Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nabrać się na Brač... (Bol, czerwiec 2015)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.07.2015 12:01

Widzę, że czerwcowa Chorwacja ma branie :mrgreen:

O fotkach już pisano wiele, więc tylko pozdrawiam. :hut:
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 11.07.2015 12:22

A o czym będzie w najbliższych odcinkach?? Pytam, bo już za tydzień wyjazd :) Kierunek BRAč :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 11.07.2015 19:03

Na poprawę humoru po przyjeździe, relacja z takimi zdjęciami to strzał ww 10 :)
Zaległości nadrobione ;)
martin1975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) martin1975 » 11.07.2015 20:17

Minimartini,skąd płynęliscie na Brač,Makarska czy Split bo nie wiem skąd lepiej.W zeszlym roku bylismy w Splicie i powiem ze przejechanie przez miasto do przystani to jakas masakra więc myslałem o Makarskiej,jakieś rady? :papa:Hvala :D
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 11.07.2015 21:06

su-petar napisał(a):Ten bruk w Sutivanie też wpadł mi w oko. Zawsze, jak widzę takie elementy architektury, to myślę sobie, jak wiele trudu i talentu musieli włożyć w to ludzie, którzy to wykonali (może dlatego, że sam jestem z wykształcenia budowlańcem?).
Również nie mogłem się doczekać na dalszy ciąg Twojej relacji. :D

Bardzo mi miło:)
Gdzieś mam zanotowane, lecz teraz nie mogę odnaleźć (mam też zdjęcie) - jak nazywa się charakterystyczny sposób układania kamieni w Dalmacji :) ślicznie to wygląda.

su-petar napisał(a):OK, przekonałaś mnię. W tym roku skręcę również w lewo. :lol:

:D
Wrażenia gwarantowane! My nie poszliśmy oznakowanym szlakiem - po prostu nie mogliśmy go znaleźć :roll: :wink: tym oznakowanym wróciliśmy. Natomiast droga "do" - po prostu nieodpowiedzialnie wpinaliśmy się od strony zatoki, ostro w górę, po kamieniach zlatujących w dół, bez zabezpieczenia, w dodatku w butach... Lekko nie na takie warunki. Spontaniczna decyzja ostatniego dnia pobytu na wyspie.

Pozdrawiam serdecznie

CROberto napisał(a):Martyna,to Ty doświadczyłaś prawdziwie karmazynowego przypływu.... 8) mój wypadł przy nim blado,ale i godzina była młodsza.....
:papa:

To prawda... Była :wink:
Następnym razem wybieram się na wschód :D
Pozdrawiam serdecznie

morgana napisał(a):Sutivanek mój kochany :hearts: .
Kurka, no się rozmaśliłam :) .
Nawet prawie widać wejście na podwórko Babci Jerki... No, jeszcze ze dwa kroki ;) .

A Bokuncin kiedyś był Poratem i też świetnie tam karmili ;) .

... tej Babci Jerki z relacji Muliness? :)
Sytivan jest uroczy. Romantyczny.
A to ciekawostka dla mnie z tym Poratem :wink: Ciekawe, czy ta sama ekipa
?
Pozdrawiam serdecznie

Czesiek63 napisał(a)::D Bardzo dziękuje Sutivan jak zwykle uroczy ...mówi się zobaczyć , :) ujrzeć Sutivan i .....hehe super prawie byłem znowu tam z Wami relacja bardzo ładna masz talent . A widok z góry na Hvar bezcenny pozdrawia m i dalej pilnie sledze moze będa jakies BONUSY :papa:

Dziękuję ślicznie :)
Sutivan się jeszcze pojawi - ale raczej przede wszystkim od strony kulinarnej :wink:
Pozdrawiam serdecznie

AniaJ. napisał(a):Nas Sutivan też zauroczył, przyznaliśmy mu nr 1 (choć na tej wyspie miasteczka są w ogóle bardzo klimatyczne, właściwie każde coś w sobie ma...nie mówię że w każdym z nich chciałabym mieszkać, ale odwiedzić-owszem) w Sutivanie byliśmy dwukrotnie 8) W Park odwiedziliśmy oczywiście, z dziećmi to był punkt obowiązkowy;) chyba godzinę spędziliśmy przy żółwikach, fajnie baraszkowały w wodzie :D

My też dwukrotnie :wink:
Jedynym miasteczkiem, które nie zrobiło na nas większego wrażenia była Splitska...
Pozdrawiam serdecznie

Gosia i Marek napisał(a):Jak dla mnie Sutivan też nr 1, wolę mniejsze miejscowości i takie spokojne. Piękne zdjęcia :)

Dziękuję ślicznie :) My także - wyjątkiem jest Bol i Hvar - ale przed i po sezonie :!:
Pozdrawiam serdecznie

kaszubskiexpress napisał(a):Widzę, że czerwcowa Chorwacja ma branie :mrgreen:

O fotkach już pisano wiele, więc tylko pozdrawiam. :hut:

Czerwiec to nasz ukochany miesiąc na podróże :mrgreen:
Bardzo mi miło, że odwiedziłeś moją relację :wink: Wy także mieliście piękną pogodę na początku czerwca w zeszłym roku :wink: właściwie to podobny czas - na Braču :wink:
Pozdrawiam serdecznie

maciej1969 napisał(a):A o czym będzie w najbliższych odcinkach?? Pytam, bo już za tydzień wyjazd :) Kierunek BRAč :)

W następnej części - Split. Następnie m.in. Ticja Luka, Povlja, Dol... :wink:

martin1975 napisał(a):Minimartini,skąd płynęliscie na Brač,Makarska czy Split bo nie wiem skąd lepiej.W zeszlym roku bylismy w Splicie i powiem ze przejechanie przez miasto do przystani to jakas masakra więc myslałem o Makarskiej,jakieś rady? :papa:Hvala :D

Pisałam na początku - ze Splitu ;) dam Ci link do świeżutkich info. w tym temacie - ze Splitu czy Makarskiej (też tam pisałam) - klub-milosnikow-wyspy-bra-t33626-570.html

P.S. Na priva wysłałam Ci odpowiedź na Twoją wiadomość :wink:

Roxi napisał(a):Na poprawę humoru po przyjeździe, relacja z takimi zdjęciami to strzał ww 10 :)
Zaległości nadrobione ;)

Hej Roxi! :)
O jejku... Już wróciliście? :evil: Tak szybko te wakacje zawsze mijają...
Pozdrawiam cieplutko

Martyna
martin1975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) martin1975 » 11.07.2015 21:21

Hvala minimartini :papa:
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 11.07.2015 22:24

minimartini napisał(a):... tej Babci Jerki z relacji Muliness? :)

Tej samej :) .
To z winy Muliness tam pojechałam, a po dwóch latach wróciłam do babci już z winy Sutivanu i klimatu ogólnego :) . I przez Bim Boma :mrgreen: .

Piękna relacja, Martynko.
Kurcze, za dużo tych cudnych miejsc w Chorwacji, a ja się a łatwo przywiązuję, no...
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 12.07.2015 08:55

morgana napisał(a):Piękna relacja, Martynko.
Kurcze, za dużo tych cudnych miejsc w Chorwacji, a ja się a łatwo przywiązuję, no...

Mam tak samo... Zwłaszcza z Bračem... Ale tu o wspaniałych ludzi też chodzi... No i Hvar... Zawsze bliski memu sercu. Chciałoby się poznawać co roku nowe... A serce ciągnie do "starego" :wink:
Dziękuję ślicznie :)
zbychn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbychn » 12.07.2015 17:16

:papa: :D w dalszym ciągu utrzymujesz wysoką jakość zdjęć, więc z niecierpliwością oczekuję następnych ujęć, pięknych widoków i relacji z pobytu :D :D
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 12.07.2015 19:05

Obrazek
Zerkam sobie tu od czasu do czasu i wspominam ubiegłoroczny pobyt na Braciu :wink:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 12.07.2015 21:48

Ćevapi bez ajvaru :?: :roll: Mi jakoś nie wchodzą :wink: No, ale skoro były najlepsze, to wiele wyjaśnia :D
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 13.07.2015 15:03

zbychn napisał(a)::papa: :D w dalszym ciągu utrzymujesz wysoką jakość zdjęć, więc z niecierpliwością oczekuję następnych ujęć, pięknych widoków i relacji z pobytu :D :D

Dziękuję ślicznie :wink: Jutro/pojutrze postaram się wrzucić kolejną część.
Pozdrawiam serdecznie

Stasiek18 napisał(a):Obrazek
Zerkam sobie tu od czasu do czasu i wspominam ubiegłoroczny pobyt na Braciu :wink:

Miło mi ;)
Pozdrawiam

ruzica napisał(a):Ćevapi bez ajvaru :?: :roll: Mi jakoś nie wchodzą :wink: No, ale skoro były najlepsze, to wiele wyjaśnia :D

No właśnie - BEZ :lol: :wink: nie jestem wielką fanką ajvaru, natomist mój Marcin tak - zawsze przywozimy zapasik do Polski. Te kiełbaski były tak znakomicie doprawione, super grillowane - pachniały drewnem... Swoją drogą - ja tylko smakowałam od Marcina :lol:
Gustuję w sałatkach i rybach :wink:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 14.07.2015 07:51

A co tu tak pusto?
Gdzie dalszy ciąg relacji ?
Martynko do dzieła :) :) :)
gosik 84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosik 84 » 14.07.2015 09:57

Ja też niecierpliwie czekam na ciąg dalszy Waszych przygód :D
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 14.07.2015 10:20

Martynka buduje napięcie :D a my czekamy :) U mnie jak u większości Brac i Hvar to jest TO :D trzeba się uzbroić w cierpliwość :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży