MariuszGT napisał(a):Na forum praktycznie każdy ma inna trase.
MariuszGT napisał(a):Jedziemy do Mimice.A co do noclego to nie można niczego z marszu znalezc tylko trzeba rezerwowac?
MariuszGT napisał(a):Mam pytanie?Interesuje mnie najlepsza droga z Gdańska do Cro.Zaznaczam że wybieram sie tam pierwszy raz i to z trzy letnim dzieckiem a chciałbym w miare szybko uporac sie z trasa.Na forum praktycznie każdy ma inna trase. Moze odpowie mi ktos kto startuje z Pomorza.O jakiej porze najlepiej wyjechać i czy nocleg wchodzi w rachube?Prosze o pomoc bo we wtorek wyjeżdzam. 8O
paolooo napisał(a):czesto jeżdzę z Łodzi do Gdyni i zawsze wyjeżdżam na noc by zdażyc na prom. Wyjeżdżając ok.1 jestem w Gdyni na 6 i jade spokojnie.W sobote wróciłem z CRO i jechałem całe 24,5 godziny (ze spaniem w Bratysławie ok.3godzin). W/g mnie musisz zrobic tak: wyjedź na noc 22. w Łodzi bedziesz przed 3.Do Cieszyna zajmie ci 3.5 godz. i bedzie 6.30. Tu nie masz wyjścia musisz jechać dalej w Bratysławie bedziesz za 5 godzin ( nie masz szansy przyspieszyć bo korki przed Żylina) tj. ok11.30.No i chyba koniec twojej jazdy bo będziesz zmeczony.Jak pokimasz...no chociaż ze 4/5godzin jedziesz dalej. Startujesz o 17 i jedź na Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb. Jesli będzie to środek tygodnia to w Zagrzebiu masz szanse być na 23. No i znowu w kimę chociaż do 5.A dalej to już jak ci sie podoba, masz autostradę do Dubrownika jak malina.Z Gdańska do Mariboru masz cirka 1750km.....to jednak męczące zapewniam cię. Ale Chorwacja odwdzięczy ci sie słońcem, rakiją, winem i urokiem. POWODZENIA :wink: :D
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi