Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najchłodniejsze miejsce na urlop

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tre_k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tre_k » 10.02.2018 21:51

Witam.
Mam zamiar wybrać się do Chorwacji, lecz z racji kłopotów zdrowotnych źle toleruję upały po 30 stopni.
Zaraz ktoś mi pewnie napisze że nie ten kierunek lecz może macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Wyjazd planuję lipiec/sierpień. Nie wiem czy celować bardziej w południe czy północ? Gdzie mogę spodziewać się pogody podobnej jak nad bałtykiem :P ?
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 10.02.2018 21:54

tre_k napisał(a):Witam.
Mam zamiar wybrać się do Chorwacji, lecz z racji kłopotów zdrowotnych źle toleruję upały po 30 stopni.
Zaraz ktoś mi pewnie napisze że nie ten kierunek lecz może macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Wyjazd planuję lipiec/sierpień. Nie wiem czy celować bardziej w południe czy północ? Gdzie mogę spodziewać się pogody podobnej jak nad bałtykiem :P ?

Nad bałtykiem, najlepiej.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.02.2018 22:06

Ja byłam kiedyś w lipcu na Rabie, było 15 stopni przez 3 dni - więc spokojnie możesz zaryzykować ;)
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 10.02.2018 22:42

Jaja sobie robisz?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.02.2018 22:44

tre_k napisał(a): Gdzie mogę spodziewać się pogody podobnej jak nad bałtykiem :P ?

Na K2.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.02.2018 07:02

Zapomnij o wyjeździe na chorwackie wybrzeże.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 11.02.2018 09:12

krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 11.02.2018 10:25

Wyjazd planuję lipiec/sierpień. Nie wiem czy celować bardziej w południe czy północ?

Zmień plany na inne miesiące, przełom maja i czerwca, październik.
Byliśmy kiedyś przez dwa tygodnie w październiku i było max 27 a Adriatyk miał +22stopnie C.
W wakacje mogą co najwyżej zdarzyć się pojedyncze dni z temperaturami poniżej 30.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.02.2018 14:59

We wrześniu 2016(pierwszy tydzień) to kreska do 30 nawet się nie zbliżyła, ale w 2015 było gorąco....

Jeśli Chorwacja ma być to zdecydowanie nie lipiec i sierpień. W tym terminie to na południu Europy wszędzie gorąco. Jeśli tylko sezon, to inny kraj, np. Holandia, Belgia.
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 12.02.2018 15:41

piekara114 napisał(a):
Jeśli Chorwacja ma być to zdecydowanie nie lipiec i sierpień. W tym terminie to na południu Europy wszędzie gorąco. Jeśli tylko sezon, to inny kraj, np. Holandia, Belgia.

No właśnie. Jeśli nie musicie koniecznie lipiec sierpień, to polecam przełomy maj/czerwiec lub wrzesień/październik. Temperatury ok. 25 stopni-sprawdzone :) Jakbym sama miała jechać na wakacje do zimnego kraju to chyba bym do Norwegii pojechała :idea:
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 13.02.2018 18:56

sugeruję którąś z wysp.

Irlandia, Azory, może Madera...
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 06.04.2018 13:45

Jak już koniecznie musi być to Chorwacja i musi być to ten termin, to za bardzo bym się nie rozpędzał i zatrzymał się zaraz za granicą - Krapina, Varaždin, Koprivnica... Na pewno nie jedź nigdzie na wybrzeże.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 06.04.2018 15:10

Nierealne. Musisz zmienić kierunek albo termin...
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 06.04.2018 20:57

A ja uważam że realne, w sezonie, w lipcu albo w sierpniu. I to Chorwacja!
http://www.kapieliskochorwacja.pl/ :mrgreen: :oczko_usmiech: :lol: :hut: :twisted:
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 13.04.2018 06:25

adrianek90 napisał(a):A ja uważam że realne, w sezonie, w lipcu albo w sierpniu. I to Chorwacja!

Bingo:)....Ja także nienajlepiej znoszę duże upały, ale siedzę pod drzewami, słucham cykad popijając coś zimnego ;)
W zeszłym roku koło Splitu mój pokładowy termometr w samochodzie zarejestrował 44 stopnie :D
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies