Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najładniejszy camping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
petris
Cromaniak
Najładniejszy camping

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 26.09.2006 21:16

Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.09.2006 08:24

Camping jest fantastyczny - potwierdzam - byłem widziałem. Jednakże ceny na nim są dużo wyższe niż na niejednym campingu nad morzem, a jeśli ktoś na Plitvicach zostaje jeden dzień i jedzie dalej a jest po 16 godzinnej podróży to niespecjalnie mu się chce rozstawiać namiot na jedną dobę i potem go zwijać, żeby jechać dalej nad morze. W związku z tym wybrałem kwatery.

Obrazek

Pewno będąc po całodobowej jeździe nie zauważyłem, że są domki campingowe, zapewne tańsze od kwater, a to ważna informacja.
fllower
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fllower » 27.09.2006 08:48

Jeśli mogę coś dorzucić to typuję Camp Adriatic w Primostenie :-)
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 27.09.2006 09:31

fllower napisał(a):Jeśli mogę coś dorzucić to typuję Camp Adriatic w Primostenie :-)

Potwierdzam.

PozdraV
J.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.09.2006 10:43

fllower napisał(a):Jeśli mogę coś dorzucić to typuję Camp Adriatic w Primostenie :-)

Nie byłem... nie widziałem... Może jakieś fotki stamtąd macie albo jakiś link opisujący to miejsce. Może w przyszłym roku tam się wybiorę jak mówicie, że tam tak ładnie :):D
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 27.09.2006 11:35

petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 27.09.2006 14:50

Jestem przeważnie na duzych campingach i bardzo mi sie pdobaja
1/Polari k/Rowini
2/Indie k/Puli kilka razy
3/Runkek/Pula
4/Mediteran k/Pakosztane bardzo ekskluzywny
5/Koziaic k/Pakosztane
6/Adriatyk k/Promostenu
7/Ribniak teraz Galeb k/Omiśa
8/Suticla-Podgora kilka razy
9/Rudine -Oraśac-plaza, 99 stopni na dół i do góry,dobra na linje lecz jak ma sie ponton to trzeba było wedrowac przez piekny teren zniszczonych przez wojne 750 apartamentow/Juz trwaja prace remontowe,lecz zielen w duzej czesci zmarnowana/.
10/ Perna-Kućiste -Orebić piękna plaza szczególnie dla dzieci.
sa to niektore z ładnych campingow w Chorwacjii,poniewaz mam mile wspomnienia z kazdego,namiot,czy przyczepa ,nad samiutkim morzem.
Ale w/g mnie camp. Corona,jest pięknie połozony, wspaniałe widoki w kazda strone,urozmaicony teren,atmosfera spokoju,kanion rzeki Korana,
na odpoczynek jest wspaniały i najpiekniejszy z wszystkich ,wymienionych przezemnie campingow i nie wymienionych.
Spałam tam w domkach, namiocie i na materacu obok auta,noce z milionami gwiazd,cos wspaniałego.No i blisko do koncowych wodospadow Plitwickich ,pod ktorymi mozna sie wykapac.
taddd
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) taddd » 30.09.2006 10:20

petris napisał(a):Jestem przeważnie na duzych campingach i bardzo mi sie pdobaja
1/Polari k/Rowini
2/Indie k/Puli kilka razy
3/Runkek/Pula
4/Mediteran k/Pakosztane bardzo ekskluzywny
5/Koziaic k/Pakosztane
6/Adriatyk k/Promostenu
7/Ribniak teraz Galeb k/Omiśa
8/Suticla-Podgora kilka razy
9/Rudine -Oraśac-plaza, 99 stopni na dół i do góry,dobra na linje lecz jak ma sie ponton to trzeba było wedrowac przez piekny teren zniszczonych przez wojne 750 apartamentow/Juz trwaja prace remontowe,lecz zielen w duzej czesci zmarnowana/.
10/ Perna-Kućiste -Orebić piękna plaza szczególnie dla dzieci.
sa to niektore z ładnych campingow w Chorwacjii,poniewaz mam mile wspomnienia z kazdego,namiot,czy przyczepa ,nad samiutkim morzem.
Ale w/g mnie camp. Corona,jest pięknie połozony, wspaniałe widoki w kazda strone,urozmaicony teren,atmosfera spokoju,kanion rzeki Korana,
na odpoczynek jest wspaniały i najpiekniejszy z wszystkich ,wymienionych przezemnie campingow i nie wymienionych.
Spałam tam w domkach, namiocie i na materacu obok auta,noce z milionami gwiazd,cos wspaniałego.No i blisko do koncowych wodospadow Plitwickich ,pod ktorymi mozna sie wykapac.
Witam! Mnie się wydawało, że w Plitvicach kąpiel jest zabroniona- tak przynajmniej było kilka lat temu. Czyżby coś sie zmieniło????
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.09.2006 10:50

Nie... nic się nie zmieniło kąpiel nadal jest zabroniona :D - sprawdzone w tym roku w sierpniu.
Pawel67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel67 » 01.10.2006 19:29

Masz może jakiś link na camp Mediteran lub napisz coś o nim więcej.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.10.2006 20:34

Camp Mediteran jest ładny, ale też "ładnie" :wink: kosztuje.
http://www.airclub.pl/cmdetail.id_29.html#
Pawel67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel67 » 01.10.2006 20:49

Dzięki Janusz - ten camp odpada. Szukam pod wyjazd z przyczepą, a ten proponuje zakwaterowanie w domkach i pobyt "zorganizowany" (czego nie lubię)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.10.2006 20:55

Bo Mediteran to tzw. górna pólka, dla ludzi z grubszą kasą 8O
Ale obok Mediteran (tuż za płotem) masz w Pakostane camp Kozarica
http://www.adria-more.hr/index.php?opti ... &Itemid=71
Kemping dość drogi w pełnym sezonie, ale wart tej ceny, bo warunki pobytu super
Pawel67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel67 » 01.10.2006 20:58

Tak wiem, byłem na nim w tym roku w lipcu. Niestety po zabudowaniu domkami zrobił się ciasny i zatłoczony.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 02.10.2006 08:55

Janusz Bajcer napisał(a):Bo Mediteran to tzw. górna pólka, dla ludzi z grubszą kasą 8O
Ale obok Mediteran (tuż za płotem) masz w Pakostane camp Kozarica
http://www.adria-more.hr/index.php?opti ... &Itemid=71
Kemping dość drogi w pełnym sezonie, ale wart tej ceny, bo warunki pobytu super

Dziękuje Januszku bardzo ,za uzupełnienie moich wiadomosci i linki do campow. :)
Hvala!!
Następna strona

Powrót do Kempingi