Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pilin
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pilin » 05.09.2013 12:19

Witam,może ktoś polecić jakieś miejsca,gdzie można smacznie zjeść w Rabie?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.09.2013 12:30

Magdalena S. napisał(a):Czy ktoś może polecić jakieś fajne konoby w północnej części wyspy Brać? Gdzie tam warto zjeść?

Gdybyś wybierała się w okolice Selcy, Povlji czy Sumartinu to polecam opisana już w tym wątku i w kilku relacjach konobe "Hacjenda" . Znajduje się ona tutaj:
http://goo.gl/maps/0ioTQ
Pozdrav i Dobar tek :wink:
rystar1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rystar1 » 28.01.2014 19:09

Pomiędzy Baska Woda a Promajna w miejscowości Bast ok 3 km od Jardanki w górach Konoba "Mili" otwarta od 18 do 3 rano.
Pyszne jedzonko!!!
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 28.01.2014 19:49

Polecam konobę Figurica w Kolanie (na Pagu). Dają tam świetną jagnięcinę.
W Tribunju zaś nam najbardziej przypadła do gustu konoba Pijero - dobre kalmary, świetny tuńczyk.
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 03.03.2014 18:34

Polecam Konobę KRIČAK w Breli.
Klimatyczna to mało powiedziane, super jedzenie.
Szczególnie polecam zupę rybną i kalmary.
KRIČAK znajduje się przy zjeździe z magistrali do Breli Ščit.
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 04.03.2014 06:34

Witajcie!
Pierwszy tydzien urlopu planowany na Istrii.Szukam sprawdzonych knajpek na czas zwiedzania,okolice Rovnj lub Puli,Motovun lub inne takie klimatyczne miasteczko. co nieco "trza"objechac,wiec ustalimy trase kulinarna :-D
matusz1044
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matusz1044 » 04.03.2014 17:15

Mi się bardzo podobało w Konobie "Orka" w Petracane.
Ceny nie były wygórowane co innych konob, a według mnie było smacznie...
Na Pagu tak jak Pisał poprzednik:
Polecam konobę Figurica w Kolanie (na Pagu)
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 05.03.2014 10:45

Gdzie dobrze i nie drogo :lol: zjem w Trogirze i na Ciovo ?
z_byszek
Cromaniak
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 05.03.2014 15:16

Krzysztof i Lidia napisał(a):Konoba RANČ w Tučepi. Bardzo klimatyczne miejsce z przepysznym jedzonkiem i winem. Jak tam trafić :?: Konoba znajduje się po drodze do Gornego Tučepi. Idąc Jadranką w kierunku Pogory ostatnia asfaltowa droga w lewo.
kroman napisał(a):Byłem tam z rodziną przedwczoraj i dzisiaj. Przedwczoraj jagnięcina i stek wołowy w pipeprzu poprzedzony krewetkami z grilla . A to wszystko przeplatane winem. Prawdziwa uczta dla podniebienia i ducha. Cena? Warta tych doznań.miejsce niepowtarzalne. Stoliki wkomponowane w gaj oliwny, nastrojowa muzyka .pierwsza klasa.
Dzisiaj. Równie klimatycznie, lecz mam wrażenia że za Lubina przepłaciłem. Rybka podana z pysznymi ziemniaczkami okraszonymi oliwą za 200 kn, to chyba przepłacone. Lignje na žaru dla żony równie wspaniałe i w akceptowalnej cenie. POLECAM.

Faktycznie Konoba RANČ w Tucepi to jedna z najlepszych w jakiej byłem a na pewno najlepsza w Tucepi.
Natomiast co do cen to nie należą one do umiarkowanych. Ja podobnie miałem wrażenie, iż rybka wyszła stanowczo za drogo no ale cóż ..... w jakim klimaciku.
Wynajmują również apartamenty.

KonobęRANČmożna zobaczyć w internecie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.03.2014 13:26

Lechoo napisał(a):Gdzie dobrze i nie drogo :lol: zjem w Trogirze i na Ciovo ?

"duga" konoba bill dango - kieruj się z okrug gornji w kier. okrug donji.

Weź ze sobą sporo kaski bo za obiad na 2 osoby zapłaciłem ponad 50e
Ale stół był cały nasz ryba świeża i widok z restauracji niesamowity, zero ludzi bo z dala od miasta.

ps. kiedy jedziesz?
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 03.04.2014 15:07

witajcie.
Jaka jest szansa na zjedzenie świeżej ryby poza sezonem. Jak bylismy kilka razy w Tucepi to zaprzyjaznilismy sie z takim Panem co sprzedawal lody. My pomagalismy jemu, a on nam. Wtedy nam powiedzial ze w sezonie nie ma szans na zjedzenie dobrej ryby, bo jest za duzo ludzi.
Teraz jedziemy przed sezonem (druga polowa maja) i zastanawiam sie jak to bedzie z taka rybka :)
Wybieramy sie do Gradac, widzialam ze polecacie Marinero NO 1, wiec mamy jakis punkt zaczepienia.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 03.04.2014 17:08

weSoLuTka napisał(a):witajcie.
Jaka jest szansa na zjedzenie świeżej ryby poza sezonem. Jak bylismy kilka razy w Tucepi to zaprzyjaznilismy sie z takim Panem co sprzedawal lody. My pomagalismy jemu, a on nam. Wtedy nam powiedzial ze w sezonie nie ma szans na zjedzenie dobrej ryby, bo jest za duzo ludzi.
Teraz jedziemy przed sezonem (druga polowa maja) i zastanawiam sie jak to bedzie z taka rybka :)
Wybieramy sie do Gradac, widzialam ze polecacie Marinero NO 1, wiec mamy jakis punkt zaczepienia.

W knajpie być może nie ma szans lecz sam kupowałem ryby w sezonie od rybaka w Vodicach i nie chce mi się wierzyć aby je mroził razem z flakami.
onlys
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) onlys » 04.04.2014 14:42

henius34 napisał(a):W Omisiu, Nemirze ktoś gdzieś jadł?
Pozdrawiam

W Nemirze , obok sklepu Oscara jest restauracje (po prawej stronie), ale chodzi o inną....mijasz sklep i idziesz w kierunku Omisa, kilkadziesiat metrów. Tam jest niepozorna z wyglądu restauracja, w której podaje posiłki sam właściciel. Jedliśmy tam najlepszą rybną platę dla 2 osób .
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 09.04.2014 17:44

weSoLuTka napisał(a):witajcie.

Myślę, że najlepiej wybierać takie knajpki, gdzie wybierasz konkretną rybę przed jej przyrządzeniem. Przynajmniej wtedy ją widzisz i byle czego Ci nie wcisną. Ale czy ona na pewno będzie super świeża...?
skora1515
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) skora1515 » 15.04.2014 08:36

Witam Serdecznie!
W sierpniu pierwszy raz wybieram się do Cro. Spędzę 10 dni w Vodicach, mam więc pytanie. Gdzie polecacie dobrze, smacznie i stosunkowo niedrogo zjeść? WIem, że podane kryteria to w ewentualnych odpowiedziach, Wasza subiektywna opinia, ale od czegoś trzeba zacząć. Dziękuję za odpowiedzi. Pzdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone