Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 22.07.2014 21:14

Aha ,czyli zachowanie kelnerów to norma :D a rybki to chyba nie serdele,malutkie były,ale faktycznie,niektóre gorzkawe tylko .No w każdym razie ,podsumowując ,szału nie było...ale za to plaża fajna bardzo ,zrekompensowała nam pierwsze wrażenie :oczko_usmiech:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 23.07.2014 06:03

andeo napisał(a):Aha ,czyli zachowanie kelnerów to norma :D a rybki to chyba nie serdele,malutkie były,ale faktycznie,niektóre gorzkawe tylko .No w każdym razie ,podsumowując ,szału nie było...ale za to plaża fajna bardzo ,zrekompensowała nam pierwsze wrażenie :oczko_usmiech:

Przecież kelner to Chorwat a jemu wszystko wolno-gdyby na Ciebie naluł to masz powiedzieć że deszcz pada :D a co do gorzkich ryb to jak są gówniano sprawione to będą gorzkie i żadne tłumaczenie tutaj nie pomoże miałem taką sytuację na Kubie i po interwencji zostałem obsłużony wzorowo a tutaj zapewne zostałbym olany bo to przecież Chorwacja i tam wszystko im wolno.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 23.07.2014 06:48

Z napisał(a):
andeo napisał(a):Aha ,czyli zachowanie kelnerów to norma :D a rybki to chyba nie serdele,malutkie były,ale faktycznie,niektóre gorzkawe tylko .No w każdym razie ,podsumowując ,szału nie było...ale za to plaża fajna bardzo ,zrekompensowała nam pierwsze wrażenie :oczko_usmiech:

Przecież kelner to Chorwat a jemu wszystko wolno-gdyby na Ciebie naluł to masz powiedzieć że deszcz pada :D a co do gorzkich ryb to jak są gówniano sprawione to będą gorzkie i żadne tłumaczenie tutaj nie pomoże miałem taką sytuację na Kubie i po interwencji zostałem obsłużony wzorowo a tutaj zapewne zostałbym olany bo to przecież Chorwacja i tam wszystko im wolno.

myślę, że kilkanaście uwag ze strony klientów i w końcu musieliby coś z tym robić... w końcu to my turyści płacimy i wymagamy... :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.07.2014 13:59

Z napisał(a):

Jadłeś kiedyś gavuni?
ewa.krakuska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 23.07.2014 23:12

z powodu paskudnych burz, zmuszona byłam zatrzymać się w konobie Dalmatinska Kuća w Drace,
mimo bardzo późnej pory udało się przygotować dla nas dodatkowy stolik wewnątrz,

jedliśmy:
spaghetti z grzybami - najpyszniejsze jakie kiedykolwiek jadł zamawiający
spaghetti z owocami morza - genialne
hobotnica na salatu - rewelacyjna!
palacinki - dobre jak zwykle w Chorwacji

ta konoba, mimo że niepozorna okazała się niezwykła , jak i potrway w niej serwowane

dodam jeszcze konobę Peljeski Dvori w Orebicu,
za przemiłą obsługę nalezy im się medal !!! ( jedzenie też dobe)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 24.07.2014 05:57

Bocian napisał(a):
Z napisał(a):

Jadłeś kiedyś gavuni?

A wczytałeś się w tekst że niektóre były gorzkie?trędowate jakieś czy nie chciało się wszystkich dobrze przyrządzić
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.07.2014 07:25

Zbyszek, wczytałem sie bo przecież na to odpowiadałem. Gavuni to rybka która ma 3-4cm. Jej sie nie przyrządza tylko wrzuca cała na głęboki olej po posypaniu mąką. Jak frytki. Jeśli rybka jest trochę większa, ma więcej wnętrzności i bywa gorzkawa. Ot i wszystko.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.07.2014 07:27

ewa.krakuska napisał(a):za przemiłą obsługę nalezy im się medal !!! ( jedzenie też dobe)

Od lat obsługa nas tam poznaje, wita sie z nami :) Szefem sali jest przemiły gość a kelnerem jego (chyba) bratanek.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 24.07.2014 07:50

Bocian napisał(a):Zbyszek, wczytałem sie bo przecież na to odpowiadałem. Gavuni to rybka która ma 3-4cm. Jej sie nie przyrządza tylko wrzuca cała na głęboki olej po posypaniu mąką. Jak frytki. Jeśli rybka jest trochę większa, ma więcej wnętrzności i bywa gorzkawa. Ot i wszystko.

nigdy nie jadłam te rybki... czyli z tego co zrozumiałam należy wybierać te najmniejsze? one są najsmaczniejsze?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.07.2014 07:51

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):Zbyszek, wczytałem sie bo przecież na to odpowiadałem. Gavuni to rybka która ma 3-4cm. Jej sie nie przyrządza tylko wrzuca cała na głęboki olej po posypaniu mąką. Jak frytki. Jeśli rybka jest trochę większa, ma więcej wnętrzności i bywa gorzkawa. Ot i wszystko.

nigdy nie jadłam te rybki... czyli z tego co zrozumiałam należy wybierać te najmniejsze? one są najsmaczniejsze?

Wszystkie są smaczne. Trzeba skropić dobrze cytryną i wszystko :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 24.07.2014 07:55

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):

Wszystkie są smaczne. Trzeba skropić dobrze cytryną i wszystko :)

i popić winem zapewne?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.07.2014 08:05

Jak najbardziej :) Z tym że ja popijam piwem :)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 24.07.2014 08:27

ewa.krakuska napisał(a):dodam jeszcze konobę Peljeski Dvori w Orebicu,
za przemiłą obsługę nalezy im się medal !!! ( jedzenie też dobe)

Tak zwykle bywa: im gorsze jedzenie tym "milsza" obsługa...
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 24.07.2014 08:37

Bocian napisał(a):
Od lat obsługa nas tam poznaje, wita sie z nami :) Szefem sali jest przemiły gość a kelnerem jego (chyba) bratanek.

MWN napisał(a):Tak zwykle bywa: im gorsze jedzenie tym "milsza" obsługa...

..znakiem przedmówcy..kiepskie żarcie tam mają :oczko_usmiech:
anita.o
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anita.o » 24.07.2014 09:06

witam :) mam pytanie czy w Makarskiej można zjeść jedzenie podawane w formie bufetu np. w jakiejś restauracji przy hotelu?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone