Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 15.09.2014 15:21

Seget Vranjica (niedaleko Trogiru jadąc od strony Zadaru)

Z czystym sumieniem polecam campingową (Vranjica Belvedere) restaurację Belvedere.
Najtaniej nie jest, ale zjadłam tam najlepsze risotto z owocami morza ever
a stek z tuńczyka wali na kolana i rozmiarami, i smakiem.
Mikromir
Koneser
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 02.12.2014 21:01

maslinka napisał(a):Jak Hvar, to polecam Konobę "Pelago" w Jelsie.

Jedliśmy tam tylko pizzę z prsutem, ale była pyszna :)

Muszę przyznać, że w Pelago nadal jedzenie jest pyszne. :)
Minionego lata zamówiliśmy tam różne potrawy i wszystkie były bardzo dobre. Nawet dzieci nie marudziły tylko wymiotły z talerzy do czysta i zgodnie twierdziły, że w żadnej innej konobie na Hvarze nie jadły smaczniejszych dań.
zibi.s
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi.s » 19.01.2015 20:37

Bracera. Postira. Krótkie menu. Wszystko pyszne mają niebiańską oliwę 8)
umca
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) umca » 30.01.2015 21:02

Dla nas numer 1 w chwili obecnej najlepsze konoby/pizzerie to

Omiś:
- Restoran Milo (Knezova Kacica 15, Omis) jedliśmy tam Rybną tacę oraz Mięsną tacę.
Dla nas smakoszy wyśmienite. Jedną tacą 3 osoby najadały się spokojnie. Ceny - jadałem taniej ;)
Obsługa bardzo miła i wielojęzykowa.
Zacząłem zamawiać po angielsku a kelner "płynna" polszczyzna powiedział żebym się nie męczył :oops:

IMG_0138.JPG

IMG_0135.JPG

- Pizzeria nie pamiętam nazwy. Trafiliśmy na nią przez przypadek zmęczeni ilością osób na głównym deptaku ;). Idąc od strony mostu za znakiem poczty skręcamy w lewo i dosłownie 50-100 metrów jest pizzeria o ile można tak to powiedzieć. Wygląda jakby ktoś z okna to sprzedawał ale jest normalnie obsługa i to miła. Stoliki na dworze - całe cztery :). Z tego co zauważyliśmy to byli tam sami Chorwaci. Najlepsza pizza jaką jadłem w Chorwacji. Ceny przystępne. Szczerze polecam.

Gdzieś w tym miejscu:

Bez tytułu.jpg

Natomiast jedliśmy pizzę w "Antula" i muszę powiedzieć, że akurat nam nie smakowała.

Duża ilość pizzy ze względu na latorośl :)

Również w restauracji niestety nie pamiętam nazwy ale przy plaży Mala Luka między Omisiem a Brelą zamówiliśmy rybę i była bardzo mocno wysmażona-sucha :(
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 11.02.2015 22:52

gothic napisał(a):Konoba Fortuna w Vodicach ;)
rewelacja pod względem jakości do ceny :)

Czy to jest boczna uliczka od mariny, niedaleko pomnika, mniej więcej tu https://www.google.pl/maps/@43.756424,1 ... uqA6xQ!2e0 ?
karolcia1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia1 » 19.04.2015 11:21

Szczerze polecam konobe Azymut w Promajnie .Najlepszy lubin jakiego jadłam. :D
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 01.05.2015 19:24

zibi.s napisał(a):Bracera. Postira. Krótkie menu. Wszystko pyszne mają niebiańską oliwę 8)

Zgadzam się w 100%. :)

Dobrze zjeść można także w Panoramie w Splitskiej.
Patka700
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patka700 » 03.05.2015 14:04

A czy w Sevidzie są jakieś fajne konoby? chociaż jedna? Bo wyczytałam, ze w Rogoźnicy u Toniego - to już wiem, w Marinie fast food ale raczej to nie moje klimaty, wolę lokalną kuchnię.
generał4101
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) generał4101 » 03.05.2015 18:11

Może ktoś poleci konobe w Orebic,Zuljan ,Trapaj ,Korcur :papa: :smo:
rzrz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzrz » 03.05.2015 20:09

Na wyspie Hvar w miejscowości Stari Grad ..... ANTIKA i długo długo nic :P
Piękne klimatyczne miejsce, rewelacyjny właściciel o wyjątkowym wyglądzie... świetny kelner (syn właściciela)... jedzenie przepyszne. Miejsce aby się najeść a następnie siedzieć do rana na ławeczce przy winie w miłym towarzystwie.
Istria - Rabac: Tutti Gusti, świetne jedzenie, miła obsługa chociaż miejsce bez wyjątkowego chorwackiego klimatu.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 04.05.2015 08:23

Patka700 napisał(a):A czy w Sevidzie są jakieś fajne konoby? chociaż jedna? Bo wyczytałam, ze w Rogoźnicy u Toniego - to już wiem, w Marinie fast food ale raczej to nie moje klimaty, wolę lokalną kuchnię.

Polecam na starówce w Rogoźnicy, a właściwie na samym jej końcu okienko z fast foodem, ale takim ichszym :wink: Jedliśmy tam najlepsze kalmary na plastikowych tackach, popijając zimnym winkiem. Całość spożywana pod pomnikiem ;-)
Kirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kirk » 04.05.2015 09:45

Możecie podać nazwy godnych polecenia knajpek w Vodicach, Tribunji i Szyberniku bo nic nie znalazłem w tym wątku:) No chyba że słabo szukałem albo takich konob tam nie ma:)
arocn
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) arocn » 23.05.2015 22:30

W Tribunj zdecydowanie polecam konobe "Tić", otwarta niestety tylko w lipcu i sierpniu. Pierwszy raz w 2013 r. wielokrotnie odwiedzałem lokal wraz z rodziną. W 2014 r. przejechałem 100 km w jedną stronę tylko po to żeby zjeść tam kolację. W tym roku, pomimo wyjazdu do Rogożnicy już mamy zaplanowaną wycieczkę na kolejną kolację w tej restauracji.
Przepyszne jedzenie i najlepszy kelner na świecie to właśnie cały urok konoby "Tić".
jurow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurow » 24.05.2015 08:28

Może ktoś poleci niedrogą knajpkę w okolicy Gradaca…..
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 24.05.2015 10:07

Witam,
Może ktoś polecić jakiś konob w którym można dobrze zjeść w Igrane lub okolicznych miejscowościach .
Ostatnio edytowano 28.05.2015 13:56 przez max21, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone