Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsza trasa z Gdańska do Cro (pierwszy wyjazd )

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 03.01.2018 22:18

Ja w tym roku macku pierwszy raz jade przez Wegry- zajeżdżamy na 2-3 noce do Budapesztu, dam Ci znać jak trasa bo jade na przelomie czerw/lipiec
słoń
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoń » 03.01.2018 22:44

Bratwojciech napisał(a):
badboytcz napisał(a):Czyli dochodzimy do wniosku że najlepsza trasa przez Węgry i Słowację :D

Niestety nie ma czegoś takiego jak najlepsza trasa. Jest tylko co kto lubi :D

Hejka
Domek kempingowy został właśnie zarezerwowany,więc na 26.06 muszę zameldować się w Szybeniku. Dwa lata temu jechałem z Człuchowa do Makarskiej przez CZ-A-SLO(MLP). Podróż rozbiłem na dwa dni z noclegiem w Mikulovie-jechaliśmy z 3 dzieci(5,3,1rok). Pierwszego dnia najgorzej z tej trasy wspominam Częstochowę , choć nie było aż tak strasznie. Drugiego dnia już było zle. Wiedeń mijałem o 8.30 więc korków nie było , przejazd płynny , prędkości zgodne z ograniczeniami(60,50). Do Ptuja wszystko poszło gładko. W Ptuju planowałem jechać bezpośrednio na Cvetlin , jednak wiedziony jakimś owczym pędem , przestałem słuchać się nawigacji i uczepiłem się rodaków jadących przede mną. To był błąd-trafiłem na "nowy most" i już potem bezpośrednio na zjazd na końcówke słoweńskiej autostrady , a tam jak to przy sobocie godzina około 11 "koral po horyzont". Przekulałem się w nim jakieś 3-4 kilometry i zjazd w bok na Videm pri Ptuju (zapewne dziś ten manewr byłby juz niewykonalny ze względu na autostradę , która sie wydłużyła od tamtego czasu). Obraliśmy kierunk na Cvetlin, tam tylko 3 auta. Lucko przejechane z marszu , no a potem info z radia ,że tunel Sveti Rok zamknięty i korek 50km! Zjechałem z autostrady i gdzieś bocznymi dróżkami starałem się ominąć zator.W międzyczasie tunel otworzono i wróciłem na autostradę bezpośrednio przed tunelem. Jakaś godzina "kulania się" 40km/h bo duło ostro i za Zadarem już bez przeszkód do Makarskiej.
W tym roku planuję pojechać z GCZ przez SK-HU i myśę ,że w lipcu już się wypowiem co do różnic w obu wariantach tras i która jest lepsza DLA MNIE. Też będę jechał busem bo rodzinka sie powiększyła.
Pozdrawiam
badboytcz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) badboytcz » 05.01.2018 21:49

mi się termin tez przesunął na lipiec :D
KastorPollux
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KastorPollux » 21.04.2018 18:06

Witam

Wybieramy się w majówkę na 7 dni do miejscowości Brela w Chorowacji busem: Mercedes Vito w 6 osób. Wyjeżdzamy z Gdańska w sobotę o 14.
Kierowców będzie dwóch. Zdecydowałem się na drogę opisaną w wątku Ryszarda_K. czyli przez Słowację i Węgry.
Zamierzamy zatrzymać się na noc w

Dlatego chciałbym prosić o sugestie, odpowiedzii w następujących tematach:

1. Czy należy wykupić winiety w Słowacji, na Węgrzech i w Chorwacji, czy w moim wypadku musze kupic 10 dniowe?
2. Gdzie warto zatrzymać sie na nocleg w dobrej cenie, planujemy zatrzymać sie gdzieć w Słowacji przy trasie?
3. Czy ta trasa zaproponowana przez Pana Ryszarda jest optymalna ( czas przejazdu, korki ) ?
4. Czy mogą Pańtwo dać mi dobre rady odnosnie tej podrózy?

Z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam
Radek
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 21.04.2018 18:53

Ja jeżdżę że Słupska i najczęściej jadę na bez noclegu w hotelach , motelach...co najwyżej nocleg na parkingu w cro. Wyjeżdżamy w okolicy 03 a w cro mała drzemka o 21 i później od 05 ostatni odcinek w okolice Breli. Zawsze jeździłem PL-CZ-AUS-SLO-CRO, raz przez Niemcy...w tym roku z racji zwiedzania Budapesztu trasa tak jak Wy przez Węgry.Jadac busem bym gonił do końca do CRO bez noclegu no chyba że jeden kierowca...jeden śpi a drugi jedzie, na weekend szkoda dnia i kasy...
Filip198028
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filip198028 » 15.08.2020 16:58

Czy z okolicy Gdańska, woj. Pomorskiego wyjezdza ktos 18 sierpnia.do.chorwacji?? My jedziemy w 3 i.chetnie byśmy się.do.kogos przyczepili :)
Filip198028
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filip198028 » 15.08.2020 16:59

zy z okolicy Gdańska, woj. Pomorskiego wyjezdza ktos 18 sierpnia.do.chorwacji?? My jedziemy w 3 i.chetnie byśmy się.do.kogos przyczepili :)
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 18.08.2020 11:29

Co roku jeździmy podobną trasą. W tym roku przez Ostrawę Brno, Bratysławę, Gyor, Szombathely, Lendava do Varażdin, gdzie nocowaliśmy. Wyjazd z Gdańska o godzinie 4:30, w Varażdinie zameldowaliśmy się o godzinie 18:30, po drodze 6 razy zrobiliśmy postój na dymka, rozprostowanie kości, tankowanie. Prędkość jazdy przepisowa.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Najlepsza trasa z Gdańska do Cro (pierwszy wyjazd ) - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies