Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 18.07.2014 14:18

Bocian napisał(a):Andrzejku, a było coś do jedzenia? :lol:

O to samo chciałbym zapytać , bo jak dla mnie tam nie ma nic do jedzenia. Za owocami morza nie przepadam (próbowałem), ryb niewiele jem (przecież przez cały urlop nie będę jadł tylko ryb ).
Takie pytanie podejrzewam ,ze nikt nie sprawdzał , ale może jednak tak. Jakby mnie ,,odbiło" i zachciało się zjeść śniadanie w knajpce to jest szansa na ,,śniadanie kontynentalne"( tylko ,żeby ryb nie było , ani owoców morza :lol: ) . Pomijam opcje hotelowe , chodzi mnie o miejscowe knajpki. Są one tak z rana otwarte?
Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.07.2014 14:20

Raczej zamknięte.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.07.2014 15:45

W Cro otwarte jest sporo knajpek nawet po 6-ej rano.
Serwowana jest kawa, woda, lampka wina.
Nikt Ciebie nie wygoni, jak przyjdziesz z jakimś ciachem kupionym obok w pekarze.
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 18.07.2014 23:30

To zupełnie inaczej jak w Polsce, tutaj by mnie przegonił ścierką jakbym jedzenie przyniósł własne. Mnie raczej chodziło o podanie śniadania w stylu angielskim (przepraszam Wam chodzilo o bardziej lekkie śniadania w stylu włoskim lub francuskim) powiedzmy takiego: jajka z bekonem (ew. w szklance) , ew. parówki, croissant, kawka , ew sok pomarańczowy. Np. wiem ,ze w Krakowie w niektórych restauracjach bez problemu coś takiego dostanę. Pytam jakby mnie kiedyś naszło (miał lenia :roll: :oops: ) i chciałbym sobie wyskoczyć na takie śniadanko.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.07.2014 07:24

Tam, gdzie chadzaliśmy rano w Pakostane, nie.
Innych knajpek nie testowałem.
Może w Dubrovniku, na Cavtacie czy Skradinie koło marin, jest to możliwe, lecz my w tych godzinach nie byliśmy.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.07.2014 07:32

Knajpki jeśli są rano otwierane w Cro, to po to aby wypić kawę i poczytać prasę a nie jeść śniadania w polskim znaczeniu tego słowa.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 19.07.2014 14:32

Jak jadę "tam" to czasami jadam waśne "tak" :D :D Inne rzeczy do jedzenia mam przez cały rok ... :lol: :lol:
Pozdravki :D :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.07.2014 14:38

wojan napisał(a):

Jak jadę "tam" to czasami jadam waśne "tak" :D :D Inne rzeczy do jedzenia mam przez cały rok ... :lol: :lol:
Pozdravki :D :papa:

Wiem :) Też tak mam :)
Pozdrav.
endi1975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) endi1975 » 21.07.2014 17:14

MWN napisał(a):Miejscowość Dugie Nijve droga z Makarskiej do Vrgac, bodaj 512, za kościołem (po lewej) jest po prawej konoba: N43⁰12’30.45’’
E 17⁰14’13.17’’
Za 23 km owej drogi
Oto fotka:

ale czy tam jest dobra jagnięcina ??? :hut:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 21.07.2014 19:22

Niemal tak dobra jak w Albanii!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.07.2014 19:26

W Armenii też jest dobra.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 22.07.2014 16:49

Podczas mojego pobytu na Pelješcu zajrzeliśmy też na chwilkę do Borka ,znaleźliśmy malutką plażyczkę,poplażowaliśmy, a potem zachciało nam się coś zjeść.Przypomniały mi się recenzje na Cro ,że warto wstąpić do Dalmatinskiej Kući.Tak też zrobiliśmy,zamówiliśmy gavuni,jakąś białą rybkę i córka pierś z kurczaka ,do tego miks sałat.Menu po polsku, więc myśleliśmy,że dobrze się zrozumiemy z kelnerem.Zapisywał co mówimy,ale chyba nie do końca zrozumiał...hmmm zamiast sałat przyniósł grillowaną cukinię czy coś w ten deseń,pierś byla niedosmażona,surowa w środku ,mimo że czasu mieli dość,bo na dania czekaliśmy długo.
Po zjedzeniu ,kelner długo był nieuchwytny,mimo że ludzi nie było prawie w ogóle,chcieliśmy domówić jeszcze lody na deser,ale zniechęcił nas brak kelnera .w końcu przyszedł ,podał rachunek nabazgrany długopisem,nie bardzo wiedziałam co jest co,spytałam,to lekko speszony mi wyjaśnił,powiedziałam ,że ok,ale on przyniósł oryginalny rachunek wydrukowany,na którym była inna suma niż na tym pisanym długopisem,o dziwo na tym drukowanym suma była wyższa 8O .podsumowując,ani obsługa ani jedzonko nas nie zachwyciło,niektóre rybki były gorzkie ..nie wiem może tak miało być,a ja się nie znam,ale stosunek ceny do jakości jedzenia nieadekwatny.Raczej już tam nie wrócimy.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.07.2014 17:16

Cały Joško, jakbym go widział :)
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 22.07.2014 17:42

andeo napisał(a):Raczej już tam nie wrócimy.

Oj a ja owszem, a ja tak... już za chwileczkę, już za momencik :D :D :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.07.2014 20:11

asikx&rafikx napisał(a):
andeo napisał(a):Raczej już tam nie wrócimy.

Oj a ja owszem, a ja tak... już za chwileczkę, już za momencik :D :D :D

Ja sie tam nie sparzyłem :) A, że obsługa jak w oleju sie porusza to fakt :) Taki urok :twisted:
Gavuini, szczególnie te większe bywają gorzkie bo to wnętrze jest gorzkawe. Chyba, ze to w ogóle były większe srdele. Zasada jest prosta, więcej flaków = bardziej gorzkie :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone