Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 26.06.2012 12:33

Dzięki Asiu - jak tylko znajdziemy, to na pewno się wybierzemy
Pozdrawiam :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.06.2012 13:09

ewciaku napisał(a):Ja już za 3 dni jadę na Hvar. Będę z zapałem szukać nowych, wyśmienitych smaków, żeby móc się potem z Wami podzielić. :lol: :lol: :lol:

Jak Hvar, to polecam Konobę "Pelago" w Jelsie. W centrum jest sporo tabliczek kierujących, więc na pewno traficie. Bardzo klimatyczne wnętrze:

Obrazek

Oprócz tej sali jest jeszcze jedna, o surowym, kamiennym wystroju.
Wszędzie na ścianach wiszą ciekawe obrazki, a obok konoby jest galeria, w której można je kupić.

Jedliśmy tam tylko pizzę z prsutem, ale była pyszna :)

Wspaniałych wakacji na Hvarze życzę, a później czekam na relację :D
Pozdrawiam :papa:
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 28.06.2012 09:54

Maslinko - z Twoich relacji już dawno Pelago umieściłam na mojej liście do odwiedzenia 8) A że jestem fanką pizzy z prsutem na pewno spróbuję. :lol: :lol: :lol:

No to ja zmykam na 2 tygodnie. Może uda mi się w międzyczasie z Cro do Was zaglądnąć. :papa:
NATIOLES
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) NATIOLES » 03.07.2012 07:41

A polecacie coś w Dubrowniku i okolicach - widziałem tu cavtat ale może poleci któś jakąś konobe z owocami morza w okolicy DUB.
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 03.07.2012 11:14

a znacie jakieś w okol. Primosten?
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 03.07.2012 11:46

NATIOLES napisał(a):A polecacie coś w Dubrowniku i okolicach - widziałem tu cavtat ale może poleci któś jakąś konobe z owocami morza w okolicy DUB.

W Dubrovniku polecam konobę Moby Dick - http://www.gastronaut.hr/restoran.asp?id=2072

Wspaniałe żarełko tam nam podali - plata z owoców morza. Palce lizać
pisiorek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pisiorek » 04.07.2012 14:03

Joan65 napisał(a):
Cmok_Wawelski napisał(a):
Bocian napisał(a):
Joan65 napisał(a):Trpanj to metropolia w porównaniu z np Blażevem.

Albo z Podobuce :)
Słyszałem też że w wiosce Maslina, zaraz za wjazdem na półwysep , można zjeść dobre ostrygi. Sam nie próbowałem, może w tym roku.

W zeszłym roku chcieliśmy zmierzyć się z ostrygami, zatrzymaliśmy bolida przy głównej drodze na Peljescu i w budce No Name z ostrygami zakupiliśmy kilka sztuk. Wypas. Kamenica 5kun. Otwarcie gratis+cytryna i szefowa jeszcze liści laurowych rosnących opodal natargała gratis. Było smacznie i zdrowo choć stwierdzam, że bigos lepszy...:)

No wreszcie ktoś kto też zaliczył ostrygowo-mulową farmą w Drace NO NAME na Peljescu...kamenice widze nie zdrożały od 2009...5 kuna a mule po 4 kuna kilo...konsumpcja na miejscu wielce wskazana koniecznie z karafką winka i mule w sosie pomidorowym. Jeszcze 5 tygodni...

Możecie wrzucić dokładny namiar - np. z google maps - na tę hodowlę i miejsce, gdzie można zasmakować tych muli ? Byłbym wdzięczny i pewnie nie tylko ja. Jadę w tym roku na Peljesać i chętnie się zatrzymam w tym miejscu.
Pozdrawiam
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 04.07.2012 14:24

Ja polecam Gostionica Jablan,Senjska Draga19,Senj.znajduje sie przed Senjem,jezeli zjezdza sie z autostrady A1 na prom do Pagu albo Rabu...pyszna(i niedroga) jagniecina,frytki samorobne(nie z mrozonki),swieza salata i do tego Velebitsko piwko!!!Polecam!!!
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 04.07.2012 14:27

Budka przy wjeździe do Drace od strony Stonu.
U tego Pana
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=356 ... e&start=30
Nie sposób się pomylić, widać z drogi.
Obok są te zabudowania gospodarcze jak na zdjęciu
http://kolumber.pl/photos/show/place:563113/page:3
a dalej kapitańska willa.
Dasz radę bez nawigacji :wink:
willhaven
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) willhaven » 04.07.2012 16:03

Nasza grupa zakochala się rok temu w tej konobie :
http://www.dalmatinskakuca.com/ Peljesac, Drace.
ze względu na wyborną zupę pomidorową.
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 05.07.2012 05:36

willhaven napisał(a):Nasza grupa zakochala się rok temu w tej konobie :

Przechodziliśmy koło tej konoby ale rano więc było pusto, ale warto wiedzieć że dobrze karmią...
willhaven
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) willhaven » 05.07.2012 09:55

Joan65 napisał(a):
willhaven napisał(a):Nasza grupa zakochala się rok temu w tej konobie :

Przechodziliśmy koło tej konoby ale rano więc było pusto, ale warto wiedzieć że dobrze karmią...

My byliśmy mniej więcej w porach obiadowych i w sumie też bylo pusto, tzn. ktoś tam byl oprócz nas ale kupa stolików byla wolna z tym ,że my tam byliśmy we wrześniu...
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 05.07.2012 10:38

Ja polecam knajpkę, która znajduje się w tym miejscu.
Wyspa Pag, miejscowość LUN.

Obrazek

Niestety nazwy nie mam, ale tam akurat była tylko jedna.
Obrośnięta winoroślą, bardzo przyjemna.
Zamówiliśmy kalmary z grilla z blitwą, ziemniakami i z sałatką (cebulka, pomidor, ogórek).
Do tego wino ja białe, mój Ł. czerwone ;)
Coś pysznego!
Bardzo polecam, mimo upału było chłodno i mieliśmy miły widok na port. :)
Hej!
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 05.07.2012 11:50

W Dubrowniku mogę polecić kanjpkę:
KONOBA KAMENICE
Gundilićeva poljana, 8
20000 Dubrovnik Chorwacja
Jedliśmy tam tylko wszelakie owoce morza. Były bardzo dobre i w dobrych cenach. Ostatni raz byliśmy tam w 2008 roku, także nie wiem czy coś się nie zmieniło.
Znamienne było to, że aby zjeśc tam posiłek to trzeba było stanąć w kolejce i poczekać na wolny stolik. Obłożenie mieli spore :D

Pozdrav 8)
Sjemko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sjemko » 05.07.2012 12:06

NATIOLES napisał(a):A polecacie coś w Dubrowniku i okolicach - widziałem tu cavtat ale może poleci któś jakąś konobe z owocami morza w okolicy DUB.

W Dubrowniku dobre i w chyba przystępnej cenie jest też jedzenie w Kamenicy http://www.gastro.hr/Buffet-Kamenica-284.aspx
cennik
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone