Dzięki wszystkim - lista się powiększa
Buber - co tak skromnie, może jeszcze coś dorzucisz
Bocian napisał(a):Hrvatski mačka napisał(a):
hehe...zaraz będzie wojna...hehe
Bzdura. Niby z jakiego powodu?
Hrvatski mačka napisał(a):tak łatwo zgadzasz się z Ewciaką gdzie sa najlepsze riblja plate???
Bocian napisał(a):Najlepsza plata to jest w Mali Ston w Kapetanova Kuća...
mkr napisał(a):1. Makarska - Konoba Decima - http://konoba-decima.com/index_en.html
smacznie, cen nie pamiętam
Krzychooo napisał(a): restauracji "Vila Koruna" w miejscowości Mali Ston.
Hrvatski mačka napisał(a):ewciaku napisał(a):Znów coś przypadkiem wygrzebałam.
Tym razem Akasza napisała
"Ze znajomymi umawiamy się po drodze - w Kastelu Starim. Pierwszy raz są w Chorwacji więc chcemy im pokazać naszą ulubioną Konobę "Intrada" i przy okazji zjeść tam najlepszą riblja plate w całej CRO."
czy to foto na pewno jest zrobione w Cro???zastanawiają mnie te bardzo blade dlonie,wygladają praktycznie jak u eskimosa na kole podbiegunowym
Cmok_Wawelski napisał(a):Bocian napisał(a):Joan65 napisał(a):Trpanj to metropolia w porównaniu z np Blażevem.
Albo z Podobuce
Słyszałem też że w wiosce Maslina, zaraz za wjazdem na półwysep , można zjeść dobre ostrygi. Sam nie próbowałem, może w tym roku.
W zeszłym roku chcieliśmy zmierzyć się z ostrygami, zatrzymaliśmy bolida przy głównej drodze na Peljescu i w budce No Name z ostrygami zakupiliśmy kilka sztuk. Wypas. Kamenica 5kun. Otwarcie gratis+cytryna i szefowa jeszcze liści laurowych rosnących opodal natargała gratis. Było smacznie i zdrowo choć stwierdzam, że bigos lepszy...
Magdalena S. napisał(a):Bardzo lubię mieszczącą się przy promenadzie w Makarskiej restaurację ,,Zmaj". Jest to rodzinny lokal.
Polecam wyśmienitą komarczę albo serową lasagne.
Piszę i robię się głodna.