mamy zamiar wybrać się na tą pizze :)

Obrazek

3. Tucepi - restauracja Dupin - http://www.tucepi.net/marija/restaurant_dupin.htm
często chodziliśmy tam na obiady, było smacznie

Obrazek

4. Makarski Jadran - kto był ten wie :D

Obrazek

Dziękuję za uwagę.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 21.06.2012 17:30

Tu pisałem o małej knajpce w Krku. Nazywa się "Kantun". W sezonie masa ludzi, czasem trzeba poczekać parę minut na miejsce. Ceny jak na Krk umiarkowane, jakieś 55-65 kun za danie. Jest pizza, są owoce morza. Polecam smażone kalmary.

Tu pisałem o restauracji "Vila Koruna" w miejscowości Mali Ston. Uznanie budzi przede wszystkim bardzo bogata karta, głównie owoce morza. Na koniec dostaje się kilogram miejscowej morskiej soli. Jako że to Ston, to można spróbować świeżych ostryg (niedrogo). Bezcenny widok kelnerek patrzących z politowaniem na próbujących przezwyciężyć wstręt nowicjuszy ;).
Hrvatski mačka
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hrvatski mačka » 21.06.2012 18:27

Bocian napisał(a):Najlepsza plata to jest w Mali Ston w Kapetanova Kuća...

najlepsza plata jest w Splicie w restauracji Sperun Restaurant
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2012 19:09

Najlepszą platę to robię sobie w domu na ognisku, reszta to komercha... :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.06.2012 19:26

mkr napisał(a):1. Makarska - Konoba Decima - http://konoba-decima.com/index_en.html
smacznie, cen nie pamiętam

Tanio. Np. 45 kun za porcję orady czy lubina. Ale... no właśnie, to była nasza ulubiona konoba na Makarskiej Rivierze, co roku staraliśmy się tam bywać, bo stosunek jakość -cena był satysfakcjonujący.

Zawsze bywaliśmy na obiad, w ciągu dnia. W ubiegłym roku wybraliśmy się wieczorem i to był błąd. Pośpiech kucharzy i kelnerów zepsuł dobre wrażenia. Ryba (lubin) była źle wypatroszona i, o dziwo, niesmaczna :roll: A kelner patrzył na nas wyczekująco, żebyśmy zwolnili stolik (przed konobą ustawiała się kolejka, w zasadzie sami Polacy 8O).

Sama nie wiem, co teraz myśleć o konobie, którą do tej pory polecałam na cro.pli (chyba zbyt często ;)). Może i możno ;), ale nie wieczorem...

Pozdrawiam :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2012 19:46

Krzychooo napisał(a): restauracji "Vila Koruna" w miejscowości Mali Ston.

100 metrów od Kapetanovej Kuci. Nie byliśmy tam ale prezentuje się nieźle.
http://www.vila-koruna.hr/index_hr.html
Pozdrav.
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 21.06.2012 19:51

Hrvatski mačka napisał(a):
ewciaku napisał(a):Znów coś przypadkiem wygrzebałam.

Tym razem Akasza napisała

"Ze znajomymi umawiamy się po drodze - w Kastelu Starim. Pierwszy raz są w Chorwacji więc chcemy im pokazać naszą ulubioną Konobę "Intrada" i przy okazji zjeść tam najlepszą riblja plate w całej CRO."

Obrazek

czy to foto na pewno jest zrobione w Cro???zastanawiają mnie te bardzo blade dlonie,wygladają praktycznie jak u eskimosa na kole podbiegunowym 8O

niektórzy czasami po prostu myją ręce :?
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 21.06.2012 20:18

Cmok_Wawelski napisał(a):
Bocian napisał(a):
Joan65 napisał(a):Trpanj to metropolia w porównaniu z np Blażevem.

Albo z Podobuce :)
Słyszałem też że w wiosce Maslina, zaraz za wjazdem na półwysep , można zjeść dobre ostrygi. Sam nie próbowałem, może w tym roku.

W zeszłym roku chcieliśmy zmierzyć się z ostrygami, zatrzymaliśmy bolida przy głównej drodze na Peljescu i w budce No Name z ostrygami zakupiliśmy kilka sztuk. Wypas. Kamenica 5kun. Otwarcie gratis+cytryna i szefowa jeszcze liści laurowych rosnących opodal natargała gratis. Było smacznie i zdrowo choć stwierdzam, że bigos lepszy...:)

No wreszcie ktoś kto też zaliczył ostrygowo-mulową farmą w Drace NO NAME na Peljescu...kamenice widze nie zdrożały od 2009...5 kuna a mule po 4 kuna kilo...konsumpcja na miejscu wielce wskazana koniecznie z karafką winka i mule w sosie pomidorowym. Jeszcze 5 tygodni...
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 22.06.2012 10:44

Bardzo lubię mieszczącą się przy promenadzie w Makarskiej restaurację ,,Zmaj". Jest to rodzinny lokal.
Polecam wyśmienitą komarczę albo serową lasagne.
Piszę i robię się głodna.
Hrvatski mačka
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hrvatski mačka » 22.06.2012 11:14

Najlepszą platę w Cro można zjeść w konobie Dvorac Gjalski Gredice Zabočke 7 49210 Zabok , Zagreb ogromna porcja za jedyne 90 kun + piwo i regionalne napoje alkoholowe bez ograniczeń,gorąco polecam
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 22.06.2012 11:21

Magdalena S. napisał(a):Bardzo lubię mieszczącą się przy promenadzie w Makarskiej restaurację ,,Zmaj". Jest to rodzinny lokal.
Polecam wyśmienitą komarczę albo serową lasagne.
Piszę i robię się głodna.

Co jeszcze można tam dobrego zjeść?
Dokładnie chodzi mi o dzieci
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone