Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.06.2014 19:43

MWN napisał(a):
Bocian napisał(a):Raczej wolałbym siedzieć na patio w Peljeski Dvori niż tam przy ulicy. I jakoś nic nam tam nie śmierdziało :)

Jak komuś nie przeszkadza stary śmierdzący tłuszcz i kilogramami stosowany czosnek by to wszystko zabić..,. to nie mam pytań.

Rozumiem, że byłeś i uraczyli cię starym śmierdzącym tłuszczem i kilogramami czosnku? Jakoś cromaniacy robili tam spotkania i nikt sie nie skarżył :) Ale wiem, wiem, u bliźniaków lody też są beznadziejne :lol:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 14.06.2014 19:52

Oczywiście, te po drugiej stronie są o niebo lepsze. Cyrkowe tricki nie są podstawą mojej oceny i nie zaciemniają mi oczu, jak wielu innym.
BTW: Jest nowa kawiarnia Antunovica, tuż obok portu po dawniejszym Tisaku; dziś było uroczyste otwarcie z księdzem i pompą. Zobaczymy jak pójdzie im dalej...
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 14.06.2014 19:53

Bocian napisał(a):
MWN napisał(a):
Bocian napisał(a):Raczej wolałbym siedzieć na patio w Peljeski Dvori niż tam przy ulicy. I jakoś nic nam tam nie śmierdziało :)

Jak komuś nie przeszkadza stary śmierdzący tłuszcz i kilogramami stosowany czosnek by to wszystko zabić..,. to nie mam pytań.

Rozumiem, że byłeś i uraczyli cię starym śmierdzącym tłuszczem i kilogramami czosnku? Jakoś cromaniacy robili tam spotkania i nikt sie nie skarżył :) Ale wiem, wiem, u bliźniaków lody też są beznadziejne :lol:

To twoja interpretacja - tak nigdy nie napisałem...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.06.2014 19:57

MWN napisał(a):
Bocian napisał(a):
MWN napisał(a):

To twoja interpretacja - tak nigdy nie napisałem...

Pisałeś i polecałeś jakiś lokal, pisząc, że
Reszta syfu w Orebicu śmierdzi nawet jak się przechodzi (Amfora).

Jak sam napisałeś minusem jest w polecanej knajpce
siedzenie w upale przy ruchliwej ulicy

Czy mówiąc o interpretacji piszesz o lodach?
krzyspvfr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyspvfr » 14.06.2014 20:05

Takie pytanie - czy do Konoby Munitić można tak sobie po prostu zajechać (w lipcu) i zjeść coś pysznego? Czy trzeba się wcześniej umawiać?
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 14.06.2014 20:17

Nie pisałem tak o lodach, więc czytaj dokładnie
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 14.06.2014 20:28

Ale jaja tu ludzie piszą ... Niedługo zaczną pisać " bierzemy jedno danie na 6 osób - jest super - nie jesteśmy najedzeni ale jesteśmy w Chorwacji - jest cudownie "
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.06.2014 20:34

MWN napisał(a):Nie pisałem tak o lodach, więc czytaj dokładnie

Pytałem czy pisałeś tak o lodach a nie twierdziłem. Powtarzam, polecasz jedną knajpę twierdząc, że inne to syf. Ja twierdzę, że Peljeski Dvori syfem nie jest. Pytam więc czy byłeś w Peljeski Dvori?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.06.2014 21:01

krzyspvfr napisał(a):Takie pytanie - czy do Konoby Munitić można tak sobie po prostu zajechać (w lipcu) i zjeść coś pysznego? Czy trzeba się wcześniej umawiać?

Było pisane i to jest naturalne, że jak chcemy zjeść peke to trzeba zamawiać wcześniej. Co do peki to polecam Panoramę w Bilopolje nad Orebićem. Nam smakowała z hobotnicy. I mają świetną lemoniadę.
https://www.google.com/maps/@42.97883,1 ... 8xu_rg!2e0
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.06.2014 06:50

Klikając na link nie ma tej konoby tylko restauracja Piccolo. Czyżby dzieci się tam stołowały. :roll:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 15.06.2014 12:09

Bocian napisał(a):
krzyspvfr napisał(a):Takie pytanie - czy do Konoby Munitić można tak sobie po prostu zajechać (w lipcu) i zjeść coś pysznego? Czy trzeba się wcześniej umawiać?

Było pisane i to jest naturalne, że jak chcemy zjeść peke to trzeba zamawiać wcześniej. Co do peki to polecam Panoramę w Bilopolje nad Orebićem. Nam smakowała z hobotnicy. I mają świetną lemoniadę.

A przypomnij w jakich rejonach półwyspu jest Konoba Munitić? są jakieś drogowskazy do niej?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.06.2014 15:56

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):

A przypomnij w jakich rejonach półwyspu jest Konoba Munitić? są jakieś drogowskazy do niej?

orebic-piekne-i-niepowtarzalne-wakacje-1-14-06-2014-t45447.html#p1406822
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 15.06.2014 17:20

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):

orebic-piekne-i-niepowtarzalne-wakacje-1-14-06-2014-t45447.html#p1406822

Dziękuję
lillylive
Croentuzjasta
Korcula konoby

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 16.06.2014 19:29

Witam serdecznie
Proszę o polecenie konoby na wyspie Korcula gdzie mozna zjesc smaczną rybkę oraz pizzerni,za kilka dni bedziemy stacjonować w Zavalaticy ale dojazd na obiadek nie stanowi problemu,z góry dziękuję!
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 18.06.2014 07:41

Wybrałem się do Peleski Dvori wczoraj jeszcze raz, czy coś się nie zmieniło od poprzedniego roku. Owszem ceny w wgórę. Za obiad z kawą i piwem dla 2 osób w Noe płaciłem 140 kn, w Dvori bez piwa i kawy 200. Jakość - taka sobie!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone