Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najciekawsze miejsca w chorwacji

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
edii33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edii33 » 10.08.2006 14:20

Witam.W tym roku jade do chorwacji.(jedziemy w 4 ).Moze mi ktos przyslac liste najciekawszych miejsc w chorwacji.CO mozna zwiedzic i jakie sa ceny za wstep.I gdzie te miejsca sie znajduja.
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 10.08.2006 14:38

edii33-ale przywaliłeś..... :lool:
bargoo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bargoo » 10.08.2006 14:43

Zanim reszta zacznie z Ciebie szydzić i krzewić lepper`owskie zachowania, przyjmij moją radę i przejrzyj forum. Znajdziesz tu wszystkie odpowiedzi na pytania dotyczące pieknych zakątków cro.
Pozdrowienia
edii33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edii33 » 10.08.2006 14:57

CO .Nowy jestem na tym forum.Jeszcze nie do konca czaje gdzie czego szukac> :roll:
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 10.08.2006 16:21

Edii33 nikt z Ciebie szydził nie będzie nie martw się -a forum troszkę poczytaj to sam zrozumiesz...siemka
edii33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edii33 » 10.08.2006 16:24

NO juz troche czytalem ale ciezko tam znalesc konkretne odpowiedzi.Duzo jest bezsensownych watkow.ALe siedze dalej na pewno znajde cos ciekawego.Pozdro>
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 10.08.2006 16:27

Edii33, powiedz gdzie konkretnie jedziesz: miejscowość, region :?: Tak będzie można coś konkretnego polecić. Całej Chorwacji na pewno nie zobaczysz za jednym razem :D
edii33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edii33 » 10.08.2006 16:43

Z tego co widze na forum to chyba najkorzystniej bedzie jechac gdzies w okolicach "Baska Voda"
Szczegolnie chodzi mi o dobra plaze z mozliwoscia nurkowania.No i o jakis niedrogi cemping.No i wydaje mi sie ze to miejsce bedzie najkorzystniejsze bo niedaleko jest dubrovnik.Chcemy tez pojechac zobaczyc jeziora Pitvickie.A moze bardziej oplaca sie jechac na apartament??Prosze o odpowiedz
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 11.08.2006 12:05

Myślę, że w 4 osoby apartamecnik będzie dobrym rozwiązaniem. Jeżeli jedziecie we wrześniu, to nie będzie problemu ze znalezieniem. Musisz sobie wszystko przeliczyć i porównać. We wrześniu powinieneś znaleźć kwaterkę do 10E.
Baszka Voda - dobry wybór. Byłem w tym roku w Makarskiej, tak więc rzut beretem. Dobre miejsce na wycieczki do Splitu, Trogiru, Szybenika, wodospady Krka, Dubrovnik, Medjugorie, Mostar, Biokovo. Jeziroa Plitvickie po drodze albo innym razem. Jeżeli zobaczysz kilka z mijesc, które wymieniłem, już będzie dobrze :D
edii33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edii33 » 11.08.2006 13:00

Rozumiem ze znajde kwatere do 10 e za osobe.Ok a z tymi miejscami to ktore z tych co dales sa najciekawsze twoim zdaniem.
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 11.08.2006 13:09

Ja w zeszłym roku byłem pierwszy raz. Dwa tygodnie na riwierze makarskiej. W tym czasie zwiedziłem następujaca miejsca które - moim zesżłorocznym zdanie były najciekawsze na pierwszy raz:

- korcula (miasto)
- split z pałacem dioklecjana
- dubrownik z obejsciem zarówno murów jak i całej starówki (pobierznie)
- hvar (przejechanie cąłej wyspy łacznie z miastem Hvar i zamkiem na górze, z tunelem na drugą stronę wyspy)
- wjazd na sv jure i widok z góry na riwiere
- pobierznie trogir i solona
- park krka

W tym roku jako miejsca które chce zobaczyć wybrałem
- znowu hvar tym razem bez miasta hvar bardziej część wyspy "za tunelem"
- brać z vidowa górą i bolem
- znowu sv jure (luuubie tą jazde na góre :) )
- mostar
- plitvice
- solona (dokładniej)
- miasteczko Kastela - z opisu wygląda fajowo

Pozdrawiam
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 11.08.2006 13:49

Najciekawsze miejsca w/g Caymana

Riwiera Makarska
Dubrovnik
Plitvice
WJAZD NA SV.JURE (ABSOLUTNY NR1)
Peljesać

a ogólnie to po prostu Dalmacja od Splitu w dół, Istria też jest świetna, natomiast nie przypadła mi do gustu środkowa Chorwacja od Rijeki do Splitu.POZDRAWIAM
edii33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edii33 » 11.08.2006 18:45

A wiesz moze gdzie w tej okolicy sa jakies dobre plaze do nurkowania.Chodzi o nurkowanie tylko z maska i pletwami.
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 11.08.2006 21:01

Edii33, sumując wypowiedzi poprzdeników i swoją, zobaczyć możesz:
- Dubrovnik
- Split/Trogir
- wjazd na sv. Jure
- Krka
- wyspy
- Plitvice jak da rade
Trochę kultury i trochę przyrody :D
edii33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edii33 » 11.08.2006 21:55

NO ja jeziora pitvickie na pewno chcemy pojechac, do dubrovnika tez i wjazd na sv jure a krka to tam sa wodospady tak?MOzesz mi napisac ile sie placi za wstep tam bo nie jestem wtajemniczony.

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone