Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 31.08.2014 20:37

O widzisz ,czyli nie tylko ja mam mieszane uczucia ...szkoda,skoro była to taka wspaniała restauracja .
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.08.2014 20:45

andeo napisał(a):O widzisz ,czyli nie tylko ja mam mieszane uczucia ...szkoda,skoro była to taka wspaniała restauracja .

Zaraz tam wspaniała :) Fajna była :) Moim zdaniem tak jak pisałem, nie wyrabiają się. A ilość ludzi, głównie Polaków była porażająca. To, że sie nie wbiliśmy z marszu do konoby w Janjinie, to rozumiem, ale żeby w Borku rezerwować to przesada :)
Byliśmy za to na pece u państwa Munitić. Ja za peką mięsną z jagnięciny i cielęciny nie przepadam ale inni mówili, że było bardzo dobre. Do tego świetne ziemniaczki i chleb wielkości peki :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 31.08.2014 20:58

Warto zapamiętać.Pamiętam ten filmik ,czy to jest w Orebicu?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.08.2014 21:01

andeo napisał(a):Warto zapamiętać.Pamiętam ten filmik ,czy to jest w Orebicu?

Nie, to jest w drodze do Orebića :)
Tu się zjeżdża:
https://www.google.pl/maps/@42.969961,1 ... yiio-g!2e0
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 31.08.2014 21:06

może kiedyś tam zajrzę :) dzięki
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.08.2014 21:08

andeo napisał(a):może kiedyś tam zajrzę :) dzięki

Trzeba zamawiać wcześniej. My zostawiliśmy 200 kun zaliczki. Za wszystko wyszło po 170 kun na głowę. (peka, chleb, wino, napitki mocne i słabe)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 31.08.2014 23:04

Bocian napisał(a):
asikx&rafikx napisał(a):W Dalmatinskiej wszystko w porządku.
Ośmiornica palce lizać, kurczak z grilla dopieczony bez zastrzeżeń :D , blitva z krumpirom i čevapy miodzio, nie było Joško tylko drugi z kelnerów więc obsługa bez zarzutu również (chociaż my i z Joško nie mieliśmy nigdy negatywnych odczuć).
Mate witał nas z taką radością, że aż miło myśleć o kolejnej wizycie.

Aśka

Muszę zweryfikować swoje zdanie na temat tego lokalu. Byliśmy tam w czasie naszego pobytu tylko raz. Jadłem gavuni i to nie były gavuni. Albo srdele albo małe cipale. Ok, były spoko ale to już nie to. Inni mieli słabsze odczucia, blitwa była w całych liściach i bez czosnku, ośmiornicy było mało i była słaba. Argumentem obsługi było to, że nie maja czasu, tyle ludzi... A że ludzi w maxa świadczy to, że trzeba miejsca rezerwować. Nie dają rady moim zdaniem, takiemu natłokowi ludzi. I zjechali w dół z jakością, idąc z cenami lekko w górę.

Nie byliśmy tam wcześniej, w tym roku po raz pierwszy w Borku i po raz pierwszy w Dalmatynskiej Kucy. Nam tam jedzenie smakowało i mamy pozytywne wrażenia z tej konoby... :D
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.09.2014 17:26

Bocian napisał(a):Byliśmy za to na pece u państwa Munitić. Ja za peką mięsną z jagnięciny i cielęciny nie przepadam ale inni mówili, że było bardzo dobre. Do tego świetne ziemniaczki i chleb wielkości peki :)

Konoba Munitić nie nosi nazwy od nazwiska Tiho i Jasny, gdyż oni są Volarević ;-)
A knajpa jest, faktycznie, przednia. Choć styl zupełnie inny niż choćby Dalmatinska Kuca w Borku - choćby z powodu nie istnienia w zasadzie jelovnika.
A z jakości chleba słyną w całej okolicy. Nawet Bobo zamawia u nich na większe okazje.

R.
Ostatnio edytowano 02.09.2014 17:35 przez asikx, łącznie edytowano 1 raz
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.09.2014 17:34

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):Muszę zweryfikować swoje zdanie na temat tego lokalu. Byliśmy tam w czasie naszego pobytu tylko raz. Jadłem gavuni i to nie były gavuni. Albo srdele albo małe cipale. Ok, były spoko ale to już nie to. Inni mieli słabsze odczucia, blitwa była w całych liściach i bez czosnku, ośmiornicy było mało i była słaba. Argumentem obsługi było to, że nie maja czasu, tyle ludzi... A że ludzi w maxa świadczy to, że trzeba miejsca rezerwować. Nie dają rady moim zdaniem, takiemu natłokowi ludzi. I zjechali w dół z jakością, idąc z cenami lekko w górę.

Nie byliśmy tam wcześniej, w tym roku po raz pierwszy w Borku i po raz pierwszy w Dalmatynskiej Kucy. Nam tam jedzenie smakowało i mamy pozytywne wrażenia z tej konoby... :D

Problem z gavuni jest taki, jak ogólnie z rybami w tym roku, mianowicie jest ich bardzo mało. O kiepskich gavuni w DK usłyszałem w dniu przyjazdu, więc nawet nie podejmowałem próby. Natomiast ilość ludzi w tej knajpie była, moim zdaniem, największa od czasu kiedy gościmy w tamtych okolicach.
Natomiast w Matusko chcieli mi otruć małżonkę, serwując jej niejadalne kalmary. Potwory wielkości pół talerza, kompletnie niejadalne. Nasz młody gospodarz tłumaczył nam, że to nie są lignje tylko jakieś coś innego, nie nadającego się do przyrządzania metodą rusztu. Knajpy to biorą, bo to tańsze jest o połowę. Matuszkowi podziękowaliśmy więc za uwagę i, niestety więcej tam się nie pojawiliśmy.

R.
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 02.09.2014 18:12

Bocian napisał(a):

Trzeba zamawiać wcześniej. My zostawiliśmy 200 kun zaliczki. Za wszystko wyszło po 170 kun na głowę. (peka, chleb, wino, napitki mocne i słabe)

My w tym roku zamówiliśmy sobie w tej konobie peke mięsną dla dwóch osób. Całość nas kosztowała 320 kun razem z alkoholem w postaci wina i travaricy. Niezwykle mili gospodarze, gawędziliśmy sobie z nimi do późnych godzin. W przyszłym roku nastawiamy się tam na owoce morze w ich wykonaniu. Na pożegnanie dostaliśmy od gospodarzy jeszcze pół bochna świeżego chleba.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.09.2014 19:50

piamir napisał(a):
Bocian napisał(a):

My w tym roku zamówiliśmy sobie w tej konobie peke mięsną dla dwóch osób. Całość nas kosztowała 320 kun razem z alkoholem w postaci wina i travaricy. Niezwykle mili gospodarze, gawędziliśmy sobie z nimi do późnych godzin. W przyszłym roku nastawiamy się tam na owoce morze w ich wykonaniu. Na pożegnanie dostaliśmy od gospodarzy jeszcze pół bochna świeżego chleba.

Czyli cena ta sama. My dostaliśmy także chleb i resztę tego co nie zjedliśmy.
sechmet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sechmet » 08.09.2014 20:41

Munitic juz niestety zamkniety, przejezdzalismy wczoraj i dzisiaj z zamiarem wstapienia.
Ja ze swojej strony polecam wspomniane juz wczesniej Stagnum w Stonie, absolutnie najlepsze czarne risotto jakie mielismy okazje zjesc, filet Stagnum, makarony i miesa tez baardzo godne. Bistro Trumpetta i Barsę w Loviste na ryby, Vrgorac w Kuciste na szaszlyk Dubrownik, smazone sardele i kalmary (inne pozycje przyzwoite ale nie wybitne), Stari Kapetan w Orebicu na mięso i spaghetti z krewetkami. W planach jeszcze peka w Panoramie...
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 09.09.2014 06:53

sechmet napisał(a):Ja ze swojej strony polecam wspomniane juz wczesniej Stagnum w Stonie, absolutnie najlepsze czarne risotto jakie mielismy okazje zjesc, filet Stagnum, makarony i miesa tez baardzo godne.

Potwierdzam, dobre i w dodatku w przyzwoitej cenie...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.09.2014 07:03

Najlepsza jest w Roč.
Wszystko pyszne, pani podająca uśmiechnięta.
Super smaki.
Polecam.
sailor-ro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sailor-ro » 09.09.2014 21:05

Cześć,

Rovinj
gorąco polecam Sorriso przy ul.Benussi 12. Klimatyczne miejsce z pysznym jedzeniem.

pozdrawiam
M.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone