napisał(a) krispinus » 15.07.2016 11:25
Gorąco polecam dania spod peki przygotowane w piecu przez naszego gospodarza Borisa w Villi Conte w Ivan Dolac.
Można zjeść kolację również nie będąc gościem na kwaterze u Borisa i Leny.
Żeby skonsumować przepyszną jagnięcinkę i cielęcinkę zapiekaną pod peką razem z ziemniakami, cebulą i papryką wystarczy dzień wcześniej zamówić.
Dorada też była wyśmienita.
Nie udało nam się wszystkiego z oferty skosztować, ale z opinii znajomych lignije sa żara, tuńczyk złowiony osobiście przez Borisa były tak samo wyśmienite.
Dodatki w postaci frytek, sałatki pomidorowo- ogórkowej, buraczków...
Wino domaci (białe i czerwone wytrawne lub prośek), pyszna nalewka wiśniowa jakiś kieliszek domowej travaricy i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.
Do tego oczywiście wspaniała rodzinna atmosfera, której żadna konoba nie jest w stanie zagwarantować.
Dobrze zamawiać na minimum 4 osoby.
Koszt dla 4 osób w powyższym zestawie około 500-560 Kun.