Magdalena S. napisał(a):Czy ktoś może polecić jakieś fajne konoby w północnej części wyspy Brać? Gdzie tam warto zjeść?
Polecam konobę Figurica w Kolanie (na Pagu)
Krzysztof i Lidia napisał(a):Konoba RANČ w Tučepi. Bardzo klimatyczne miejsce z przepysznym jedzonkiem i winem. Jak tam trafić Konoba znajduje się po drodze do Gornego Tučepi. Idąc Jadranką w kierunku Pogory ostatnia asfaltowa droga w lewo.kroman napisał(a):Byłem tam z rodziną przedwczoraj i dzisiaj. Przedwczoraj jagnięcina i stek wołowy w pipeprzu poprzedzony krewetkami z grilla . A to wszystko przeplatane winem. Prawdziwa uczta dla podniebienia i ducha. Cena? Warta tych doznań.miejsce niepowtarzalne. Stoliki wkomponowane w gaj oliwny, nastrojowa muzyka .pierwsza klasa.
Dzisiaj. Równie klimatycznie, lecz mam wrażenia że za Lubina przepłaciłem. Rybka podana z pysznymi ziemniaczkami okraszonymi oliwą za 200 kn, to chyba przepłacone. Lignje na žaru dla żony równie wspaniałe i w akceptowalnej cenie. POLECAM.
Lechoo napisał(a):Gdzie dobrze i nie drogo zjem w Trogirze i na Ciovo ?
weSoLuTka napisał(a):witajcie.
Jaka jest szansa na zjedzenie świeżej ryby poza sezonem. Jak bylismy kilka razy w Tucepi to zaprzyjaznilismy sie z takim Panem co sprzedawal lody. My pomagalismy jemu, a on nam. Wtedy nam powiedzial ze w sezonie nie ma szans na zjedzenie dobrej ryby, bo jest za duzo ludzi.
Teraz jedziemy przed sezonem (druga polowa maja) i zastanawiam sie jak to bedzie z taka rybka
Wybieramy sie do Gradac, widzialam ze polecacie Marinero NO 1, wiec mamy jakis punkt zaczepienia.
henius34 napisał(a):W Omisiu, Nemirze ktoś gdzieś jadł?
Pozdrawiam
weSoLuTka napisał(a):witajcie.
Jaka jest szansa na zjedzenie świeżej ryby poza sezonem. Jak bylismy kilka razy w Tucepi to zaprzyjaznilismy sie z takim Panem co sprzedawal lody. My pomagalismy jemu, a on nam. Wtedy nam powiedzial ze w sezonie nie ma szans na zjedzenie dobrej ryby, bo jest za duzo ludzi.
Teraz jedziemy przed sezonem (druga polowa maja) i zastanawiam sie jak to bedzie z taka rybka
Wybieramy sie do Gradac, widzialam ze polecacie Marinero NO 1, wiec mamy jakis punkt zaczepienia.