Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 10.06.2014 22:53

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):w tej to chyba nie byliśmy... ale może w tym roku tam zawitamy... chyba polecałeś tam ośmiornicę... Dobrze zapamiętałam?

Sam nie pamietam :) Ta konoba to jedna z pierwszych od strony portu.
Tu sie wchodzi.
https://www.google.com/maps/@42.973917, ... tDoKmQ!2e0

to na pewno tam nie byliśmy... choć oglądaliśmy ją.... :D :D szukając miejsca do jedzenia.... i tą ominęliśmy... ale nic to wszystko jest do nadrobienia :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 12.06.2014 12:51

Przeczytałam wątek i mam pytanie,czy Dalmatinske Kuće są dwie?w Drace i w Borku?
Ostatnio edytowano 12.06.2014 14:12 przez andeo, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.06.2014 12:54

andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 12.06.2014 14:15

dzięki.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 12.06.2014 14:55

andeo napisał(a):Przeczytałam wątek i mam pytanie,czy Dalmatinske Kuće są dwie?w Drace i w Borku?

W Drace to jadałam często... piękny tamaryszek tam rosnie :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.06.2014 15:01

maluszek napisał(a):
andeo napisał(a):Przeczytałam wątek i mam pytanie,czy Dalmatinske Kuće są dwie?w Drace i w Borku?

Smaczny ten tamaryszek? :lol:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 12.06.2014 21:28

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):

Smaczny ten tamaryszek? :lol:

Smacznie się pod nim jadło... :mrgreen:
anna chmiel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna chmiel » 13.06.2014 14:51

Coś mi się przypomina ,że nasz chorwacki gospodarz tłumaczył nam przy rybce z grilla,że ryba w Polsce pod nazwą Dorada to nie to samo co ich Orada. Może się mylę. Jakby co upewnię się początkiem lipca. Tak czy inaczej smacznego :-)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 14.06.2014 00:05

anna chmiel napisał(a):Coś mi się przypomina ,że nasz chorwacki gospodarz tłumaczył nam przy rybce z grilla,że ryba w Polsce pod nazwą Dorada to nie to samo co ich Orada. Może się mylę. Jakby co upewnię się początkiem lipca. Tak czy inaczej smacznego :-)

Prawda rózni się jedną literą :mrgreen:
anna chmiel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna chmiel » 14.06.2014 11:24

maluszek napisał(a):
anna chmiel napisał(a):Coś mi się przypomina ,że nasz chorwacki gospodarz tłumaczył nam przy rybce z grilla,że ryba w Polsce pod nazwą Dorada to nie to samo co ich Orada. Może się mylę. Jakby co upewnię się początkiem lipca. Tak czy inaczej smacznego :-)

No właśnie nie tylko jedynie jedną literą. Mówił,że są to 2 różne ryby a to,że są podobne z nazwy wszystkich myli i uważają je za równoważne sobie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.06.2014 11:29

Moim zdaniem to te same ryby.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 14.06.2014 11:33

Z czystym sumieniem mogę polecić NOAH (dawne Punto) na głównej ulicy Orebica, tuż za tą nową wielką piekarnią Antonia. Minusem jest siedzenie w upale przy ruchliwej ulicy. W każdym razie my bierzemy na 2 osoby jedno danie główne i sałatę. Nikt się nie zawiedzie. Reszta syfu w Orebicu śmierdzi nawet jak się przechodzi (Amfora).
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.06.2014 14:00

Raczej wolałbym siedzieć na patio w Peljeski Dvori niż tam przy ulicy. I jakoś nic nam tam nie śmierdziało :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 14.06.2014 14:23

anna chmiel napisał(a):
maluszek napisał(a):

No właśnie nie tylko jedynie jedną literą. Mówił,że są to 2 różne ryby a to,że są podobne z nazwy wszystkich myli i uważają je za równoważne sobie.

Pewnie, że są to różne ryby. W Chorwacji masz świeżo poławiane a u nas przywożone najczęściej z Turcji.... taka jest różnica i czy świeże? :lol:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 14.06.2014 19:41

Bocian napisał(a):Raczej wolałbym siedzieć na patio w Peljeski Dvori niż tam przy ulicy. I jakoś nic nam tam nie śmierdziało :)

Jak komuś nie przeszkadza stary śmierdzący tłuszcz i kilogramami stosowany czosnek by to wszystko zabić..,. to nie mam pytań.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone