Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wiślanka DK nr 81 na odcinku Żory - Skoczów - stan drogi

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 06.08.2013 09:52

Bocian napisał(a):
Venom555 napisał(a):Pomysłowości. Wyraźnie napisałem. Licytuj sie z kimś innym ok ?

Wydajesz jakieś sądy a jaką masz do tego wiedzę kto i dlaczego tak jedzie? Ty jeździsz tak a ktoś inaczej z powodów takich a nie innych. Masz jakiś patent na "najlepszość"?

Jakie sądy wydaje ? Jaką wiedzę - na temat czego ? Odniosłem się do tematu i trasy.
Napisze po raz kolejny - jak można sie tłuc przez Tychy gdzie od roku trwają roboty drogowe, od groma Policji na drogach bo to trasa na Beskidy do tego trasa z Cieszyna na Olomouc nie nalezy do najlepszych ?
Co Ty masz zatem do powiedzenia na temat tej drogi o oświec mnie z jakiego to jednego powodu ktoś wybiera akurat tą drogę. Przekonaj mnie i napisze , ze jest ona lepsza od autostrady na Ostrawe.

Do Ostrawy - do granicy dojeżdżam w niecałą godzinę. Góra 50 minut z tym objazdem wiaduktu.
W ile z Katowic dojeżdżacie do Cieszyna do granicy ?
Ostatnio edytowano 06.08.2013 10:02 przez Venom555, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.08.2013 10:02

Wystarczy to, że jadę przez Słowację.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2013 10:11

Venom555 napisał(a):
Bocian napisał(a):
Venom555 napisał(a):Pomysłowości. Wyraźnie napisałem. Licytuj sie z kimś innym ok ?

Wydajesz jakieś sądy a jaką masz do tego wiedzę kto i dlaczego tak jedzie? Ty jeździsz tak a ktoś inaczej z powodów takich a nie innych. Masz jakiś patent na "najlepszość"?

Jakie sądy wydaje ? Jaką wiedzę - na temat czego ? Odniosłem się do tematu i trasy.
Napisze po raz kolejny - jak można sie tłuc przez Tychy gdzie od roku trwają roboty drogowe, od groma Policji na drogach bo to trasa na Beskidy do tego trasa z Cieszyna na Olomouc nie nalezy do najlepszych ?
Co Ty masz zatem do powiedzenia na temat tej drogi o oświec mnie z jakiego to jednego powodu ktoś wybiera akurat tą drogę. Przekonaj mnie i napisze , ze jest ona lepsza od autostrady na Ostrawe.

Do Ostrawy - do granicy dojeżdżam w niecałą godzinę. Góra 50 minut z tym objazdem wiaduktu.
W ile z Katowic dojeżdżacie do Cieszyna do granicy ?

Ostrawa to nie Cieszyn

Pytanie powinno być :
ile jedzie się z Katowic do Brna
autostradą przez Ostrawę,
a ile przez Cieszyn ?

Dopóki nie będzie skończonego wiaduktu w Mszanie, będzie REMIS
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 06.08.2013 10:21

Czas przejazdu przez Żory-Skoczów jest na pewno krótszy, ale.... w nocy. Wracając z Chorwacji w nocy pojechałem tą trasą i sądzę, że nadrobiłem około 40 minut do godziny. Natomiast w dzień są tam na pewno duże korki, a objazd jest kręty tak,że sądzę,że lepiej za dnia pojechać przez Cieszyn.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 07.08.2013 07:04

W dzień objazd mostu w Mszanie to istna tragedia straciłem tam ostatnio 40 minut.Wracałem potem przez CIESZYN i faktycznie szybciej zajechalem .
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 07.08.2013 08:44

Mam pytanie do Lednice. Zastanawiam się którędy będzie szybciej (ale czy wygodniej) :
- DK81 przez Leszną Górną -> Trzyniec i dalej do Żyliny
- czy ze Skoczowa na Cieszyn i dalej jak wyżej?

Piszę, gdyż chyba dużo się kręcisz w tamtych stronach. Pozdro :)
alex_stela
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alex_stela » 07.08.2013 09:01

algirdas napisał(a):Mam pytanie do Lednice. Zastanawiam się którędy będzie szybciej (ale czy wygodniej) :

Ja też się kręcę, więc może pomogę. :wink:
Przez Leszną Górną jest bliżej (jakieś 6km), ale jedziesz krętymi drogami lokalnymi na trasie Ustroń - Trzyniec, więc czasowo wyjdzie Cię niemal tak samo. Trasa przez Leszną jest mało uczęszczana, a zarazem ładna widokowo (dużo lasów, widoczki na Czantorię i Tuł), więc fajnie się tamtędy jedzie (pod warunkiem, że nie zabłądzisz). Ja jeżdżę zawsze przez Leszną, no ale z Ustronia przez Cieszyn miałbym po prostu naokoło. :wink: Jeśli zależy Ci na w miarę płynnej i "prostej" drodze, to jedź przez Cieszyn. Jeśli lubisz zaś "pokręcić się" na mało uczęszczanych trasach i zaoszczędzić parę kilometrów na liczniku - wal na Leszną. Tak jak napisałem wcześniej - czasowo wychodzi prawie na to samo. :wink:
adamo1980
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamo1980 » 07.08.2013 09:22

zdecydowanie na + Skoczów , Cieszyn , Trinec , Zilina
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 07.08.2013 12:04

Dziękówa panowie :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2013 12:06

algirdas napisał(a):Mam pytanie do Lednice. Zastanawiam się którędy będzie szybciej (ale czy wygodniej) :

Alex ci to już bardzo fachowo wyjaśnił :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

wiślanka DK nr 81 na odcinku Żory - Skoczów - stan drogi - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone