Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cimek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cimek » 10.06.2014 13:28

Fanka napisał(a):hmm, ale to chyba nie o to chodziło, niech mnie ktoś poprawi jeśli coś poplączę...Ta duża najlepsza dorada to oceaniczna ryba ważąca coś 5-6 kg, natomiast te małe to są hodowlane, hodują je w klatkach w morzu we Włoszech i nie tylko tam. Osobiście nie jadłam dorady w Cro i nie wiem jakie tam mają.

Wiesz możesz mieć rację bo dorada osiąga nawet 70cm długości a przy jej gabarytach osiągnięcie 5-6 kg nie powinno być problemem. Fakt - jest to ryba którą hoduje się dość często dlatego są sprzedawane gdy mają 300-500g. I pewniej nadzwyczajnie w CRO też jest ta hodowlana w większości sklepów. Wyjątkiem pewnie są targi rybne. Ale co mają w restauracjach i Konobach tego się pewnie nie dowiemy.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 10.06.2014 18:36

odsyłam tutaj
http://ryby.wwf.pl/dorada/ do poczytania... :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.06.2014 18:37

A która to ta taka słaba restauracja w Orebiću? 8)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.06.2014 19:45

OAZA tylko lody sprzedaje.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 10.06.2014 20:45

maluszek napisał(a):odsyłam tutaj

O mamo...
Nie kupuj dorady 8O
No ładnie się dokopałam...teraz nawet jej nie spróbuje i po co ciekawskim być :mrgreen:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 10.06.2014 22:06

Fanka napisał(a):

O mamo...
Nie kupuj dorady 8O
No ładnie się dokopałam...teraz nawet jej nie spróbuje i po co ciekawskim być :mrgreen:

właśnie.... lepiej nie wiedzieć za dużo :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.06.2014 22:07

maluszek napisał(a):
Fanka napisał(a):

O mamo...
Nie kupuj dorady 8O

właśnie.... lepiej nie wiedzieć za dużo :mrgreen:

Bocian napisał(a):A która to ta taka słaba restauracja w Orebiću? 8)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 10.06.2014 22:17

W Orebicu jadłam tylko w Babilonie (chyba tak się nazywała) i jeszcze w jednej, gdzieś na nabrzeżu, ale nie pamiętam nazwy. Obie były ok, choć Babilon lepszy.... :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.06.2014 22:19

maluszek napisał(a):

W Orebicu jadłam tylko w Babilonie (chyba tak się nazywała) i jeszcze w jednej, gdzieś na nabrzeżu, ale nie pamiętam nazwy. Obie były ok, choć Babilon lepszy.... :lol:

Bo pisałaś, ze jedna beznadziejna... :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 10.06.2014 22:21

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):

Bo pisałaś, ze jedna beznadziejna... :)

Ja??? ależ skąd...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.06.2014 22:24

maluszek napisał(a):
maluszek napisał(a):
Ja??? ależ skąd...

A odnośnie knajpek z jedzeniem w Orebicu. Dla mnie było ich zdecydowanie za mało. Chyba, że gdzieś są ukryte, ale przy główym deptaku malutko.. a jedna to zupełne dno... Za to w Korculi nadmiar 8)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 10.06.2014 22:28

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
maluszek napisał(a):
Ja??? ależ skąd...

A odnośnie knajpek z jedzeniem w Orebicu. Dla mnie było ich zdecydowanie za mało. Chyba, że gdzieś są ukryte, ale przy główym deptaku malutko.. a jedna to zupełne dno... Za to w Korculi nadmiar 8)

ojej.... nawet nie pamiętam kiedy to pisałam... musiałam być po paru drinkach :mrgreen: z jednym na pewno się zgadzam. Trochę za mało knajpek... W jednej chyba nam średnio smakowało to raz a dwa strasznie długo czekaliśmy na obiad. Niestety nie pamiętam nazwy :x i to chyba o tą chodziło, w której było średnio. A że było to parę lat temu... :D a to co niemiłe szybko się zapomina.... :D pamiętam za to, w której nam smakowało :D
Ostatnio edytowano 10.06.2014 22:38 przez maluszek, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.06.2014 22:31

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
maluszek napisał(a):
Ja??? ależ skąd...

ojej.... nawet nie pamiętam kiedy to pisałam... musiałam być po paru drinkach :mrgreen: z jednym na pewno się zgadzam. Trochę za mało knajpek... W jednej chyba nam średnio smakowało to raz a dwa strasznie długo czekaliśmy na obiad. Niestety nie pamiętam nazwy :x

My w Orebiću chodzimy w sumie tylko do Peljeski Dvori. Już tam nas znają, wita się z nami szef sali, kelnerzy...
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 10.06.2014 22:40

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
maluszek napisał(a):
Ja??? ależ skąd...

ojej.... nawet nie pamiętam kiedy to pisałam... musiałam być po paru drinkach :mrgreen: z jednym na pewno się zgadzam. Trochę za mało knajpek... W jednej chyba nam średnio smakowało to raz a dwa strasznie długo czekaliśmy na obiad. Niestety nie pamiętam nazwy :x

My w Orebiću chodzimy w sumie tylko do Peljeski Dvori. Już tam nas znają, wita się z nami szef sali, kelnerzy...

w tej to chyba nie byliśmy... ale może w tym roku tam zawitamy... chyba polecałeś tam ośmiornicę... Dobrze zapamiętałam?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.06.2014 22:45

maluszek napisał(a):w tej to chyba nie byliśmy... ale może w tym roku tam zawitamy... chyba polecałeś tam ośmiornicę... Dobrze zapamiętałam?

Sam nie pamietam :) Ta konoba to jedna z pierwszych od strony portu.
Tu sie wchodzi.
https://www.google.com/maps/@42.973917, ... tDoKmQ!2e0
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone