Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

najkorzystniejsza trasa ze śląska do trogiru

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2010 05:35

Trasa fajna, ale jechać jardanką prawie od Rjeki do Trogiru to trochę wam zajmie czasu. Liczę że z Crikvenicy do Trogiru jakieś 5,5 godziny

Dokładnie, jest to fajna widokowo trasa ale nie dla kierowcy, wymaga skupienie i koncentracji o co po cało nocnej podróży trudno, duży ruch, prędkość jazdy niewielka, lepiej już jechać taką trasą w drodze powrotnej.
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 23.07.2010 06:55

A dlaczego nie polecicie objazdem na Słowenii, potem autostradą do Zagrzebia i dalej starą trasą na Trogir??? po drodze macie Plitvickie Jeziorka... sam miodzik i radocha dla oczu, a i cała tras jest fantastyczna widokowo...:)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.07.2010 07:02

aro_40 napisał(a):A dlaczego nie polecicie objazdem na Słowenii, potem autostradą do Zagrzebia i dalej starą trasą na Trogir??? po drodze macie Plitvickie Jeziorka... sam miodzik i radocha dla oczu, a i cała tras jest fantastyczna widokowo...:)

Mówisz, że to miodzio?

Właśnie ta trasa jest w moich planach na ten rok.
Czyli lepiej się nie śpieszyć nad Jadran? Pokontemplować po drodze?
kasiuniap1987
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiuniap1987 » 23.07.2010 07:33

nad ominięciem słoweńskich autostrad myśleliśmy tylko nie wiem czy się gdzieś nie zgubimy :D a ta stara trasa na Trogir jak prowadzi??
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.07.2010 07:45

Tędy

Objazd autostrady słoweńskiej macie w linkach, wpisach do GPS,ów, opisach z działu "Jak objechać ..." i pokrewnych.
Film macie z drogi objazdowej.
Ponadto, prosty jest jak drut. Przynajmniej raz warto się przejechać, kawałek Słowenii zobaczyć.
A nawet, jak się zgubicie ... :devil:

Obejrzyj sobie "Podróż za jeden uśmiech"... :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.07.2010 07:45

kasiuniap1987 napisał(a):nad ominięciem słoweńskich autostrad myśleliśmy tylko nie wiem czy się gdzieś nie zgubimy :D a ta stara trasa na Trogir jak prowadzi??

czyli "1" np. tak

Edit: o cześć Piotrek :lol: :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.07.2010 07:56

Cześć, cześć ...

Przecież wiesz, że chciałbym skalkować twój Bihać w tym roku :D

Gdzie tam jeszcze po drodze warto zwolnić?
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 23.07.2010 15:49

kasiuniap1987 napisał(a):nad ominięciem słoweńskich autostrad myśleliśmy tylko nie wiem czy się gdzieś nie zgubimy :D a ta stara trasa na Trogir jak prowadzi??

Uwieżcie mi objazd autostrady jest baaardzo prosty i nie ma co demonizować.
Osobiście jeśli chodzi o mnie to wolałbym omijać takie autostrady niż np. jechać przez Poznań czy jakieś inne większe miasto- bo tam zdaża mi się pobłądzić ;) a w Slowenii jedzie się jak po sznurku.
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 23.07.2010 17:53

szaki17 napisał(a):
Trasa fajna, ale jechać jardanką prawie od Rjeki do Trogiru to trochę wam zajmie czasu. Liczę że z Crikvenicy do Trogiru jakieś 5,5 godziny

Dokładnie, jest to fajna widokowo trasa ale nie dla kierowcy, wymaga skupienie i koncentracji o co po cało nocnej podróży trudno, duży ruch, prędkość jazdy niewielka, lepiej już jechać taką trasą w drodze powrotnej.

W tym roku przejechałem magistralą z Dubrownika do Klenovicy na Kvarnerze. Zajeło to ok. 7 godzin. najgorszy odcinek ze Starigradu do Senj cały czas serpentyny, ostre zakręty i ograniczenia do 40 km/h. Przy 70km/h "gumy grały" na zakrętach. Jakoś asfaltu b.dobra. Piękna traska na motocykl. Także nie polecam po całonocnej jeździe.
psdynów
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) psdynów » 23.07.2010 22:02

ja ominą bym slowenska autostrade, wpadł bym przed Zagrzebiem na autostrade, jechal do karlovacia autostrada i skrecil bym na plitwickie jeziora na 1 , potem dojechał bym do zadaru i wzdłuż wybrzeża do trogiru. Jesli nie zamierzasz pedzic na autostradzie, smialo mozesz tak jechac.
Jechalem od karlovacza do zadaru, dobra drga, na odcinku do jezior bardziej uczeszczana, potem sporadycznie auta, przed zagrzemiem zjedziesz serpentynami z wysoksci ok 800m do 50m, kup sobie cukierki :) przytyka uszy :)
ps na jeziora pasuje 4-6 godziny poświecić :) i zacznij od wejscia nr 2 bedziesz schodzil z gory w doł. w razie pytan wal smialo adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 23.07.2010 22:27

psdynów napisał(a):ja ominą bym slowenska autostrade, wpadł bym przed Zagrzebiem na autostrade, jechal do karlovacia autostrada i skrecil bym na plitwickie jeziora na 1 , potem dojechał bym do zadaru i wzdłuż wybrzeża do trogiru. Jesli nie zamierzasz pedzic na autostradzie, smialo mozesz tak jechac.
Jechalem od karlovacza do zadaru, dobra drga, na odcinku do jezior bardziej uczeszczana, potem sporadycznie auta, przed zagrzemiem zjedziesz serpentynami z wysoksci ok 800m do 50m, kup sobie cukierki :) przytyka uszy :)
ps na jeziora pasuje 4-6 godziny poświecić :) i zacznij od wejscia nr 2 bedziesz schodzil z gory w doł. w razie pytan wal smialo adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

A w Rzeszowie to nie znają polskiego języka :?:
Weldon trasa starą jedynką jest bardzo widokowa ale trzeba wolniutko mocium panie i wtedy kierowca też coś zobaczy. Sporo zakrętów, trasę zalecam po odpoczynku albo zmianie kierowców.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 24.07.2010 10:07

W tym roku chcę za tunelem Sveti Rok zjechać z autostrady i wracać jedynką w stronę Karlovaca. Do domu jakoś mi się nigdy nie spieszy :wink: , a w drodze na wczasy w Cro jestem nad ranem więc niema sensu podziwiać widoków.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

najkorzystniejsza trasa ze śląska do trogiru - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone