Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 17.07.2017 16:03

CroAna napisał(a):Witajcie, witajcie,
W Zadarze ktoś poleci jaką przyzwoitą konobę?
:lol:

W Zadarze mogę polecić pizzerię Teta Feta i ogromne pizze Jumbo - 60Kn lub Mega Jumbo - 80/90Kn. Dodatków nie szczędzą.
Guinness79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guinness79 » 17.07.2017 19:31

A może ktoś polecić coś fajnego w Dubrovniku, Stare Miasto odpada :)
raw26
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) raw26 » 18.07.2017 10:13

Pytanie do przebywających w okolicach Primosten. Byliście w Saricevi Dvori koło Primosten oraz którą Konobę w Primosten polecacie, jeżeli ktoś ma zdjęcia menu lub potraw mile widziane. Wątek już pył ruszany dawno temu, brakuje aktualnych informacji. Za miesiąc będę w Primosten :)
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 26.07.2017 07:57

wątek poniekąd związany z konobami, czy gdzieś w okolicach Makarskiej można zjeść dobrego odojaka?
Jadę z ludźmi, którzy będą pierwszy raz w Chorwacji i chciałbym ich zabrać do dobrego lokalu z tym przysmakiem.
Maciekssss
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciekssss » 26.07.2017 08:23

Szybenik
Bufet Simun
REWELACJA
tanio i duże porcje ,na stolik czekaliśmy 25 minut...a byliśmy koło 15
4 porcje ,2 kawy,1 litr wody 195 KN
nie daliśmy rady zjeść wszystkiego,wszystko świeże i pyszne i dużo...sporo miejscowych tam jada :)
Pasticada i kalmary grilowane -niebo w gębie:-)
Artureez
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artureez » 26.07.2017 15:31

Jakie restauracje polecacie w makarskiej ? :D
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 26.07.2017 15:57

Maciekssss napisał(a):Szybenik
Bufet Simun
REWELACJA
tanio i duże porcje ,na stolik czekaliśmy 25 minut...a byliśmy koło 15
4 porcje ,2 kawy,1 litr wody 195 KN
nie daliśmy rady zjeść wszystkiego,wszystko świeże i pyszne i dużo...sporo miejscowych tam jada :)
Pasticada i kalmary grilowane -niebo w gębie:-)

Zapisane do odwiedzenia,a jeszcze trzy tygodnie temu przechodziłem obok wracając z targu na parking :evil:
Siulek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Siulek » 27.07.2017 11:25

Pod koniec sierpnia będę w Razanju. Polecicie jakieś fajne knajpki w Primosten, Rogoznicy i Trogirze aby spróbować miejscowych specjałów?
Artur.G
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur.G » 13.08.2017 19:49

Polecam Jazz bar, Bratuš.

Najlepszy krem z krewetek jaki jadłem,niesamowite bruszczetty ,ryby bajka.Przystawki są tanie, ale za resztę trzeba sporo zapłacić.Byliśmy tam 2 razy.Pierwszy raz bez rezerwacji.Wycieczka z Makarskiej na piechotkę wzdłuż plaży.Specjalnie tylko żeby spróbować kremu z krewetek i bruszczett.A drugi raz już z rezerwacją telefoniczną,autkiem na kolację(zostało nam trochę kun i postanowiliśmy zaszaleć).Na pewno tam wrócimy,może uda się zdobyć przepis na krem i bruszczetty :D
dorato1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorato1 » 15.08.2017 21:09

raw26 napisał(a):Pytanie do przebywających w okolicach Primosten. Byliście w Saricevi Dvori koło Primosten oraz którą Konobę w Primosten polecacie, jeżeli ktoś ma zdjęcia menu lub potraw mile widziane. Wątek już pył ruszany dawno temu, brakuje aktualnych informacji. Za miesiąc będę w Primosten :)

byliśmy w Śarićevi dvori w 2015 roku - ogólnie nam się gospodarstwo podobało, zwierzęta, wrażenie wspaniałe, spacer wzdłuż ścieżek pomiędzy oliwnymi dzrewami. Super akcesoria używane do produkcji domowych wyrobów itd. Jednak rozczarowaliśmy się czasem oczekiwania na -Mieszane mięso"pod peke" -klejąc się do nieumytych stołów, i spoglądając na wypalcowane szklanki odechciało nam się pić i jeść zarazem!.Danie, które nam podano wyglądało inaczej niż się spodziewaliśmy, dostaliśmy ziemniaki i nieco kości prawie bez mięsa zatopione w tłuszczu. i jeszcze doliczony chleb do rachunku, którego nie zamawialiśmy. Może akurat tak trafiliśmy. Nie wiem.
Polecam za to w Primośten konobę NANA Ul. Grgura Ninskog 3. Wspaniała rodzinna atmosfera, świeże jedzenie, znakomita obsługa. Ceny jak wszędzie. Zamówiliśmy panna cottę, okazało się, iż jest za ciepło i nie stężała jeszcze. Przeproszono nas iż tej pozycji z menu nie mogą nam podać. Zaproponowano nam semifreddo i jak się okazało na rachunku nie zapłaciliśmy za nie!
W tym roku wybierzemy się do miejsca polecanego nam przez pana sprzedającego oliwę na wzgórzu . Jurlinovi dvori wPrimošten Burnji. Bardzo polecał lecz brakło nam poprzednio czasu aby tam pojechać. :D
Pattt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pattt » 21.08.2017 22:05

Dobra vecer :)

Mniej więcej w połowie września wybieram się ze swoją lubą na wyspę Krk, a dokładniej do Baśki, w związku z czym chciałbym zaczerpnąć informacji nt. najlepszych konob z jakimi spotkaliście się właśnie na Kyrk. Temat przeglądnąłem, zapamiętałem pizzerię Kantun w mieście Krk, ale może polecicie jeszcze coś ekstra?

Pozdrav!
Volroch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volroch » 22.08.2017 09:11

Ja zaś ze szczerym sercem mogę polecić w Seged Vrjanica:
Villa Samac - super mięso i dobre owoce morza
Villa Meditereanea - super owoce morza i dobre mięso
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.08.2017 13:06

Pattt napisał(a):Dobra vecer :)

Mniej więcej w połowie września wybieram się ze swoją lubą na wyspę Krk, a dokładniej do Baśki, w związku z czym chciałbym zaczerpnąć informacji nt. najlepszych konob z jakimi spotkaliście się właśnie na Kyrk. Temat przeglądnąłem, zapamiętałem pizzerię Kantun w mieście Krk, ale może polecicie jeszcze coś ekstra?

Pozdrav!

polecam się cofnąć:
post1853314.html#p1853314
MeggiW
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MeggiW » 23.08.2017 14:53

MeggiW napisał(a):Poszukuję dla mojego dziecięcia dobrej pizzerii w Orebicu lub w pobliżu. Ale chodzi mi o prawdziwą pizzę na cienkim cieście (nie taką w kawałkach). Czy ktoś coś może polecić? A także konobę z owocami morza. Post ma dużo starych wpisów. Zależy mi na tych aktualnych z bieżącego roku ew. ubiegłego sezonu.
:papa:

Teraz już wiem! Dobrą pizzę polecam zjeść w La Casa. W pekarach pizza kupowana na kawałki niestety kompletnie nam nie smakowała (takie wyrośnięte gnioty), co jest nieco dziwne, bo z lat ubiegłych zajadaliśmy się taką właśnie kawałkową, na cienkim cieście, z dobrymi dodatkami ale niestety nie w Orebiću.
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 23.08.2017 22:53

[quote="MeggiW"]Poszukuję dla mojego dziecięcia dobrej pizzerii w Orebicu lub w pobliżu. Ale chodzi mi o prawdziwą pizzę na cienkim cieście (nie taką w kawałkach). Czy ktoś coś może polecić? A także konobę z owocami morza. Post ma dużo starych wpisów. Zależy mi na tych aktualnych z bieżącego roku ew. ubiegłego sezonu.
:papa:[/quote
Dotarliśmy do konoby Panorama w Orebicu . Mieliśmy dwa nieudane podejścia, brak miejsc. Zamówiliśmy sobie stolik i "hobotnice ispod peke". Powiem tylko tyle, niebo w gębie. Pycha. Do tego białe wino plus przepiękne widoki na Korcule. Nie chciało nam się wychodzić stamtąd. Na pewno wrócimy tam w przyszłym roku. Polecamy ☺️ :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies