Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

na ZANZI w BARZE można odpocząć

Afryka jest drugim co do wielkości kontynentem. W Afryce są 54 kraje. Prawie jedna trzecia światowych języków jest używanych w Afryce. Jezioro Wiktoria w Afryce jest największym jeziorem i drugim co do wielkości jeziorem słodkowodnym na świecie. Nigeria ma najwyższy na świecie wskaźnik urodzeń bliźniąt. W Sudanie znajduje się ponad 200 piramid, czyli więcej niż w Egipcie.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.04.2024 12:47

piekara114 napisał(a):Ja wytrzymałam bym tak jeden, no może 2 dni...

Ja wytrzymuję zdecydowanie więcej, ale szkoda mi się tłuc tyle godzin, aby w barze przesiadywać w mało sprzyjającym klimacie :)

Więc może jednak autorowi chodziło o coś innego
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 03.04.2024 17:20

Dzięki za fajną relację. Zwróciłeś uwagę na kilka ważnych kwestii i jakieś pojęcie już o Zanzibarze mam ;) .
Jer napisał(a):Zobaczyłem Zanzibar powiedzmy w przelocie, oraz kilka polecanych atrakcji turystycznych i jednak tutaj moim zdaniem najlepiej odpoczywać siedząc w barze w dowolnej knajpce na plaży. :)
:)

No bo atrakcje turystyczne to bardzo męczące są :lol: , ale chyba nie bardziej niż pilnowanie dobrej miejscówki w barze ;) . Tak sobie z nas żartujesz oczywiście, przecież opis wycieczek to najciekawsze punkty tej relacji :D .
Jer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jer » 04.04.2024 21:28

No nie wiem, co było tak dziwne w moim podsumowaniu. Na 10 dni tak faktycznie byliśmy 8, do tego trzy dni zajęte przez wycieczki. Plus do tego szwendanie się po okolicy. Sporo zdjęć, ale tutaj bardzo starałem się ograniczyć liczbę pokazywanych. Polowanie na ptaki, motyle i inne stwory to kosztuje sporo czasu i siły w upale jaki tam był. Powtórzę, spacer po plaży to specyficzne doświadczanie, gdzie spotykamy wielu „znajomych” i czasami nie ma sposobności, aby zrobić fotkę, oraz pochodzić swobodnie. W Stone Town nawet byliśmy rozpoznani przez pracownika hotelu, który akurat miał wole i oczywiście nastąpiło sympatyczne długie powitanie. :)

motyl.jpg

wiola2012, tak, prawie trafiłaś w punkt.
I nawiązując do tytułu relacji – tak, odpoczywałem w barze po dniu zwiedzania, łażenia z widokiem na ocean. Polecam każdemu na wakacjach. :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 05.04.2024 22:09

Piękne zdjęcia , ale czy ten motylek z ostatniego zdjęcia też z Zanzibaru jest :?: Tak mu jakoś swojsko z oczu patrzy . . .

Dziękuję za relację :proszedzieki:

Pozdrawiam
Piotr
rzdrozny
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzdrozny » 09.04.2024 14:11

Jer, dzięki za relację. Idealnie trafiona, Z już klepnięty na tegoroczne wakacje. A co do baru - nie ma się sensu się przejmować, bo niektórzy uważają, że korzystanie z barów i restauracji na urlopie to zbędna fanaberia:) A inni to widzę nawet uznali, żeby się podzielić z ogółem, że 3 dni by nie wytrzymali. Za dużo egzotyki, oceanu, palm.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 09.04.2024 14:15

rzdrozny napisał(a):Jer, dzięki za relację. Idealnie trafiona, Z już klepnięty na tegoroczne wakacje. A co do baru - nie ma się sensu się przejmować, bo niektórzy uważają, że korzystanie z barów i restauracji na urlopie to zbędna fanaberia:) A inni to widzę nawet uznali, żeby się podzielić z ogółem, że 3 dni by nie wytrzymali. Za dużo egzotyki, oceanu, palm.

Jeśli mogę coś doradzić to ewentualne wycieczki dogadujcie na miejscu, będzie znacznie taniej. Nie ma sensu ich szukać i dogadywać wcześniej w necie, grupach itd. To, aby nie brać od operatora Waszego wyjazdu, to zakładam, że jest oczywiste :)
Jer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jer » 12.04.2024 21:09

piotrf napisał(a):Piękne zdjęcia , ale czy ten motylek z ostatniego zdjęcia też z Zanzibaru jest :?: Tak mu jakoś swojsko z oczu patrzy . . .

Dziękuję za relację :proszedzieki:

Pozdrawiam
Piotr

Motyle nie znają granic, tak to fotka z Zanzi.
Pozdrawiam ;)
Jer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jer » 12.04.2024 21:14

rzdrozny napisał(a):Jer, dzięki za relację. Idealnie trafiona, Z już klepnięty na tegoroczne wakacje. A co do baru - nie ma się sensu się przejmować, bo niektórzy uważają, że korzystanie z barów i restauracji na urlopie to zbędna fanaberia:) A inni to widzę nawet uznali, żeby się podzielić z ogółem, że 3 dni by nie wytrzymali. Za dużo egzotyki, oceanu, palm.

Słonecznego urlopu.

Jer
Poprzednia strona

Powrót do Afryka

na ZANZI w BARZE można odpocząć - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone