Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najdłuższy tunel w Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 27.04.2010 09:53

kaja45 napisał(a):
Pepe12345 napisał(a):
HAncur napisał(a):Moje dzieci też miały stracha, ale potem "liczyły" minuty przejazdu i śmiały się, że nasza "marzenka" (GPS) zgubiła zasięg.

To cienka ta Twoja Marzenka. Moja "pani Kasia" co prawda milczy, ale pokazuje gdzie jestem, nawet bez sygnału z satelit. Działa to w ten sposób, że w niektórych modelech GPS (ja mam Navigona) wjeżdżając do tunelu urządzonko zapamiętuję twoją prędkość i symuluje przejazd. Po wyjeździe łapie sygnał i nanosi korektę. Ot takie to proste.

W TomTom też tak jest wjeżdżasz do tunelu i dalej nawigujesz.

Ja w obronie mojego GPS. :evil:
Ja nie napisałam, że "marzenka" się gubi po wyjeździe z tunelu, tylko, że traci sygnał w tunelu. Po wyjeździe łapie sygnał i pokazuje drogę prawidłowo. Nigdzie nie padło hasło, że się gubi i muszę wczytywać drogę od nowa.
miike
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miike » 27.04.2010 10:10

No ale jak to jest? Gdy nie wieje, i ogólnie są dobre warunki pogodowe; to z jakiego powodu tworzą się tak gigantyczne korki przed tunelami?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.04.2010 10:25

miike napisał(a):No ale jak to jest? Gdy nie wieje, i ogólnie są dobre warunki pogodowe; to z jakiego powodu tworzą się tak gigantyczne korki przed tunelami?

Tego to najstarsi górale nie wiedzą.
(A, w ogóle, w Chorwacji to są górale? No bo nasi nie wiedzą, ale tamtejsi, może będą wiedzieć?)
Po za tym, ty tak zawsze wszystkim wierzysz?
Na przykład, że za tunelem jest ładna pogoda i nie wieje?
A jak cię w maliny kto wpuszcza? Lepiej postać chwilę, pomyśleć, sąsiada przodem puścić, niech sprawdzi.
Ostrożnym trzeba być.

Jakby co, to mów, że savoir-vivre przede wszystkim. ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.04.2010 10:56

miike napisał(a):No ale jak to jest? Gdy nie wieje, i ogólnie są dobre warunki pogodowe; to z jakiego powodu tworzą się tak gigantyczne korki przed tunelami?

Jeżeli autostradą jedzie ogromna ilość samochodów, tak jak to jest w weekenedy w sezonie i każdy jedzie powiedzmy te przepisowe 130 i nagle w jednym miejscu wszyscy zwalniją do 90-100 na godzinę wtedy zaczyna się robić przysłowiowy "lejek", jeżeli ta sytuacja trwa kilka godzin samochodów przybywa i koreczek się wydłuża.
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 27.04.2010 11:57

miike napisał(a):No ale jak to jest? Gdy nie wieje, i ogólnie s± dobre warunki pogodowe; to z jakiego powodu tworz± siê tak gigantyczne korki przed tunelami?

Jos od prosle godine su zavrsene, opremljene i pustene u promet i druge cijevi na tunelima autoceste prema Dalmaciji, i prema Rijeci (Istri). Nema vise kolona i cekanja pred tunelima!
miike
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miike » 27.04.2010 12:21

Biker_HR napisał(a):Jos od prosle godine su zavrsene, opremljene i pustene u promet i druge cijevi na tunelima autoceste prema Dalmaciji, i prema Rijeci (Istri). Nema vise kolona i cekanja pred tunelima!

W tym roku i tak jadę we wrześniu więc liczę, że na korki nie trafię. Ale mimo wszystko fajnie, że prace zostały zakończone.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 27.04.2010 12:31

Ludzie, czy Wy w ogóle czytacie...???
str. 1 tego wątku:
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
pawelli napisał(a):
wajzy napisał(a):Tak , czynny w obu kierunkach.

Dzięki, to dobra wiadomość :lol:

To już nie są żadne nowości... Pierwsze nici funkcjonują już kilka dobrych lat (Mala Kapela - 2005, Sv.Rok - 2003r.), a drugie nitki otwarto już blisko rok temu...

...że o innych tematach sprzed roku nie wspomnę....
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 27.04.2010 13:00

Jechałem, nie ma żadnych korków.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Najdłuższy tunel w Cro - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone